Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja siostra z MOIM BYŁYM..

Polecane posty

Gość gość

Moja własna siostra zaczęła być z moim byłym.. Dla mnie to jakaś paranoja, jak można coś takiego zrobić, jak można tak postąpić ? Mam wrażenie, że każdy uważa że to ze mną jest coś nie tak. Nie wiem co mam robić. To była moja pierwsza miłość, facet który był dla mnie bardzo ważny, którego naprawdę kochałam. Nie byliśmy jakoś bardzo długo razem bo około 9 miesięcy. Byłam naprawde bardzo szczęśliwa z nim. To ja go zostawiłam można powiedzieć że bez żadnego konkretnego powodu. Długo nie mogłam się pozbierać. Teraz mam faceta z którym jestem już 5 lat razem.. Wiem że brzmi to idiotycznie, skoro mam faceta tak długo to o co mi chodzi, ale wspomnienia i wspólne chwile został w pamięci. Nie jestem w stanie zaakceptować tego że oni są parą. Przed powiedziałam im co o tym myślę a oni to olali. Nie wiem co robić, sam fakt że przychodzę do domu i widzę ich leżących razem na łóżku, albo to że on patrzy na nią tak jak kiedyś na mnie mnie wykańcza.

Gość gość
czyli rasowy z ciebie pies ogrodnika:D

Gość gość
Nie chciałam żeby miał lepszą dziewczynę ode mnie.. ale to że to moja siostra to jakieś przegięcie, nie sądziłam że można zrobić coś takiego

Gość gość
Ile macie lat?

Gość gość
Ja mam 22, on 24 a siostra 19

Gość gość
był ktoś w podobnej sytuacji ?

Gość gość
Ja byłam w podobnej sytuacji z tym że nie moja siostra ale przyjeciółka związała się po pół roku od zerwania z moim exem. Nawet nie wyobrażacie sobie jak byłam zszokowana ta informacją, nienawidziłam ich za to pomimo ze to ja zerwłam z chłopakiem. uważam ze takich rzeczy się nie robi. Przeciez to był ktoś dla mnie wazny i serce mnie bolało jak ich razem widywałam. Pokłociłam się z nia strsznie, to był koniec przyjazni

Gość gość
z przyjaciółką można przestać się kumplować, a z siostrą ? mieszkamy razem, mamy wspólny pokój. Może być tak że się za chwile rozstaną a może być tak że już zawsze będą razem, że wezmą ślub będą razem mieszkać mieć dzieci. I co ja mam iść na ten ślub patrzeć jak składają sobie przysięgę, widzieć jak bardzo są szczęśliwi i zastanawiać się nad tym że może gdybym go nie zostawiła to to by dotyczyło mnie. Jakieś chore to jest, nie sądziłam że mogą mi zrobić coś takiego. Tym bardziej że był dla mnie naprawdę ważny przez rok nie mogłam się pozbierać moja siostra była przy tym i wie jak to wszystko wyglądało jak bardzo cierpiałam a mimo to tak postąpiła, a po ogłoszeni związku na fejsie napisała mu wiadomość że jak to zobaczę to się załamię.. co zostawiam bez komentarza

Gość gość
Ojej... Skoro nikt nikogo nikomu nie odbił, to, choć może to być trudne, mają prawo... Mogli się w sobie zakochać...

Gość gość
i co uważacie że to w porządku jest?

Gość gość
to bylo go nie zostawiac zalosna jestes... to bylo dawno temu kogo obchodzi ze ty masz jakies chore problemy... A swojemu obecnemu mowilas ze az tak Cie to boli? Ciekawe co on na to... I wgl zostawilas go tak se bez powodu i cierpialas haha dobre! Typowa głupia baba.. Daj im spokoj maja prawo byc szczesliwi bo po pierwsze to ty go olalas i masz nowego a po drugie to co bylo miedzy wami to dawno i nieprawda

Przecież to TY go zostawiłaś , więc po czym nie moglas sie pozbierć, bo nie rozumiem... Masz chore akcje.

Gość gość
"To ja go zostawiłam można powiedzieć że bez żadnego konkretnego powodu. Długo nie mogłam się pozbierać" zabawna jesteś, czas dorosnąć - i jak już ktoś napisał; syndrom psa ogrodnika

Gość gość
byłaś z nim szczęśliwa,ale zerwałaś bez powodu? :D

Gość gość
zostawiłam go bo miał nie za ciekawe towarzystwo, wolał kumpli, można powiedzieć że narkotyki, do tego problemy w szkole, nie skończył szkoły i stwierdziłam że to bez sensu że nie chce przyszłości z kimś takim. Zostawiłam go mimo tego że kochałam, było to dla mnie bardzo trudne

Gość Jakie to żenujące
Siostra Ci nie odbiła faceta, to w czym problem?Podobno sama zerwałaś z facetem bez żadnego powodu.Widać jesteś humorzastą osobą. Słusznie ktoś ci tu napisał " Zachowujesz się jak pies ogrodnika" Teraz znów piszesz że wolał kumpli od ciebie? Masz nowego faceta i skup sie na nim,a siostre zostaw w spokoju niech żyje własnym życiem jak chce i z kim chce.To nie twoja sprawa!

Gość gość
no wlasnie zostawilas go i co Cie k***a do cholery teraz boli ?? MAsz nowego, jaki masz problem ??? Jestes żałosna, naprawde. wstydź sie , zal mi Twojego faceta, oby Cie kopnął w doope. Masakra, brak słów.

Gość gość
nie wiem po co te wulgaryzmy, i nie wydaje mi się że gdyby was spotkało coś takiego to też takie mądre byście były. Dla mnie to po prostu jest nie zręczne

Gość gość
W sprawach uczuć należy postępować subtelnie. Uważam, że Twoja siostra postąpiła prymitywnie / wlazła jak prosiak racicami do koryta /. A Twój dawny facet, to tylko facet, trudno oczekiwać delikatności.

Gość gość
Spytaj siostrę, czy ten Twój dawny, to jedyny facet w okolicy. Czy nie ma szans na innego ?

Gość gość
wiem że to było dawno i że tyle lat minęło, ale nie przypuszczałam że coś takiego może mnie spotkać. nigdy nie miałam dobrych relacji z siostrą, zawsze miała się lepiej była lepiej traktowana, do tego zawsze miała z górki.. Do tego teraz to, masakra jakaś. Do tego najgorsze jest to że ostatnio nawet lepiej się dogadywałyśmy. Moja siostra jeszcze z 1,5 miesiąca temu miała faceta ale się rozstali i to chyba ich zbliżyło do siebie. Kumplowali się, czasem się widzieli bo on kumpluje się z facetem jej przyjaciółki. Nie sądziłam że mogą zacząć być razem. Rzadko siedzę w domu więc nie wiem kogo przyprowadza do domu i jak często. Myślałam że to koleżeńskie spotkania. Ostatnio przychodzę a oni leżą na łóżku i oglądają film nie domysliłam się dopóki nie zobaczyłam jak on na nią patrzy. Patrzył na nią tak jak kiedyś na mnie.. Powiedziałam potem siostrze co o tym myślę a ona mi na to czy nie chcę żeby była szczęśliwa i że to jedyna osoba przy ktorej ona nie mysli o swoim bylym.. zyczę jej dobrze ale nie z moim bylym który był moją pierwszą miłością.. dwa dni później powiedziałam byłemu co o tym myślę powiedziałam że to moim zdaniem nie normalne że się teraz z nią spotyka i że do niej kręci. Powiedziałam mu że jest tyle lesek i czemu akurat ona. On mi na to że tak wyszło i że są gorsze historie i że mam sobie dlaczego ja pooglądać.. powiedziałammu ze ja tego nie widze wspólnych swiat na ktorych jest on z nia i ja z moim facetem. on mi na to ze jak mi to przeszkadza to moze do nas nie przychodzic, ale co to zmieni.. i mi powiedzial ze to bylo dawno temu to co bylo miedzy nami, ale dla mnie to nie ma znaczenia kiedy to bylo. od tej rozmowy minely dwa dni a dzisiaj sie dowiedzialam ze oficjalnie sa razem. paranoja jakas

Gość gość
dlaczego nie chcesz żeby był z twoją siostrą? nadal go kochasz jak nie to jaki masz problem nie lubisz go czy co? bo ja ciebie nie rozumiem

Gość gość
jakieś uczucia i myśli zostały. Chyba nigdy się tak całkiem nie zapomina. Po prostu nie pogodzę się z tym że teraz jest z nią. Może to byś każda inna tylko nie ona

Gość gość
żal mi twojego obecnego chłopaka ty go nie kochasz

Gość gość
skąd taki wniosek ?

Gość gość
Jesteś rozpieszczoną, rozhisteryzowaną i do tego egoistyczną gów/niara. Ten chłopak nie jest twoją własnością, byłaś z nim lata temu, to ty zachowujesz się nie fair wobec siostry, a nie ona do Ciebie. Przemyśl swoje zachowanie bo jak siostra pogada z twoim obecnym facetem to jeszcze cię zostawi.

Gość gość
no wlasnie, ja tez pomyslalam o twoim obecnym chlopaku. Czy on wie jakie akcje uzadzasz, bo facet, o przepraszam, chlopczyk z ktorym kiedys sie spotykalas teraz spotyka sie z twoja siostra? Dla mnie i dla niego to wyglada na glupia zazdrosc, a jesli zazdrosc, tan ze nie kochasz tego z ktorym jestes 5 lat...biedny chlopak, oszukiwany przez tyle lat....

Gość gość
jakbys kochala obecnego to bylego mialabys w d***e