Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zupa krem z dyni

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny podajcie jakiś sprawdzony przepis plis. :-) chce zrobić a nie robiłam nigdy

Gość gość
1. www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/dynia/zupa_dyniowa_z_pestkami_dyni/przepis.html 2. www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/dynia/zupa_curry_z_dynia_krewetkami_szpinakiem/przepis.html Inne zupełnie, a obie pyszne :)

Gość gość
Dynia - obrać, pokroić w kostklę, ugotować w wywarze/rosole. Marchewki - obrać, pokroić w plasterki, ugotować do miękkości (nie razem z dynią bo dłużej się gotuje). Jak będzie miękkie połączyć i zblendować. Dodać oliwę, imbir, kardamon, cynamon. Wszystko na oko i do własnego smaku. Moje dziecko uwielbia z groszkiem pytysiowym.

Gość gość
Thx

Gość gość
mogę jeśc bez końca: Na masle w garnku posmazam pory, dodaje dynie w kostki. Robi sie mus - mnie wystarczy ale mozna dodać mleko, ze 2 ziemniaki,posypac platkami migdalowymi

Gość gość
Już został podany przepis przecież

Gość gość
Oj uwielbiam uwielbiam taką zupkę :) Pyyyyyycha ~!

Gość mirmi
Na stronie jest dobry przepis: https://www.przepisy.pl/przepis/zupa-z-dyni-1 Przetestowałam go nie raz i nie dwa. Kiedyś robiłam zupę krem z dyni tradycyjnie bez takich przypraw, teraz jednak dodaję do niej imbir, cynamon i ostrą paprykę. Dzieki temu zupka jest o wiele bardziej aromatyczna. Dynia sama w sobie nie ma mocnego smaku tak wiec dobrze jest taką zupę mocno doprawić.

Gość zabiegana32

a chcesz dla siebie czy dzieciątka? bo jak nie masz czasu gotowac zupy to jest taka fajna kaszka z Holle dyniowa, zarąbista i ekologiczna więc zaden cukier, zadna chemia. dla mnie super alternatywa.