Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki fotelik tylem do kierunku jazdy powyzej 18m?

Polecane posty

Gość gość

Prosze was o rade bo ostatnio mamy bardzo duzo na glowie i nie mamy czasu zglebiac tematu. Przez kilkanascie miesiecy synek jezdzil tylem do kierunku jazdy,potem ze wzgledu na wage trzeba bylo przestawic przodem do kierunku i niby wszystko ok ale jak synek spal to zobaczylam jak maz mocniej zahamowal co sie stalo z dzieckiem....dzieki bogu nie bylo to ostre hamowanie ani jakis powazny wypadek bo wiem,ze by chyba tego nie przezyl. Od razu podjelismy decyzje ze zmieniamy fotelik. Mozecie polecic z jakies 2-3 modele? Najlepiej jak najdluzej sluzace do jazdy tylem. Synek ma 20 miesiecy, ok 90 cm i ok 13 kg.

Najlepszy bęzie axkid duofix, jest do 25 kg więc starczy nawet do 5=6 roku życia, ma najlepsze odchylenie do spania, i jest montowany tyłem i przodem do kierunku jazdy. Jest też bardzo dobry Besafe Izi Plus montowany tylko tyłem, również do 25 kg, ma więcej miejsca na nogi dla dziecka. Oba kosztują powyżej 1500 zł.

Gość gość
Zorjana dzieki za szybki odzew!:) popatrze te dwa modele.

Gość evela 888
Ja tez oolecam axkid ale model minikid, tez jest do 25kg tylko jest montowany pasem, nie ma isofixa,ale isofix spelnia role tylko do bodajze 18kg potem i tak trzeba montowac pasem, model minikid ma taka sama budowe jak duofix tylko nie mozna go montowac przodem, jest tanszy od du ofixa i ma szwedzki plus test, duofix go nie ma poniewaz mozna go montowac przodem i u szwedow taki fotelik od razu nie zalicza mimo ze montowany tyle jest ok.

Gość evela888
Be safe tez sa fajne ale na krocej wystarcza mimo ze niby tez do 25kg to jak przymierzalam 3letniego syna do be safe to nie miescil sie wzrostem, ramiona mu sie nie miescily pod zaglowkiem wiec dziecko na pewno krocej pojezdzi, a w axkid minikid wszedl bez problemu i ma jeszcze troche zapasu w regulacji zaglowka.

Gość gość
ja mam maxi cosi mobi - do 25 kg - 800 zł

Gość gość
Ja tez mam mobiego i jest ok ale zamontowanie go pierwsze kilka razy to tragedia.

Gość gość
Dzieki,myslalam,ze skupie sie.na.tym beSafe,bo besafe mielismy pierwszy fotelik. Ale tez posluzyl tylko pol roku,bo po pol roku dziecko juz sie nie miescilo. Synek jest duzy,fakt wzrostu jeszcze brakowalo ale ciezko bylo go wlozyc i wyjac i jak do tej pory uwielbial jazde to po prostu byl krzyk juz przy wkladaniu. Po wymianie na 0-18 kg problem zniknal. Potem jakos jak mial 9-10 miesiecy i chcielismy z niego skorzystac awaryjnie,to mimo ze waga byla ok to juz sie nie dalo bo glowa byla ponad. Szkoda by bylo,zeby po inwestycji w taki fotelik,szybciej z niego rezygnowac.

Gość gość
polecam britax multi tech II ma wysuwany zagłówek i dłużej posłuży dziecku,montowany przodem i tyłem

tak, mamy od pebble baze ale bez isofixa tą, easy base czy jakos tak, musisz sobie zobaczyc na stronie maxi cosi czy w googlach

Gość gość
joie stage do 25 kg, montowany przodem i tyłem, 650 zł

Gość gość
Recaro polaric

Gość gość
oby nic wam w tyłek nie wjechało, bo szanse dziecka będą praktycznie zerowe :o

Gość gość
Mam BeSafe izi plus do 25 kg. Moja trzylatka bardzo wygodnie w nim sie miesci. Mam zamiar wozic dziecko tylem tak dlugo jak sie da bo jest to bezpieczniejsze.