Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie obiady najczęściej gotujecie poza Polską? podajcie przykłady ostatnie dni

Polecane posty

Gość gość

Do tego zaznaczcie, ile pracujecie czy macie partnera/partnerkę i dziecko/dzieci, czy nie. Ja dziś zrobiłam gulasz wołowy z dużą ilością papryki czerwonej i cebuli, podany kaszą pęczak, dla dziecka zamiast pęczaku był kus kus. wczoraj było spaghetti napoli z dużą ilością parmezanu i natki pietruszki. w piątek mieliśmy piersi kurczaka z pieczarkami pieczone i do tego brokul z kalafiorem. czwartek dosć ostre curry wegetariańskie z dużą ilością marchewki i groszku z ryżem basmati. ja, mąż, dziecko 4 lata. pracujemy oboje, ja 3 dni po 8 godzin tygodniowo mąż 5 dni po 8-9 godzin. Szkocja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
niemcy dla 2 osob bez dzieci dzis : smazony filet z kurczaka pokrojony w kawalki przyprawiony ziolami prowansalskimi w sosie ze smietany i musztardy do tego warzywa cukinia, paprykai brokuly. wczoraj: losos i warzywa z parowaru

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Londyn, mieszkam z mezem i bratem pracujemy na caly etat 5/6dni w tyg jemy ok 19 w weekendy wczesniej dzis byla domowa pizza, wczoraj szynka z ziem pieczona i march z groszkiem, w piatek byl dorsz ziem i buraczki, czwartek barszcz ukrainski, na jutro marynuja mi sie nozki z kurczaka beda z kuskusem i warzyw zawsze planuje sobie jadlospis na tydz czaaem jak mamy ochote na fast food to odpuszczam lub przechodzi na nast dzien

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Londyn. . 2 synów Zupa krem z dyni pizmowej. Pieczony filet łososia z masłem cytrynowym i tymiankiem Pieczone ziemniaczki z solą pieprzem gałka muszk. i olivą Kalafior romanesca na parze z masełkiem. Sałata z rukoli z oliva miodem i orzeszkami prazonymi, Deser : eton mess .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Londyn. Nie mam dzieci ale gotuję dla rodziców. Pracuję 5 dni w tyg. W sobotę zupa z dyni z imbirem, czosnkiem i kolendrą. W niedzielę korma a dziś pizza na cienkim spodzie (pieczarki, salami, kurczak). Zazwyczaj staram się jeść przed 18:00 ale czasami jak zabaluję w pubie czy gdzieś wyjdę ze znajomymi to jem później.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
2 dorosle + dziecko 5 lat 1. lazania, do tego warzywa na parze (brokul, kalafior) 2. losos na patrze, behamel do ryby, groszek gotowany, risotto. 3. Ziemniaki, kotlety z kurczka smazone, buraczki, suruwka z pekinskiej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
2 dorosle osoby, Australia Wczoraj domowa pizza z szynka, pieczarkami, serem Pn, chinszczyzna Dzis kurczak z warzywami i ryzem Jutro bolognese

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
liverpool 2 doroslych 4 synow maz pelen etat do7- 16 ja pelen etat 6-14 zupa jadna na dwa dni na miesie koniecznie bo kocham mieso! wczoraj i dzis krupnik,drugie danie pon .karkowka w sosie,buraczki ziemniaki wtorek pulpety z makaronem w sosie pomidorowym jutro ogorkowa na dwa dni ,drugie danie kurczk w bialym sosie i marchewka z ziemniakami bo nie lubimy ryzu czwartek watrobka z cebulka i swirza bula ogorek kiszony piatek pomidorowa pewnie bo juz nic mi sie nie bedzie chcialo wymyslc i ryba z ziemniaczkami i kapusta a w sobote i niedziele nie gotuje ,albo maz albo zamawiamy byle do soboty!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość capiroska
Anglia, Kent, x dzis i jutro bigos x ostatnio pierozgi z soczewica i suszonymi podgrzybkami z PL (tez na 2 dni) x tagliatelle z wedzonym lososiem xzupa meksykanska (piers z kurczaka, cebulka, czerwona fasola, kukurydza, papryka, przecier pomidorowy) x kasza jaglana zapiekana z jablkami i cynamonem x swiderki z feta, suszonymi pomidorami i oliwkami xlasagne z cukinia i wedzonym lososiem x zurek z wlasnorecznie robionymi cebularzami (taka pizza z cebula i makiem- z lubelszczyzny :) x x dlaej juz pamiecia nie siegam. Po daniach widac ze mam duzo czasu, bo obecnie jestem na macierzynskim. Gotowac*****ec uwielbiam wiec to zadne problem. Gotuje dla siebie i meza. Synek ma 8mcy wiec jemu gotuje oddzielnie- blendowane warzywa z jakims mieskiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jak sobie przywiozę z PL dobrej jakości mięsko i wszelakie składniki potrzebne na co dzień do gotowania to mam obiadki przepyszne gorzej jak się skończą :O to kupuję tutejsze podeszwy mięsne albo warzywa które smaku nie mają ...obiady z tego gófffna ,wiadome jakie :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ciekawe! ja kupuję mięso u rzeźnika (nie w marketach) i jest wspaniałe - 100 razy lepsze i smaczniejsze niż w Polsce a jeśli chodzi o gotowanie to często robię pierogi, gołąbki, gulasz i całą gamę zup - pomidorówka oczywiście na czele!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak chcesz mieso z Pl to niektore polskie sklepy maja ceny takie same jak u innych i w makro tez jest polska wolowina, schab i karkowka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Oslo:ja+chłopak Pieczona karkówka z ziemniakami, brokułami i marchewką Nóżki z kaczki, ziemniaki, kapusta kwaszona Łosoś, ryż smażony, sałata z vinegret Ogólnie mięso tylko hermetycznie pakowane można kupić, jemy to co z Polski przywieziemy, bądź jedziemy do Szwecji.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×