Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

test owulacyjny

Polecane posty

Gość gość

Jeśli test owulacyjny pokazuje już II kreski (ale jeszcze nie jest pozytywny) tzn., że dni płodne już się zaczęły i kreska testowa niedługo powinna ściemnieć? Czy po prostu testy owulacyjne pokazują cały czas dwie kreski, a tylko w dniach płodnych ta testowa jest taka jak kontrolna bądź ciemniejsza?

Gość gość
kiedy dni płodne się zbliżają to pojawia się druga kreska ale dopiero gdy ta druga jest taka sama bądź ciemniejsza od kontrolnej oznacza to że test jest pozytywny. Nie polegaj na testach tak w 100 % one pokazują wzrost progesteronu a nie samą owulację. Jestem w 22 tygodniu ciąży, w miesiącu w którym się udało test owulacyjny wyszedł negatywny, była druga kreska ale słabsza od kontrolej. Testy pokazują górkę hormonalną jak się pojawi np w nocy to przegapisz ...... Pozwodzenia

Gość gość
14:05 dzięki wielkie. Ja przygodę z testami dopiero zaczęłam w tym miesiącu i już się z nimi pożegnam. Martwiłam się, bo zrobiłam 5 testów i na każdym były dwie mocne kreski, ale ta testowa cały czas trochę jaśniejsza. Myślałam, że coś ze mną nie tak. Już więcej nie kupię tych testów, bo to niepotrzebny stres i wydatek.

Gość gość
14.05- nie skok progesteronu, a piku LH

Gość gość
Jeśli kreska jest taka sama bądź ciemniejsza, to oznacza to, że owulacja wystąpi w ciągu 24 godzin a nie że zaczynają się dni płodne. Plemniki przecież mogą żyć dłużej. Jesli będziesz mieć jeszcze jakieś problemy, to może zamień testy paskowe na mikroskop owulacyjny?