Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ulewanie u miesieczniaka

Polecane posty

Gość gość

jak sobie radzicie? najgorsze jest to ze moge karmic dziecko i 2 godziny, bo co zje to uleje i znowu glodne... jestem juz bardzo zmeczona bo przez to dziecko godzinami nie spi a ja go ciagle podnosze do odbijania i kregoslup juz wysiada...

Gość gość
Moj ma 5 miesięcy i niestety nadal ulewa, nawet godzinę czy dwie po posiłku :(

jak duzo ulewa to pediarta przepisuje specjalne mleko które sie przykleja do zoładka

Gość gość
tego mleka nie chce pic...

Gość gość25
jak dobrze przybiera, to nie ma problemu. mój przestał ulewać z dnia na dzień po skończeniu 6 miesięcy. boli cię kręgosłup od podnoszenia miesięcznego dziecka? a co będzie później, dziecko nie robi się lżejsze...

Gość gość
tego mleka nie chce pic... jest za geste bebilon

Gość gość
ja go nosze i podnosze prawie caly dzien. Wazy 5,5 kg

Gość gość25
A karmisz mm? Może zmień mleko, nie koniecznie na ar, ale może ma jakieś nietolerancje np. na krowie białko, albo laktozę, spróbuj może ha, albo bezlaktozowe. A jak karmisz piersią, to ogranicz nabiał, u nas to pomogło, a wystarczyło że wypiłam kawe z mlekiem i młody po karmieniu chlustał na metr. Wytrwałości. A z plecami może masz jakiś problem, może wizyta u lekarza coś by pomogła, jakiś pas ortopedyczny, żeby odciążyć kręgosłup, bo z miesiąca na miesiąc będzie coraz gorzej niestety, a tego że dziecko trzeba nosić i podnosić nie ominiesz

Gość gość
problem z kręgosłupem mam od lat, ale pewnie jak wiele kobiet... są jakieś pasy ortopedyczne na kręgosłup? mam problem z dolną częścią kręgosłupa - skrzywienie lordozy. Karmię mm, mleka AR nie chce pić.

Gość gość
To do tego,co pije dosyp nutritron(kupisz w aptece,bez recepty)

Gość gość
Jest tez syrop dla ulewajacych dzieci,o nazwie Gastrotuss baby,podajesz przed karmieniem,a on powoduje zageszczenie mleka w zoladku

Gość gość
no właśnie ten zagęszczacz powoduje, że mleko staje się gęste i dziecko nie chce pić, mleko bebilon AR jest identyczne, mogę karmić godzinami, dziecko trzyma butelkę w buzi i nie chce ssać, bo za ciężko idzie... syrop mam ale też nic nie pomaga, używam już 3 tygodnie więc raczej powinien działać...

Gość gość
czy któreś z Was dziecko ulewało i coś pomogło?? Mam wrażenie, że te wszystkie syropki, mleka na ulewanie to tylko marketing a i tak nie działa...

Gość gość
Moje ulewalo, gdy karmilam piersia i uzupelnialam mm. Gdy przeszlam na sama piers, ulewanie sie skonczylo.

U nas ptzestal ulewac jakoś w 2 miesiącu, tzn tak bardzo ulewac (az myslelismy ze ma refluks). Potem jeszcze ulewal ale juz mniej.jeśli przybiera prawidlowo, widać taka jego uroda :) Chociaż wróć, mój jak przeszedl na mm (5-6mc) to nie ulewal nim. A jak jest z takimi miesieczniakami to nie wiem.