Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy u Was tez tak traktuje sie nowych pracownikow?

Polecane posty

Gość gość

Od 7 miesiecy pracuje w pewnej instytucji pomagajacej ludziom znajdujacym sie w trudnej sytuacji zyciowej. Zawsze mialam wyobrazenie, ze w takich miejscach zatrudnia sie osoby z duza wrazliwoscia na innych, empatycznych, altruistycznych. Nic bardziej mylnego! Tam kazdy by drugiego sprzedal, donosicielstwo jest na porzadku dziennym, uklady z szefostwem. Najgorsze jest jednak to, ze ja zostalam zatrudniona na konkretnym stanowisku, a zostala na mnie zrzucona cala masa obowiazkow innych pracownikow! Nikt nie widzi w tym oczywiscie zadnego problemu, jak kiedys sie postawilam to zaraz byl "donos" do szefowej, ze jestem chamska, opryskliwa i pyskata, a jak taka sytuacja sie powtorzy to sie pozegnamy. Inna sprawa to fakt, ze jak przyszlam tam pracowac, to absolutnie nikt mnie nie wprowadzil w prace, niczego nie wytlumaczyl, nie pokazal co gdzie i jak.Jeden wielki balagan nad ktorym nikt nie panuje, kierownik ma w d***e pracownikow, a pracownicy robia wszystko po swojemu, kazdy inaczej! Dla mnie to jest po prostu szokiem, ze w panstwowej instytucji tak sie pracuje. Potem nie ma co sie dziwic, ze w mediach pokazuja tragedie malych dzieci i innych ludzi, jak nadzor nad takimi przypadkami sprawuja zwykle urzedasy, bez przygotowania, bez ustalonych zasad, bez wrazliwosci!

Gość gość
wszędzie tak jest

Gość gość
do autorki: niestety w większości zakładów pracy tak jest...Dzisiaj to prawie jest standardem takie zachowania ludzi w pracy...Jeśli jesteś wrażliwą, empatyczną osobą będzie Ci ciężko się do tego przyzwyczaić. Zderzenie z rzeczywistością na początku swojego życia zawodowego niestety trochę boli...bądź silna i się nie poddawaj. Z czasem tyłek się stwardnieje. Niestety na to potrzeba czasu i dużo cierpliwośći

Gość gość
pamietaj sukces ma wielu ojcow , ale porazka zawsze jest samotna.

Gość gość
Niestety ale w budzetowkach tak jest. Dominuje poklosie komunistycznego nepotyzmu, ludziom sie wydaje, ze sa tacy z***bisci, wszystkowiedzacy, ze sa NIETYLKALNI bo i tak nikt ich nie zwolni. Niestety ale jesli masz wieksze ambicje, chcesz w zyciu cos osiagnac to z pewnoscia nie w takim miejscu.

Gość gość
W Polsce kroluje wyzysk, zwlaszcza tam, gdzie panuja uklady, a przychodzi ktos "z zewnatrz". Szkoda czasu i nerwow, bo i tak nic nie zdzialasz.