Gość gość Napisano Listopad 9, 2014 Marzy mi się ścianka z cegły nad blatem w kuchni. Jak taka cegła ma się do pryskającego tłuszczu? Czy trzeba ją jakoś zabezpieczyć? Jeśli tak to jak? Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bońka 0 Napisano Sierpień 4, 2020 Ale tu cicho! A trochę lat minęło. ;) Pozwoliłam sobie odświeżyć wątek, bo ja mam taką cegłę w kuchni, konkretnie klinkierową, poczytałam na stronie Dom z Cegły i postanowiłam zaryzykować. Uznałam, że ten materiał (Roben) powinien wytrzymać. I się udało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Julkatro 1 Napisano Sierpień 13, 2020 Cegłe trzeba dodatkowo zaimpregnować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JustaKop 1 Napisano Wrzesień 19, 2022 Dnia 13.08.2020 o 08:27, Julkatro napisał: Cegłe trzeba dodatkowo zaimpregnować. Nie każdą. Jak taka przewidziana np. na elewacje, jak Elabrick, to spokojnie wytrzyma sporo. Jest odporna na wilgoć i różne warunki. Można ją spokojnie czyścić, a nawet szorować. Inną sprawą jest to, że ten system ma bardzo dużą gamę kolorów, wiec fajnie idzie coś dobrać pod siebie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach