Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy ! po jakim czasie zasiłek dla bezrobotnych?

Polecane posty

Gość gość

Kochane, właśnie straciłam pracę. Mam wszystkie dokumenty do złożenia zasiłku dla bezrobotnych, zastanawiam się tylko po jakim czasie zus wypłaci mi zasiłek ? Ile się czeka od dnia zapisania na bezrobocie ? 1 miesiąc jak na normalną wypłatę czy więcej?

Gość gość
jeżeli ktoś wie to proszę o odpowiedź

Gość gość
Zus nie wyplaca zasilku dla bexrobotnych tylko urzad pracy. Czas oczekiwania ok miesiaca. W sensie na poczatku grudnia dostaniesz kase za listopad

Gość gość
Dokładnie jak wyżej. Jeszcze ma znaczenie w jakiej formie było wypowiedzenie- jeśli podpisałaś porozumienie stron, to dopiero po 3 miesiącach od rejestracji przysługuje zasiłek.

Gość gość
nie wiem nie bawi mnie jalmuzna

Gość gość
niestety, ale to ja dostałam wypowiedzenie, gdyż szef zamknął działalność. Dostawałam 2000 brutto, na ile mogę liczyć na zasiłku ? Umowę o pracę miałam przez 2 lata, dlatego zastanawiam się też na jaki okres czasu dostanę ten zasiłek ? 3 miesiące? pół roku ?

Gość gość
w między czasie szukam też innej pracy, ale będąc zapisaną na bezrobocie mogę uczestniczyć także w różnych kursach, a kiedy znajdę pracę dostaję wówczas od niech wynagrodzenie, dlatego postanowiłam skorzystać.

Gość gość
Zasiłek dla bezrobotnych to nie zasiłek chorobowy i nie zależy od wysokości osiąganego wcześniej wynagrodzenia.

Gość gość
Zapewne bedzie Ci się nalezalo 80% zasilku,choc nie napisalas ile masz przepracowanych lat i jaka szkole skonczylas.. Nie wiem jakie u was jest bezrobocie,ja po macierzynskim otrzymywalam zasilek przez okres 12 m-cy. Wszystko zalezy też o tego na jakiej zasadzie zostala rozwiazana umowa o prace.

Gość gość
Zapomnialam dodac,że rejestrujac się w tej chwili,w grudniu otrzymasz zasilek,za okres ok 14 dni listopada.

Gość gość
ok, dzięki za odpowiedzi