Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POMOCY praca. umowa.

Polecane posty

Gość gość

witam, nie znam się na tym kompletnie bo to była moja pierwsza praca. czy jak podpisywałam umowę zlecenie (miesięczne) to powinnam dostać od razu do ręki umowę dla mnie? w czerwcu podpisywałam pierwszą i do tej pory nie dostałam swojej kopii. tydzień temu palant mnie zwolnił (nie wiem czy też zgodnie z prawem bo jestem w ciąży-końcówka już). jadę tam ostatni raz po wypłatę i dowiaduję się że nie dostanę żadnej umowy bo musi je przygotować najpierw. podpisałam ich ze 3. jestem wściekła bo wiem że powinnam mieć swoją kopię dokumentu a skoro od 4miesięcy jej nie dostałam to nie wiem o co chodzi :/

Gość gość
umowę zawsze się podpisuje w dwóch egzemplarzach - dla każdej ze stron. zgłoś oszusta

Gość gość
czyli przy podpisywaniu od razu powinnam kopię dostać? i mogę się z nim wykłócać o to? umowę śmieciową dał mi tylko dlatego, że bał się że może coś mi się stać w robocie i żeby nie miał z tym problemu. zwykli ludzie nie mają co liczyć na umowę u niego. oszust ludzi wykorzystuje, pracowników już nie ma i nikt nie chce tam pracować. oj awanturę chyba tam zrobię. dzięki wielkie :)