Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę matka

tomografia komputerowa czy jest droga

Polecane posty

Gość proszę matka

Mojego syna bolą nogi, najpierw łydki, teraz już uda go bolą, nie codziennie, np. jeden dzień bolą a potem tydzień spokój albo 2 tygodnie i znowu 1 dzień bolą, do tego dochodzi gorączka 38-39, czasem boli go głowa, pare razy wymiotował. Pediatra oczywiście rozkłada ręce, dała skierowanie do chirurga dziecięcego, ten pooglądał, ponaciskał i stwierdził, że wszystko jest ok a mały ma bóle wzrostowe na pewno i mam mu podawać nurofeny itd. Syn ma 8 lat, przez lato faktycznie urósł ok. 4-5cm ale bez przesady, żeby to był powód. To już trwa kilka miesięcy a lekarze mnie zbywają. Uważam, że tutaj koniecznie powinno się zrobić tomografię komputerową albo rtg chociaż a lekarz za nic nie chce tego zrobić bo "nie widzi potrzeby" :/ Pomyślałam, żeby to prywatnie zrobić ale mąż twierdzi, że nie mamy takich pieniędzy, że to jest okropnie drogie, czy to faktycznie tyle kosztuje? Na stronie w przychodni znalazłam cennik i pisze, że tomografia jednej okolicy anatomicznej kosztuje 260zł, tyle to jeszcze byśmy mieli ale co to znaczy "jednej okolicy anatomicznej", jego pobolewają całe nogi więc ile tam jest tych "okolic anatomicznych"?

Gość proszę matka
proszę może ktoś zna odpowiedź, ile jest tych okolic anatomicznych w całych nogach?

Gość gość
Ja tez szybko roslam i bolaly mnie ale stawy nie cale nogi i nie ma przy tym goraczki, moze byc to tez spowodowane brakiem glukozaminy, wapnia. Bole miesni moga byc spowodowane brakiem magnezu, potasu, wapnia, zelaza itp. Tomograf przysadki mozgowej 260 zl

Gość gość
TK kończyny górnej lub dolnej 300 PLN

Gość gość
Jedna okolica anatomiczna - noga

Gość gość
w necie znajdziesz strone internetowa szpitala gdzie mozna zrobic badania prywatnie (chyba w kazdym), jest tel to zapytaj i zarejestruj sie

Gość proszę matka
A dlaczego miałabym robić tk przysadki mózgowej? To ma jakiś związek? Ja wiem, że to niekiedy boli to, że się rośnie ale te gorączki i pare razy wymiotował, to mnie martwi też. Koszt tk całych nóg to 300 zł czy jakiejś małej części?

Gość gość
calej w mojej przychodni, ale gdzie indziej jest roznie przysadka jesli by zbyt szybko rosl, ale raczej nie rosnie za szybko

Gość proszę matka
za szybko raczej nie, w sensie nie jest za wysoki jak na swój wiek, ma teraz 128cm a 8 lat i 3 miesiące