Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dawwca

dawca szpiku

Polecane posty

Gość dawwca

witam. wiem ze jest to portal dla kobiet ale kto inny jak nie wy kobiety potraficie pomoc nam facetom... zastanawiam sie nad zrobieniem czegos dobrego dla innych,czyli jak wspomnialem w temacie chcialbym zglosic sie do rejestruchonorowych dawcow czy jak kolwiek to sie nazywa. po naszemu chodzi mi o oddanie szpiku kostnemu komus potrzebujaemu. moje pytanie brzmi tak czu ktos z was juz przez cos takie przechodzil? jak to wyglada? i co trzeba zrobic zeby sie zglosic czy cos? czy szpik mozna oddac tylko raz? i czy sa jakies kosekwencje tego? pozdrawiam i z gory dziekuje

Gość dawwca
przepraszam za literowki.

Gość gość
najpierw dajesz im ślinę i to nie boli jak znajdą biorcę niestety operacja i jak zawsze bywa boli na pewno zostanie ci blizna i mogą być powikłania

Gość gość
na pewno zostanie ci blizna i mogą być powikłania x co ty p..........isz :O

Gość gość
poczytaj o tym w internecie. mój syn zachorował na białaczkę na szczęście obyło się bez przszczepu. obecnie przeszedł 4 chemie. wszyscy nasi znajomi. rodzina. przyjaciele, koledzy ze szkoły zgłosili się do oddania szpiku.

Gość dawwca
jaka blizna jakie powiklania????

Gość gość
blizna to 5mm no i nie zawsze występuje

Gość dawwca
czytalem troche ale co rusz to pisza co innego. i nie wiadomo co jest prawda a co nie. pomyslalem wiec ze ktos kto przeszedl przez to bedzie wiedzial lepiej..

Gość gość
powikłania jak po znieczuleniu ogólnym

Gość gość
najlepiej idz do szpitala i wszystkiego sie dowiesz na 100%, bo internet jest zaklamany

Gość gość
jeśli się zgłosisz i będziesz potrzebny, nie możesz się wycofać, bo skażesz tę osobę na śmierć, dana osoba będzie przygotowywana do przeszczepu, jej organizm będzie wyjałowiony. jeśli nie jesteś pewien czy chcesz być dawcą i masz wątpliwości to nie zawracaj sobie tym głowy. jestem matką chłopaka, który zachorował na białaczkę.my z mężem również się zgłosiliśmy. ale ze względu na wiek nie możemy być dawcami, tylko do 50 lat. nikt z bliskiej rodziny nie mógł być dawcą, nie było zgodności. na szczęście oby ło się bez przeszczepu.

Gość dawwca
no za nim pujde do szpitala chcialem troche sie dowiedziec od postronych osob no ale coz.....