Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dolegliwości w pologu!

Polecane posty

Gość gość

Hej mam pytabie. Dzis zaczal sie 4 tydz pologu. W tamtym tygodniu bylam na zakupach troche podzwigalam, w jednej rece 4 butelki wody w drugiej koszyk z zakupami. Pozniej na drugi dzien bylam na dworze z dzieckiem w klapeczkach i skarpetkach co prawda ale bylo cieplo. I zaczal mnie bolec pęcherz przy sikaniu. No i w tamtym tygodniu zaczęłam tez na nowo krwawic zywa krwia, ni mocno bo i nie caly czas , najbardziej nasila sie po karmieniu. Stad pytanie, czy moglam sama do tegp doprowadzić cY po prostu zwykly zbieg okoliczności i to calkiem normalne?

Gość gość
4 tygodnie to już nie jest czas zaraz po porodzie. Jednak wygląda,ze krwawienie jeszcze dotyczy macicy, skoro po karmieniu się nasila (oxytocyna i skurcze). ja bym jednak dla pewnosci poszła do gina.

Gość gość
Czy poczekać do konca pologu?

Gość gość
Czy ktoś byl w podobne j sytuacji i mógłby sie wypowiedzieć?

połóg trwa średnio 6 tyg, więc skoro krwawisz jeszcze (zwłaszcza po karmieniu - wiadomo skurcze macicy itp) to nie ma w tym nic dziwnego, w sumie chyba gorzej by było jakby krwawienie się zatrzymało (ja musiałam robić sobie zastrzyki przeciwzakrzepowe). A pęcherz to już druga sprawa i powinnaś go wyleczyć

Gość gość
Ja bym jeszcze poczekała, jak nic cię nie boli. Mi też po przerwie pojawiła się czerwona krew, nawet myślałam, ze to już miesiączka.

Gość gość
Pobolewa mnie jedynie podbrxusze ale to tez nie zawsze i tylko przy karmienu a jeszcze u mnie byla taka sytuacja ze tydzień po porodzie bylam w szpitalu bo w środku zwinely mi sie nitki i lekarz mi wyjmowal to, moze przez to odchody nie mogly wyciekac jak powinny i dlatego teraz leci bo mi się przez to przedluzylo?

ale co ci się przedłużyło? przecież połóg to ok 6 tyg krwawienia, ale ono nie musi być ciągłe w tym czasie, mogą być dni w których jest skąpo, a mogą być takie z obfitszym krwawieniem. zrozum to wreszcie

Gość gość
Zgadzam sie tylko sa takie momenty ze na podpasce nic albo takie zoltawe odchody takie jak juz.na ym etapie byc powinny a na papierze czerwono Boje sie czy sobie czegoś nie naruszylam albo jakiegos krwotoku zeby noe dostac..

Gość gość
A mozna golic miejsca intymne podczas pologu? Bo.chyba pojde na zdjecie szwow a zaroslam jak malpa...