Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie obiady najczęściej gotujecie poza Polską? podajcie przykłady ostatnie dni

Polecane posty

Gość gość

Do tego zaznaczcie, ile pracujecie czy macie partnera/partnerkę i dziecko/dzieci, czy nie. Ja dziś zrobiłam gulasz wołowy z dużą ilością papryki czerwonej i cebuli, podany kaszą pęczak, dla dziecka zamiast pęczaku był kus kus. wczoraj było spaghetti napoli z dużą ilością parmezanu i natki pietruszki. w piątek mieliśmy piersi kurczaka z pieczarkami pieczone i do tego brokul z kalafiorem. czwartek dosć ostre curry wegetariańskie z dużą ilością marchewki i groszku z ryżem basmati. ja, mąż, dziecko 4 lata. pracujemy oboje, ja 3 dni po 8 godzin tygodniowo mąż 5 dni po 8-9 godzin. Szkocja

Gość gość
niemcy dla 2 osob bez dzieci dzis : smazony filet z kurczaka pokrojony w kawalki przyprawiony ziolami prowansalskimi w sosie ze smietany i musztardy do tego warzywa cukinia, paprykai brokuly. wczoraj: losos i warzywa z parowaru

Gość gość
Londyn, mieszkam z mezem i bratem pracujemy na caly etat 5/6dni w tyg jemy ok 19 w weekendy wczesniej dzis byla domowa pizza, wczoraj szynka z ziem pieczona i march z groszkiem, w piatek byl dorsz ziem i buraczki, czwartek barszcz ukrainski, na jutro marynuja mi sie nozki z kurczaka beda z kuskusem i warzyw zawsze planuje sobie jadlospis na tydz czaaem jak mamy ochote na fast food to odpuszczam lub przechodzi na nast dzien

Gość gość
Londyn. . 2 synów Zupa krem z dyni pizmowej. Pieczony filet łososia z masłem cytrynowym i tymiankiem Pieczone ziemniaczki z solą pieprzem gałka muszk. i olivą Kalafior romanesca na parze z masełkiem. Sałata z rukoli z oliva miodem i orzeszkami prazonymi, Deser : eton mess .

Gość gość
Londyn. Nie mam dzieci ale gotuję dla rodziców. Pracuję 5 dni w tyg. W sobotę zupa z dyni z imbirem, czosnkiem i kolendrą. W niedzielę korma a dziś pizza na cienkim spodzie (pieczarki, salami, kurczak). Zazwyczaj staram się jeść przed 18:00 ale czasami jak zabaluję w pubie czy gdzieś wyjdę ze znajomymi to jem później.

Gość gość
2 dorosle + dziecko 5 lat 1. lazania, do tego warzywa na parze (brokul, kalafior) 2. losos na patrze, behamel do ryby, groszek gotowany, risotto. 3. Ziemniaki, kotlety z kurczka smazone, buraczki, suruwka z pekinskiej

Gość gość
2 dorosle osoby, Australia Wczoraj domowa pizza z szynka, pieczarkami, serem Pn, chinszczyzna Dzis kurczak z warzywami i ryzem Jutro bolognese

Gość gość
liverpool 2 doroslych 4 synow maz pelen etat do7- 16 ja pelen etat 6-14 zupa jadna na dwa dni na miesie koniecznie bo kocham mieso! wczoraj i dzis krupnik,drugie danie pon .karkowka w sosie,buraczki ziemniaki wtorek pulpety z makaronem w sosie pomidorowym jutro ogorkowa na dwa dni ,drugie danie kurczk w bialym sosie i marchewka z ziemniakami bo nie lubimy ryzu czwartek watrobka z cebulka i swirza bula ogorek kiszony piatek pomidorowa pewnie bo juz nic mi sie nie bedzie chcialo wymyslc i ryba z ziemniaczkami i kapusta a w sobote i niedziele nie gotuje ,albo maz albo zamawiamy byle do soboty!

Gość capiroska
Anglia, Kent, x dzis i jutro bigos x ostatnio pierozgi z soczewica i suszonymi podgrzybkami z PL (tez na 2 dni) x tagliatelle z wedzonym lososiem xzupa meksykanska (piers z kurczaka, cebulka, czerwona fasola, kukurydza, papryka, przecier pomidorowy) x kasza jaglana zapiekana z jablkami i cynamonem x swiderki z feta, suszonymi pomidorami i oliwkami xlasagne z cukinia i wedzonym lososiem x zurek z wlasnorecznie robionymi cebularzami (taka pizza z cebula i makiem- z lubelszczyzny :) x x dlaej juz pamiecia nie siegam. Po daniach widac ze mam duzo czasu, bo obecnie jestem na macierzynskim. Gotowac*****ec uwielbiam wiec to zadne problem. Gotuje dla siebie i meza. Synek ma 8mcy wiec jemu gotuje oddzielnie- blendowane warzywa z jakims mieskiem.

Gość gość
jak sobie przywiozę z PL dobrej jakości mięsko i wszelakie składniki potrzebne na co dzień do gotowania to mam obiadki przepyszne gorzej jak się skończą :O to kupuję tutejsze podeszwy mięsne albo warzywa które smaku nie mają ...obiady z tego gófffna ,wiadome jakie :O

Gość gość
ciekawe! ja kupuję mięso u rzeźnika (nie w marketach) i jest wspaniałe - 100 razy lepsze i smaczniejsze niż w Polsce a jeśli chodzi o gotowanie to często robię pierogi, gołąbki, gulasz i całą gamę zup - pomidorówka oczywiście na czele!

Gość gość
Jak chcesz mieso z Pl to niektore polskie sklepy maja ceny takie same jak u innych i w makro tez jest polska wolowina, schab i karkowka

Gość gość
Oslo:ja+chłopak Pieczona karkówka z ziemniakami, brokułami i marchewką Nóżki z kaczki, ziemniaki, kapusta kwaszona Łosoś, ryż smażony, sałata z vinegret Ogólnie mięso tylko hermetycznie pakowane można kupić, jemy to co z Polski przywieziemy, bądź jedziemy do Szwecji.