Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu kobiety w ciąży nie dbają o siebie

Polecane posty

Gość gość

mam koleżankę ktora nie pracuje, jest w 5 miesiacu ciazy, super sie czuje a wyglada jak nieszczescie, wlosy nie myte od miesiaca, paznokcie do polowy obgryzione, brudne porwane ubrania, boze przeciez umyc glowe i sie ciut umalowac nie wymaga az takiego zaangazowania, rozumiem jak kobieta musi lezec cala ciaze albo ma jeszcze jakies dzieci to fakt nie ma czasu ale ona od poczatku tak wyglada, obrzydlistwo, zreszta nie tylko ona,rzadko sie widuje kobiety w ciazy porzadnie wygladajace, kurcze zadbajcie troche przynajmniej o minimum higieny

Gość gość
Nawet moj pies ma jajuszka wyczyszczone szczoteczką do zębów! Nie wyobrazam sobie być w ciazy i nie dbac o siebie ani o psa!

Gość gość
Ja musiałam lezec , ale włosy zawsze miałam umyte, ubranie czyste i paznokcie wypiłowane. Jak leżałam no to się nie malowalam , ale jak jechałam do lekarza robiłam delikatny makijaż. Nie generalizuj.

Gość gość
to jakas tragedia w takim razie, ja kończę 12tc, czuję się kiepsko, bo mam częste zawroty głowy i najlepiej mi w pozycji leżącej, zapuściłam się, bo nie mam siły po prysznicu na użycie balsamu, czy inne zabiegi, ale włosy mam czyste, lekki makijaż, bo muszę wyjść z psem, a ludzi straszyć nie będę, a paznokcie tez pomalowane, czekam aż pozycja stojąca nie będzie dla mnie tak wyczerpująca i jednak będę mogła poświęcić więcej czasu na pielęgnację ciała

Gość gość
ja też czasem widze kobiety strasznie zapuszczone, niechodzi o super ubrania i fryzury rodem z Hollywood ale jak widze u kobiety tłuste włosy albo poplamione np ciążowe spodnie i brudne lub obdarte buty(tego najbardziej niecierpie u kobiet)+odpryskujący lakier na paznokciach a jak maja czasem obgryzione to chce mi sie wymiotować, boże koszmar

Gość gość156
jestem w 26 tyg ciazy i nie wyobrazam sobie nie dbac o siebie w zadnym okresie zycia, ciaza dodatkowo dodala mi wiecej optymizmu ,dziwie sie kobieta ktore jak juz nie maluja paznokci ani twarzy to nie potrafia zadbac o higienie i czyste ubranie!!! wstyd.!!

Gość gość
To zalezy od kobiety....ja wspominam kazda swoja ciaze(a bylo ich trzy :-) ),a zwlaszcza ostatnia,ze tak pieknie,pogodnie nigdy juz nie wygladalam.Uwielbiam ogladac zdjecia z tyxh czasow i naprawde nadziwic sie nie moge.Ale ja wtedy po prostu piekno mialam w sobie i tym tak promienialam.Nie tapeta,wymyslny stroj,tylko dusza piekna byla ;-)

Gość gość
bzdury wlasnie wlosy pofarbowalam

Po pierwsze, trzeba rozgraniczyć 2 rzeczy - czy mówicie o przypadkowo spotkanej kobiecie w ciąży, czy o znajomych, które widujecie częściej. Przypadkowo możemy trafić na naprawdę nietypową sytuację - spuchnięte stopy (a tylko te stare, obdarte buty nie uciskają), poplamienie sobie przed wyjściem z domu jedynej pary spodni czy bluzkę w którą można się zmieścić - a wyjść trzeba i to już, zmęczona twarz bez makijażu - 5 min przed wyjściem był, ale akurat trzeba było zawisnąć głową w klozecie i make-up spłynął, albo ulubiony i sprawdzony tusz do rzęs zaczął nagle uczulać a podkład powoduje pokrzywkę.. różne są sytuacje, a ja np jak mam umyć głowę, to chce mi się płakać, bo mnie tak bolą krzyże jak muszę zwisać nad wanną, a kabiny nie mam. A włosy długie i w umywalce zatykają odpływ. ..

Gość gość
A wejsc do wanny nie mozesz?:o