Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorinka23

Jak planujecie dorobić się swojego mieszkania?

Polecane posty

Gość dorinka23

Ja powoli zaczynam wątpić. Mianowicie: w miarę fajne mieszkanie to koszt od 180 tys w gorę. Skazuję się tym samym na miesięczne wydatki (rata, utrzymanie mieszkania) na poziomie 1500 zł. Co w tym niepewnym świecie jest dużym ryzykiem. Marzyłam o zamieszkaniu w mieście. Jednak widzę, że to mocno nierealne a na pewno trudne w realizacji. Co więc zrobię? Całe szczęście mam chałupinkę pod miastem, wyremontuję ją, nie ma wyjścia (chociaż nie chciałam tam mieszkać-głośno, blisko trasy *****iwej). Remont pochłonie ogromne środki, które jednak będą rozłożone w czasie i nie na kredyt jak w przypadku mieszkania. Kupię też tania kawalerkę w tym pobliskim mieście, tak by rata wynosiła mnie max 500 zł - wynajmę ją i gdy już skończę remont domu, postaram się szybko spłacić. Tym sposobem będę miała ok 100 tys. ze sprzedaży tego mieszkania za kilka-kilkanaście lat. Może przekonam się do życia w domu. Jeśli nie to zrobię tak jak mówię. A gdy już teraz będzie mnie to męczyło - wynajmę do mi zamieszkam w tej kawalerce. Jakie Wy macie plany???

Gość gość
moje plany nie sa twoja sprawa

Gość gość
zdam w maju maturę i zamierzam się prostytuować

Gość gość
Ja tez mam problem w moim miescie mieszkanie to 250 tys a kredytu nie chce. Wymyslilem to inaczej. Kupuje dzialke i miesiac w miesiac buduje dom zamiast brac kredyt. Obliczylem,ze zajmie mi to jakies 5-7 lat.

Gość gość
zbudować dom to kazdy potrafi, sa ksiązki nawet jak zbudować dom za 30 tys , mozna byle cegły i stolarke z demobilu sztuka w tym żeby dom był ergonomiczny i ekonomiczny tzw inteligentny dom - wtedy masz małe koszty utrzymania, ciepło a jak zbuduje sie z byle czego i systemem gospodarczym to trzeba mase pieniędzy wydac na egzystencję w tym domu

Gość gość
Ja licze tak 240 tys za 70 mkw. Wszystko bedzie w nim dobrze

Gość dorinka23
Szczerze mówiąc bardziej przyjemny wariant dla mnie to mieszkanie w maleńkim nawet mieszkaniu, dwu pokojowym -tylko takie już kosztują więcej niż kawalerki. W moim mieście ostatnio było całkiem fajne mieszkanko za 85 000. Takie mogłabym szybko spłacić . Tylko myślę o czymś ciut większym.... I w innym mieście... =cena drastycznie rośnie. Mieszkanie w domu mnie przeraża. Nie dość, że głośno, daleko do sklepu .... to jeszcze zupełny brak sąsiadów. Przerażające z lekka. Miasto wolę z przyczyn praktycznych, ekonomicznych i socjalnych. Kupię w kredycie tą kawalerkę, zamieszkam tam sama, jak mi się nie spodoba to wynajmę i będę się starała jak najszybciej spłacić. Może nawet będę dalej mieszkała z rodziną (jest tu dużo miejsca) by nie pchać kasy w remont tego starego domu...... Nie wiem.... wiem, że mam drgawki jak pomyslę o domu.... Latem to jeszcze fajnie...ale zimą...........:/

Gość gość
Dom za to zbuduje nie mieszkanie patrz wyzej. To co pisalas/les to dla mnie akurat atuty Nie chce sasiadow, ale ze glosno to nie wiem. Jak nie masz wokol nic blisko to jest cicho

Gość gość
murowany nie koniecznie jest na dluzej :O ja mam dom z 1926 roku, solidnie budowany przez niemcow i trzeba w niego pakowac kase jak w studnie :O elektryka, rury, podloga, sufity i ogolnie murszejące mury :O

Gość gość
bo dom to niekonczące się wydatki

Gość gość
Dalej głosujcie na PO i PSL, to niedługo nie będziecie mieli nawet skarpetek.

Gość gość
za to jak wygra PiS to da wam mieszkania za darmo - w końcu kiedyś tam obiecali 3 miliony mieszkań

Gość lijkaa
Chciałabym mieszkanko w Warszawie ale jak będzie zobaczymy. Przeraża mnie kredyt 200 tys, 100 bym jeszcze przezyła. U mnie w mieście mieszkanie to jakieś 150 tys , ale zarobki na poziomie 2000 netto. W Warszawie nieco droższe są mieszkania... a różnica w zarobkach nieporównywalna (trzeba mieć szczęście - wiem) Dlatego widzę, że może się opłacać droższe mieszkanie

Gość gość
Murowany zwykly dom. Nie kanadyjke,mi wystarczy jak wytrzyma 60 lat bo wiecej nie dozyje juz:-)