Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Cegła

Polecane posty

Gość gość

Marzy mi się ścianka z cegły nad blatem w kuchni. Jak taka cegła ma się do pryskającego tłuszczu? Czy trzeba ją jakoś zabezpieczyć? Jeśli tak to jak? Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ale tu cicho! A trochę lat minęło. ;) Pozwoliłam sobie odświeżyć wątek, bo ja mam taką cegłę w kuchni, konkretnie klinkierową, poczytałam na stronie Dom z Cegły i postanowiłam zaryzykować. Uznałam, że ten materiał (Roben) powinien wytrzymać. I się udało.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dnia 13.08.2020 o 08:27, Julkatro napisał:

Cegłe trzeba dodatkowo zaimpregnować.

Nie każdą. Jak taka przewidziana np. na elewacje, jak Elabrick, to spokojnie wytrzyma sporo. Jest odporna na wilgoć i różne warunki. Można ją spokojnie czyścić, a nawet szorować. Inną sprawą jest to, że ten system ma bardzo dużą gamę kolorów, wiec fajnie idzie coś dobrać pod siebie 😉 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×