Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obraz Polaków w Anglii

Polecane posty

Gość gość
nie w Anglii tylko w Niemczech - a poza tym 36 milionów takich jak oni zostało w Polsce!

Gość gość
a ja jednak myślę, że największa patologia i nieudacznicy wyjechali za granicę, a w Polsce zostali tylko ci, którzy sobie tutaj radzą, oraz ci, co z oczywistych przyczyn nie mogą wyjechać (dzieci, emeryci, inwalidzi itd.)

Gość gość
tak? no to czemu ta Polska teraz miodem i mlekiem nie płynie, skoro tylko najlepsi w niej mieszkają a patologia i nieudacznicy wyjechali dlaczego co roku rodzi się mniej dzieci? dlaczego kwota wolna od podatku nie zwiększa się od dziesięciu lat? dlaczego co czwarte dziecko żyje w nędzy?

Gość gość
> dlaczego co roku rodzi się mniej dzieci? Bo głównie patologia płodzi dzieci na potęgę, średnia klasa ma maksymalnie dwójkę dzieci, a przeważnie tylko jedno. > dlaczego kwota wolna od podatku nie zwiększa się od dziesięciu lat? Bo mamy coraz więcej emerytów na utrzymaniu > dlaczego co czwarte dziecko żyje w nędzy? Gruba przesada. Jakoś nie widzę tej "dziecięcej nędzy" na ulicach, ani w szkołach. Wielu rodzinom faktycznie się nie przelewa, muszą żyć bardzo oszczędnie, ale jeśli ktoś nie pije alkoholu, to zawsze da sobie radę

Gość gość
gość wczoraj > dlaczego co roku rodzi się mniej dzieci? Bo głównie patologia płodzi dzieci na potęgę, średnia klasa ma maksymalnie dwójkę dzieci, a przeważnie tylko jedno. x x uważasz to za plus że średnia klasa nie rodzi dzieci? tylko kto to będzie pracował żeby ta dzisiejsza klasa średnia dostała emerytury za 20 lat? no jest nadzieja w muzułmanach którzy nas zaleją :D

Gość gość
za granicą Polki też mają głównie jedno, dwójkę dzieci, chociaż tek, które marzyły o trojce i wiecej mogą łatwo spełnić to marzenie - żadna patologia... patologia to ci, którzy zostali - bo niestety radzenie sobie w Polsce polega na wykorzystaniu znajomości, wyzysku, łapówkarstwie itede...

Gość gość
dokładnie! bardzo mnie śmieszy stwierdzenie "radzą sobie w Polsce" a to radzenie sobie polega na pracy w szarej strefie, niepłaceniu podatków, życie w konkubinatach i udawanie samotnych rodziców żeby wyszarpać zasiłki, załatwianie pracy po znajomości, wygryzanie innych z pracy, donoszenie, dawanie łapówek i wykorzystywaniu emerytów do brania na nich kredytów bo w Polsce ten kto chce uczciwie pracować to frajer i debil to był jeden z powodów dla których wyjechałam - teraz nie muszę "radzić sobie" - wystarczy, że pracuję!

Gość gość
ja znowu w pl i nie mogę się stąd ruszyć na chiny !bo mi się studia marzyły tutaj i ułożenie życia tu, we własnym kraju, o ja głupia ! jak się łatwo domyśleć pracy nie mam niestety, pleców tym bardziej, wszyscy którzy powyjechali, byli ściągani przez rodzinę - w większośc***atologia prawdę mówiąc, nieliczni porządni tylko, którzy na palacach 1 ręki można wyliczyć, mi się fuksło raz, nikt mnie nie ściągał, wyjechałam sama, zaraz po maturze, ale ja byłam młoda i trochę przestraszona dłuższą perspektywą bycia tam samej - radziłam sobie, ale ta tęsknota...jak ja żałuję !!!dzisiaj to bym się nie oglądała nawet

Gość gość
radź sobie - znajdź sponsora, pracuj na czarno, nabierz kredytów i nie spłacaj - bądź prawdziwą Polką