Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pamietajcie ze po studiach jak ktos 5 lat nie pracowal to juz potem nie moze

Polecane posty

Gość gość

na przyklad kolezanka poasiada dyplom magistra pracy socjalnej ale jest juz niewazny bo obronila sie 7 lat temu i od tego czasu wykonywala inny zawod w niemczech... teraz jak wrocila do polski i chcialaby sie zatrudnic jako pracownik socjalny nie ma prawa..dyplom stracil waznosc. pamietajcie o tym po studiach ze od razu trzeba prace miec w zawodzie wyuczonym.

Gość gość
bzdury opowiadasz. Dyplom jest ważny całe życie, tak samo jak prawo jazdy.

Gość gość
Zależy od zawodu więc nie pitol.

Gość gość
Głupoty. Dyplom jest na całe życie.

Gość gość
jakieś bzdury piszesz :) Studia skończyłam 10 lat temu i ani dnia nie przepracowałam w zawodzie "wyuczonym". 2 razy zmieniałam pracę, bo moja pierwsza firma zbankrutowała i nikt nie zwracał uwagi na to, że mam magisterkę z wydziału UW, który w sumie nie ma nic wspólnego z tym, gdzie pracuję :)

Gość gość przelotem
pamietejcie ze bez plecow licza sie tylko papiery

Gość gość
znam taki przepis, ale dotyczy tylko lekarzy, pielęgniarki i farmaceutów

Gość gość
autorka ma racje kolezanka skonczyla studia wychowanie fizyczne na awf i urodzila dziecko i przez 5 lat nie pracowala bo zajela sie rodzina i okazalo sie ze potem nie mogla juz starac sie o prace w szkole...musiala placic kase spora za jakis kurs pedagogiczny bo skonczyly sie jej te uprawnienia pedagog. wiec pewnie z kazdym wyksztalceniem tak jest..

Gość gość
akurat nauczycieli to nie dotyczy, nie ma takiego przepisu w karcie nauczyciela

Gość gość
nie przyjeliby do pracy gdyby ktos mial przerwe w zawodzie czyli do dnia obrony nie pracowal w tym zawodzie az przez 6 lat czy wiecej. pracodawca by zobaczyl przeciez ze sie nie pracowalo w tym zawodzie wiec nie mialo stycznosci i dyplom juz stary wiec czlowiek sie nie nadaje bo nie jest na świeżo..

Gość gość
Przeczytajcie i przestańcie opowiadać głupoty http://praca.wp.pl/title,Przerwa-w-pracy-skutkuje-utrata-uprawnien,wid,13566436,wiadomosc.html A koleżanka cię wrobiła, pewnie się nie obroniła a miała na to 5 lat od zakońćzenia studiów

Gość gość
idioci przyklad podam skonczylam prace socjalną i obronilam sie 8 lat temu ale nigdy nie pracowalam w zawodzie.. myslicie ze moglabym po latach aplikowac o te posade skoro to bylo dawno juz..to znaczy moja obrona i nie mam doswiadczenia w zawodzie ? oczywiscie ze nie moglabym.dyplom traci waznosc i tyle..

Gość gość
nie traci, powinni cię wziąć na jakieś przeszkolenie czy staż. Wycyckali cię z roboty