Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Paulinka158

Śródmiąższowe zapalenie pęcherza

Polecane posty

Od dwóch lat miałam problemy z pęcherzem moczowym. Myślałam, że to zwykłe zapalenie, bo tak twierdzili moi lekarze. Podejrzewałam również , że zapaleniu pęcherza sporadycznie miewam zapalenie jajników ( takie teorie mieli lekarze gnekologzy). Przemijający czas, masy leków i brak efektów skłoniły mnie do wzięcia sprawy w swoje ręce. Zrobiłam klikakrotnie madania moczu, posiewy i nic nie wskazywało na obecność patogenów. Postanowiłam wybrać się do urologa w Poznaniu. Niestety ten wysnuł swoją diagnozę z palca, bez żadnych badań. Ponad to zapisał mi szczepionkę na e. coli, pomimo, że nigdy nie wykryto tej bakterii w moim moczu. Szukałam wiele na temat objawów ze strony pęcherza moczowego. Napotkałam na jednostkę chorobową , jaką jest śródmiąższowe zapalenie pęcherza. Objawy bardzo pasowały do tych, które u siebie zauważyłam. Bóle miednicy, częstomocz, oddawanie moczu w nocy... Byłam przerażona, bo choroba opisywana bardzo drastycznie. Znalazłam kontakt do urologa z Bydgoszczy... jestem w trakcie diagnozy... lekarz nie wyklucza tej jednostki chorobowej... czy poznam tu kogos, kto został już zdiagnozowany na IC i mógłby mi dać parę porad jak sobie z tym radzi?

Gość EwaIC
Właśnie założyłam grupę na facebooku dla osób chorych, jak ich bliskich. Choruję na tę chorobę od 17-stu lat. Zapraszam do dołączania! Nazwa grupy to- Śródmiąższowe zapalenie pęcherza/ Zespół bólowy pęcherza (IC) Polska. Można się ze mną kontaktować również przez maila- ewaladazablocka96@gmail.com

Gość beataa66
Choruję na śródmiąższowe zapalenie pęcherza od ponad 3 lat. Leczyłam się u trzech urologów. Mam bogate doświadczenie i przetestowanych kilka leków, w tym polisiaarczan penthosanu sodu taki europejski Elmiron. Jestem również po hydrodystencji i po pełnej diagnostyce.Mogę się podzielić swoją wiedzą na temat tej choroby.