Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

6 miesiąc ciąży a przytyłam 9 kilo

Polecane posty

Gość gość

czy to dobrze? czy za dużo?

Gość gość
kazda tyje w indywidualny sposob, najlepiej zapytaj swojego lekarza prowadzacego. ja mam 27 tc i 5 kg na plusie

Gość gość
nie wiem nigdy nie bylam w ciazy 🖐️

Gość gość
Ja do 6 msc przytylam 5 kg a w 42 tygodniu mialam +25kg

Gość gość
6 miesiac i 3 tyg - 5kg przytylam

Gość nana28
Ja przez całą ciąże 4 kg przytyłam pilnowałam się nie jadłam śmieciowego żarcia. Warto w ciąży dbać o jakosc pozywienia, dla dziecka i dla siebie.

Gość gość
Następna mądra. Nie trzeba w ciazy jesc smieciowego zarcia zeby przytyc. U mnie samo dziecko 4 kg wody 3 krew 2 łożysko 1 juz masz 10 kg

Gość gość
watpie ze 4kg przez cala ciaze, patrzac na to ze dziecko zazwyczaj wazy 3kg, do tego lozysko, wody. cos krecisz, ale niech Ci bedzie.. orzeciez te co przytyly ponad 10kg dla laseczek z kafe to wieloryby!!!

sama macica wazy ok 2 kg,dziecko 3kg wody płodowe tez sporo to sie dziwie jak w ciazy mozna przytyc np,3,4 kg

Gość gość
Ja w pierwszej ciąży przytyłam około 6,5 kg (dziecko urodziło się z wagą nieco poniżej 3 kg) a w drugiej chyba 12 kg (dziecko nie miało nawet 2,5 kg). W obu ciążach zaczynałam z takiej samej wagi - 49 kg. Pierwszą miałam leżącą w dużej mierze, a w drugiej byłam bardzo aktywna do końca, a mimo to waga dużo większa. Nie zawsze to, ile tyjemy w ciąży ma związek z odżywianiem i trybem życia. Trzeba pamiętać, że często zatrzymuje się woda.

Gość gość
można przytyć 4 kg, po prostu kobieta chudnie w obwodach wtedy, ubywa jej sadełka np. z uda, za to zwiększa się waga przez wody płodowe czy dziecko....