Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Korneliaa

BULIMIA :(

Polecane posty

po ponad roku wymiotowania praktycznie codziennie przestaje wierzyć że to się kiedyś skończy... da się z tego wyjść ?

Gość gość
da sie idz do lekarza bo widac nie bylas

Bo wtedy nie zadawałabyś takich pytań. A jeżeli terapia nie pomaga pora zmienić lekarza.

już żałuję że sformułowałam je w ten sposób ale okey... sprostuje . miałam przez ten rok wielu lekarzy i każdy zapowiadał się obiecująco ale nic z tego nie wychodzi.

Gość gość
Korzystałaś z pomocy psychologa, psychoterapeuty czy psychiatry? Co takiego powodowało, że zmieniałaś lekarzy i nie nawiązałaś z nikim dłuższego kontaktu? Poszukaj koniecznie wsparcia, bo z bulimią samemu wygrać jest ciężko (jeżeli jest to w ogóle możliwe). Możesz skorzystać z psychoterapii oraz farmakoterapii. Jeżeli chcesz sobie pomóc to musisz rozpocząć leczenie. Bulimia jest bardzo wyniszczającą chorobą. Im szybciej rozpoczniesz, tym lepiej. Tutaj każdy dzień jest na wagę złota.

Korzystałaś z pomocy psychologa, psychoterapeuty czy psychiatry? Co takiego powodowało, że zmieniałaś lekarzy i nie nawiązałaś z nikim dłuższego kontaktu? Poszukaj koniecznie wsparcia, bo z bulimią samemu wygrać jest ciężko (jeżeli jest to w ogóle możliwe). Możesz skorzystać z psychoterapii oraz farmakoterapii. Jeżeli chcesz sobie pomóc to musisz rozpocząć leczenie. Bulimia jest bardzo wyniszczającą chorobą. Im szybciej rozpoczniesz, tym lepiej. Tutaj każdy dzień jest na wagę złota. ___________________________________________ www.pomocwkrakowie.pl

rezygnowałam bo większość z nich mnie tylko dołowało i naciągało na duże pieniądze ... moja ostatnia dietetyk wyciągnęła mnie z depresji wróciłam do szkoły i jest dużo lepiej z moją psychiką ale dalej nie przestaje wymiotować . a zrezygnowałam z niej gdyż moi rodzice wywierają presje dla nich nie ma czegoś takiego jak bulimia uważali mnie za idiotkę bo nie potrafię z tym skończyć więc żeby ich nie zawieść udaję że już po wszystkim ale tak nie jest ...

Gość gość
". a zrezygnowałam z niej gdyż moi rodzice wywierają presje dla nich nie ma czegoś takiego jak bulimia uważali mnie za idiotkę bo nie potrafię z tym skończyć" x i mają 100% racji wszystkie tego typu choroby zostały wymyślone, żeby uzasadnic całe hordy psychologów, którzy muszą z czegoś żyć jeśli człowiek nie potrafi sam zebrać sie do kupy, to nikt mu nie pomoże a pracę taką jak wykonuje w tym przypadku psycholog może wykonać każda inna osoba to tylko wspomagania, cała praca musi być wykonana przez zaburzonego

no dobra to prosze powiedz mi jak to przerwać ? co zrobić jak napada mnie ten mega głód ? i nie mów ze mam gdzieś iść sie przejść wyżyć na czymś / kimś albo zjeść małą porcje i nie wymiotować bo ja nawet nie wiem kiedy i w której sekundzie znajduję się w kuchni i opycham się i dopiero dochodzi do mnie co robię jak nie mogę się ruszyć z przeżarcia później tylko czuję wstręt do siebie i czekam aż dam radę dość do toalety i się tego pozbyć i ta nieopisana ulgaa ...

Gość gość
przestać być bezwolną masą

dzięki za radę . moje życie się odmieniło <3 -,- dodam parę słów : miałam ciężką sytuacje rodzinną , stres zapychałam jedzeniem później wymiotowałam czasami nie musiałam wywoływać bo wszystko samo podchodziło mi do gardła po wymiotowaniu czułam ulgę którą polubiłam robiłam tak prawie codziennie przez cały okres tej burzy domowej i teraz jak wszystko wróciło do normy w domu nie potrafię skończyć z wymiotowaniem .

Gość gość
skoro nie potrafisz, to rzygaj dalej nikt za ciebie tego nie zrobi uświadom to sobie wreszcie i... przestań być bezwolną masą