Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wypadek po 3 dniach pracy czy można skorzystać z l4?

Polecane posty

Gość gość

Witam przez 2 lata bylem nie ubezpieczony , od 3 dni pracuje na okres próbny 3 miesiecy niestety wcoraj miałem wypadek i złamałem noge ...czy moge skorzystać z patnego l4? i czy szpital bedzie zadal kosztow za usuge ? Pilne prosze o pomoc !

Gość gość
mozesz isc do szpitala czy przychodni i Ci sprawdzą, teraz wystarczy ze podasz pesel

Gość gość
skoro jesteś zatrudniony na umowę o pracę to chyba oczywiste że masz płacone składki na zus nie liczy się czy nie miałeś zusu przedtem liczy się że w czasie gdy wydarzył się wypadek byłeś zatrudniony i miałeś zus w szpitalu powinieneś przedstawić książeczkę ubezpieczeniową z wbitą pieczątką pracodawcy lub gdy tego nie masz ewentualnie ostatni wydruk RMUA (wynagrodzenie z rozbiciem na składki: zdrowotne, ubezpieczenie itp.)

Gość gość
wyczytalam w internecie ze aby przyslugiway skladki trzeba przepracowac 31 dni lub miec ciaglosc uezpieczenia 31 dni, a ja takiej ciaglosci nie mialem , przepracowalem dopiero 3 dni ... dlatego pytam co w sytuacji jezei w 3 dniu pracy zlamalem noge ?

Gość gość
wyczytalam w internecie ze aby przyslugiway skladki trzeba przepracowac 31 dni lub miec ciaglosc uezpieczenia 31 dni, a ja takiej ciaglosci nie mialem , przepracowalem dopiero 3 dni ... dlatego pytam co w sytuacji jezei w 3 dniu pracy zlamalem noge ?

Gość gość
??????????