Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Olej kokosowy

Polecane posty

Gość gość

Macie jakieś doświadczenia z tym produktem? Słyszałam ze jest dobry na wlosy to prawda? Ile kosztuje i gdzie go mozna kupić

Gość gość
No jasne, na włosy. Ogólnie jest dobry!!!! O jego dobrej mocy na zdrowie byś poczytała, a nie o włosy się tylko martwiła.

Gość gość
A o cenę jeszcze pytałaś. To zależy od tego czy zimnotłoczony, czy nie. Od 15 zł za 250g i kupisz najszybciej w zdrowej żywności. Wygląda jak smalec. Płynną konsystencję dostaje po podgrzaniu.

Gość gość
Jakbys miala polowe wlosow niz wczesniej spowodowana niedoczynnoscia tarczycy tez bys sie martwila.

Gość gość
W DROGERIACH TYPU ROSSMANN? I rafinowany czy nie bo rozne opinie

Gość gość
10-15zł za 500g najtańszy (rafinowany od KTC, widziałam nawet w carrefourze). A potem cena wzwyż w zależości od rodzaju, producenta itp. Mi na włosy średnio się sprawdza - o wiele na skórę (jako olejek do kąpieli dodaje). w rossmanie nie widziałam, ale znając życie będą mieli jakościowy podobnie do tego ktc ale walną nalepki zielone i cena 2x więcej podskoczy. najprościej w sklepie eko, albo przez neta

Gość gość
tylko nierafinowany 500ml za 50-60 zł kupisz na necie co do wlosow to zalezy jaki typ ja używam do wlosy , ciało i codziennie jedna łyżeczkę doustnie choć teraz jestem w ciazy i jakos mi nie podchodzi

Gość gość
w drogerii? w zielarni i sklepie ze zdrowym jedzonkiem, nierafinowany

Gość gość
ja np. używam tylko rafinowany ( gorszy generalnie jeśli idzie o wartości odżywcze), ale nie ścierpię zapachu nierafinowanego. masło shea z kolei mogę mieć nierafinowane a moja koleżanka nie lubi tego zapachu

Gość szyyszkaa
Ja mam niemieckiej marki olmuhle solling bio olej kokosowy, tłoczony na zimno 90zł zapłąciłam za litr - jem go zamiast masła na kanapkach i czasem sobie posmaruje jakieś ciastko - co tu dużo mówić no nie choruje nic a nic - płukałam nim usta to żęby się trochę rozjaśniły, dziąsła zdrowe. Na włosy mi żal za drogie. Ale ja jeszcze różne inne magiczne produkty jem jak srebro koloidalne czy pau'darco.

Gość szyyszkaa
I apropos tych dziąseł też mam szczoteczkę ultradźwiękową - więc też nie wiem czyja to konkretnie zasługa.

Ja kupuję olej w sklepie ze zdrową żywnością. Koszt 200g słoika to ok 20 złotych. I rzecz jasna tylko zimnotłoczony, taki zachowuje najlepsze właściwości. Stosuje go głównie na włosy i ciało. Na włosy polecam też olej arganowy. Tyle że jest droższy od kokosowego..

Gość gość
...a ja kupuję w necie w Biopukcie, spora oferta, cenowo ok a i przy okazji mogę zrobić zakupy bio i eko. szybko, sprawnie. Szkoda czasu na jazdę po mieście