Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jecie udka od kurczaka?

Polecane posty

Gość gość

Bo mi sie udka kojarza z jedzeniem dla zwierzat. Ale juz nawet moj kot ich nie chce jesc :( Wybrzydzal wczoraj i w koncu zostawil wszystko w miesce. Szkoda mi ich jednak wyrzucic, bo wygladaja na swieze. Znacie jakis fajny sposob na przyrzadzenie udek i czy jecie takie mieso? Bo ja jezeli juz to tylko piersi drobiowe, albo rybe.

"czy jecie takie mięso?" a jakie to jest TAKIE mięso? to jest normalne mięso drobiowe - udka ludziom to juz sie chyba w d****h poprzewracało

Gość Kamilaszatanistka1994
Nigdy! Jem tylko kurze głowy.:classic_cool:

Gość gość
Oj, ale problem. Chcesz zjeść te udka z miski kota, "Bo wyglądaja na świeże"? :)

Gość gość
Nie, nie te z miski ;-) tylko z lodowki, w paczce mam jeszcze 3 z data do spozycia do 15. Podzielilabym sie z wami, ale raczej ciezko bedzie ;-) A pytam sie calkiem powaznie, bo zawsze mi sie wydawalo, ze skoro jest to najtansze mieso to nie jest najlepszej jakosci. Czy mozliwe, ze udka zawieraja wiecej hormonow niz piers?;:)

Gość gość
jak nawet kot nie chce tego jeść to mozna sobie wyobrazic jakie to badziewie jest. i wcale nie dlatego,ze udka

Gość gość
mój kot to na widok łosia ucieka - ale to dlatego że od małego karmili go suchą karmą i nic innego kompletnie nie zje tylko sucha karma i to też nie każda, raz na jakiś czas mokra - a z przysmaków to tuńczyk w sosie własnym, raz w roku masła poliże a na resztę nawet nie spojrzy a dużo daje mu próbować od łososia przez wędliny po jogurty. A co do kurczaka to nie przepedam za tą grubszą częścią - czasami je piekę albo gotuje na tym zupę, ale wolę skrzydełka na kawałki jak w KFC i upieczone.

Gość gość
przed łosiem to i ja bym uciekla;)

Gość gość
Jem, nawet te z zupy lubie takie ugotowane miesko jak sie zrozlatuje i co z tego

Gość gość
Ja akurat lubię udka.

Gość gość
ja jem nawet to co poniżej udek, te łapki z pazurami

Gość gość
Nie jem kurczaka od kilku lat, wolę indyka (piers i udka). poza tym jem ryby. to tyle z mięsa. a i tak jem je max 4 razy w tygodniu, przeważnie to 3 razy. jem okolo czterech jajek tygodniowo i dużo kaszy (jaglana, gryczana). i soczewicę i fasolę.

Gość gość
autorka zapytała czy jecie kurze udka a ta wypisała swój jadłospis:D

Gość gość
mój pies uwielbia kurze udka - ugotowane na kostce rosołowej. x a jeśli chodzi o mieso z kurczaka,udka,skrzydełka - przed pieczeniem i panierowaniem- moment zagotować w wodzie - wszelkie badziewie,typu konserwanty,hormony - w wiekszości wymyte.

Gość gość
no właśnie, brak słów na tych analfabetów

Gość gość
ja z kurzyny lubie skrzydelka , zoladki i watrobke.

mięsa nie kupuje w marketach , a tym bardziej drobiu. wszystko sztucznie napędzane , nie wiadomo czym są zwierzęta karmione.jadam mięso tylko ze sprawdzonych źródeł, a jeśli mam ochotę na mielone to posiadam wilka do mielenia mięsa i wtedy przygotowuje wszystko sama. Jeśli jesteście zainteresowani do podsyłam link :https://www.gastrro.pl/urzadzenia-kuchenne/obrobka-mechaniczna/wilki-maszynki-do-miesa.html