Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajoo

wasze plany na emeryturę

Polecane posty

Gość jajoo

dużo osób deklaruje,że po skończonej pracy gdzieś w świecie powróci do Polski na emeryturkę:D tak sobie myślę czy damy radę się odnaleźć, czy ta Polska nie okaże się rozczarowaniem przyjaciół już nie będzie bo się rozproszyli itd

Gość gość
kupie sobie osiolka

Gość gość
deklarują ci, którzy na emigracji czują się źle. Ja wręcz przeciwnie, może wyjadę tam, gdzie ciepło (Hiszpania?), bo z emeryturą będzie mnie na to stać, ale Polska jest ostatnim krajem, o którym myślę w czasie emerytury. Najprawdopodobniej w tym czasie moje zdrowie będzie wymagało np. odpowiedniej opieki lekarskiej, a tego, nawet przy posiadaniu pieniędzy, Polska mi raczej nie zapewni.

Gość gość
do kraju meza-mauorytius

Gość gość
Najprawdopodobniej juz nie bedziemy mieli do kogo do Polski wrocic (mysle o rodzicach, bo rodzenstwo, kuzynostwo itp, wiadomo : ma swoje zycie) a za granica bede mala dziecko (moze dzieci ;) ) wiec do Polski raczej nie wroce. Zreszta, jak ktos slusznie zauwazyl, na stare lata dobra sluzba zdrowia to podstawa ;) Wiec aby stare kosci dobrze wygrzac a rownoczesnie za daleko nie uciec to mamy w planach przeprowadzke poludnie Francji albo do Hiszpanii :)