Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy beta 14,97 [po 48 h 8,90

Polecane posty

Gość gość

miala tak ktoras czy to juz koniec mojej radosci? jestem załamana biore duphaston od wczoraj nie wiem czy to cos pomoze

Gość gość
pewnie ciąża biochemiczna.

Gość gość
Przykro mi bardzo ,ale raczej była to ciąża biochemiczna i niestety podniesienie progesteronu tu nic nie pomorze miałam to samo ,ale przy wyższych wartościach dwa razy . U mnie niestety skończyło się poronieniem ,życzę ci żeby było u ciebie inaczej .

Gość gość
własnie zadzwonilam do swojego lekarza ktory powiedzial ze mam sie nie denerwowac brac dophaston i nie patrzec na zadne beta hcg bo to jest wymysl ludzki i poki nie krwawie to trzeba cierpliwie czekac. szczerze powiem ze jestem zalamana

Gość gość
Duphaston może zahamować krwawienie, mimo tego że to koniec ciąży, nie pisze tego by cie zdołować ale sama tez przechodziłam przez poronienie, i mi to wstrzymało krwawienie na 2 tyg mimo że już się nie rozwijało nic tam:( Spadek bety wróży bardzo źle, mimo optymizmu gin nie słyszałam by taka ciąża z spadkiem bety przetrwała. Ale jest nadzieja w tym ze np laboratorium jakąś pomyłkę popełniło, choć to też bardzo mało prawdopodobne. Trzymaj się mocno !

Gość gość
ja jestem tak zdołowana ze nie moge sobie poradzic z tym wszystkim

Gość gość
a zna ktos podobna historie z szczesliwym zakonczeniem?

Gość gość
O matko, przecież ty nawet dobrze w ciąży nie byłaś. Ot, trochę podwyższona beta a ty robisz lament jakby nie wiem co się działo. Wyluzuj, odstaw progesteron i czekaj na krwawienie a potem znowu do dzieła.

Gość gość
bardzo łatwo powiedziec lekarz nie kazal odstawiac duphastonu a staram sie juz dlugo wiec dlatego lamentuje

Gość gość
Ja miałam łyżeczkowanie to jest koszmar, poronienie samoistne w domu uwierz mi jest o niebo lepsze, szpital te glosy że nic z tego, potem zabieg, masakra. Trudne to jest zawsze, szczególnie jak się tego bardzo pragnie. Nie znam przypadku by przy spadku był dobry koniec, jeśli beta by nie przyrosła te 66% a trochę mniej to jeszcze nie ma co przekreślać, ale jak już spada to najzwyczajniej w świecie strata, taka brutalna rzeczywistość, kobieta musi wiele przejść, smutne to.

Gość gość
dzis rano zrobilam test od 25mIU i pozytywny przeciez wczorajsza beta wynosila 8,90 to jak to mozliwe

Gość gość
Każde laboratorium na inne normy, nie panikuj, czekaj.

Gość gość
tylko ze badania były wykonane w tym samym labolatorium

Gość gość
"dzis rano zrobilam test od 25mIU i" mi przy becie 12mlUI też wyszedł test pozytywny o czułości 25mlIU. :(

Gość gość
Dokładnie bobo test to był. Jeśli już jest ten hormon to myślę że po prostu już wyłapuje tak czy tak, ale kreska wtedy była bladziuteńka.

Gość gość
Czytalam ze jedna dziewczyna przy tak niskich wartosciach potem miala wzrost i urodzila zdrowa corke

Gość gość
Po tym jak jej beta na początku spadła?? co innego jak wartości nie wzrosną te 66% tylko mniej ale jeśli spada ?? Życzę ci wszystkiego naj !! Ale ja jestem realistką, i czasem lepiej się nastawić już wcześniej. Ja mimo to że nastawiona byłam że będzie źle bo betę miałam niską, mimo idealnego przyrostu, przeżyłam to strasznie jak już poszłam na łyżeczkowanie. Boli bardzo strata, ale po kilku tyg już zaczyna człowiek ustawiać sobie tryb następnych starań, i nie mowie tak tylko na swoim przykładzie.

Gość gość
Ja o tym wiem czekam na najgorsze. To co teraz czuje jest okropne:( tamta dziewczyna miala bete 13 po 48 h 6 a po 72h juz ponad 20 i wszystko bylo ok ale u mnie pewnie nie bedzie takiego zakonczenia

Gość gość
Napewno zaraz dostaniesz okres. Prwnie ta bete poszlas robic przed terminem okresu?

Gość gość
Niewiem bo mam nieregularne cykle dwa testy byly pozytywne i poszlam na bete

Gość gość
No ale tak mniej wiecej kiedy powimnas fostac okres. Dlatego tak wczesnie nie powinno sie rpbic testow. Milony kobiet przechodza przez ciaze bio, ale o tym nie wiedza, tylko mysla ze im sie okres spoznia.

Gość gość
Naprawde ciezko powiedziec ale ten cykl mialam stymulowany clo wiec tak okolo 2 dni temu

Gość gość
Wiesz co już nic nie czytaj, to nic nie da, leż odpoczywaj, będzie co będzie, na sile nic się nie da zrobić, jeśli ma się coś wydążyć to i tak się wydarzy. A uwierz mi to straszne, ale o wiele lepiej oczyścić się samej niż to łyżeczkowanie, mowie ci, mnie ten pobyt w szpitalu i cala tam sytuacja rozwaliła kompletnie, a trafiłam tam tylko z plamieniem i co i DUPA :(