Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alla19173

ANEMIA!

Polecane posty

Gość alla19173

Witajcie dziś byłam u lekarza i mnie bardzo wystraszył że mam silną anemie i patrząc na wyniki to są faktycznie złe. Mam 20 lat warze 58 Kg i urodziłam rok temu córeczkę. Oto One: Hemoglobina 7,5 g/dl (12,0- 16,0) Hematokryt 26,1 % (37,0- 47,0) MCV 63,2 fl (80,0- 100,0) MCH 18,2 pg (27,0- 31,0) MCHC 28,7 g/dl (32,0- 36,0) Płytki krwi 527 (130- 400) RDW-SD 31,1 % (36,4- 36,3) RDW-CV 17,4 % (11,5- 16,0) a reszta wyników jest w normie!!!

Gość gość
Żelazo, witaminy, wątróbka i wrócisz do zdrowia. Głowa do góry !

Gość gość
To prawda, miałam podobnie, tylko o pół jednostki więcej jak się okazało, że mam anemię. Te wskaźniki niżej pod hemoglobiną to jeśli się nie mylę tak wyglądają przy niedokrwistości z niedoboru żelaza, bo tak u mnie własnie było zresztą wraca jak się nie pilnuję. Jedz zielone warzywa, buraki, czerwone mięso, produkty pełnoziarniste, kaszę gryczaną, brązowy ryż, gorzką czekoladę i inne na necie znajdziesz co jeszcze ma dużo żelaza. Przy tym warto tez przyjmować witaminę C (cytrusy). Przy tak niskim poziomie hemoglobiny warto jednak wspomóc organizm oprócz jedzenia tez tabletkami z żelazem, polecam chela-fer, działają naprawdę dobrze. WItaminę C też można w tabletkach łykać. ALe przede wszystkim dieta dieta dieta!