Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W którym tygodniu urodzilyscie?

Polecane posty

Gość gość

Jestem właśnie w 39 tc, dokładnie 38+2 i oczywiście chciałabym urodzić najlepiej "już" :) Xxxx No i zaczęłam być ciekawa, w którym tygodniu wy rodzilyscie?

Gość gość
41+3dzień

Gość gość
ja jestem w 27 i poza snami o porodzie to jeszcze nie urodzilam :D i dzieki Bogu

Gość gość
w 35 i 37. Uwierz mi- lepiej chwilę przenosić niż mieć takie wyrywne dzieciaki :D

Gość gość
Ja w 38 równo dwa tygodnie przed terminem:)

Gość gość
40+5, teraz (jestem w 20 tyg.) chciałabym urodzić ok 38, bo te 2 ostatnie tygodnie nie mogłam jeść, spać i tylko myślałam o porodzie

Gość gość
38t 2 dni oraz 39t2 dni...

Gość gość
Równy 40tc , dzień terminu z OM.

Gość gość
40+6 dni :) teraz jestem w 27 tygodniu i wolałabym urodzić ze 2 tygodnie wcześniej bo im dłużej tym ciężej.

Gość gość
Ja urodzilam pierwsze dziecko 39t4 d:-)

Gość gość
38tc+1d

Gość gość
43 tydzień pierwsze, tak 43 przenoszone ponad 14 dni. Dlaczego nie zrobiono mi cc pomimo pobytu w szpitalu od dwóch tygodni to trzeba zapytać ordynatora, kretyna. Drugie 42 tydzień.

Gość gość
39 i 4 dni, brakowalo 3 dni do rownego terminu.

Gość gość
37 nie wyobrażam sobie rodzić w 43 tygodniu, to jakaś masakra :( Nawet mój gin mówił, że dla kobiet drobnej budowy lepiej urodzić trochę wcześniej ale naturalnie niż próbować męczyć się z dużym dzieckiem, co i tak zwykle kończy się cc, dużo gorszym rozwiązaniem dla matki i dziecka

Gość gość
42tc, po drugim podejsciu z kroplowka oxy, wczesniejszych masazach szyjki, zastrzykach nawet nie pamietam z czego... A i tak rozwarcie slabo postepowalo mimo ogromnych skurczow, polozna musiala jakos przebic pecherz plodowy i poszlo. Do tego mialam cukrzyce, maloplytkowosc i z tego wzgledu lezalam w szpitalu juz tydzien przed terminem... A co najlepsze-wiekszosc ciazy bralam luteine itp, bo plamilam i skracala mi sie szyjka

Gość gość
23-cim.

Gość gość
Gość z 23-cim tygodniem czym skończył się tak wczesny poród?

Gość gość
Pierwsze dziecko 40+3, drugie 31+5

Gość gość
:-) Szybkim porodem. 15-ście minut i.... było po wszystkim. Szok po zobaczeniu "maluszka". Długa terapia. Pod tlenem prawie 2 lata. Jednak dzisiaj ...dzieciak jest normalny. Pomiędzy...wiele niewiadomych i sprzecznychinformacji. Udało się ale to była moja pierwsza i ostatnia.

31 Tc. Dziecko zdrowe chociaż sporo biegamy po lekarzach bo trzeba wykluczać różne choroby wcześniacze. Gość od 23 Tc - nie dziwie sie ze pozostałaś na 1 dziecku. Ja tez nie planuje więcej.

Gość gość
38 tc.

Gość gość
limfa12 życzę Ci aby wszystko układało się jak najlepiej. Taka mała rada ode mnie, nie daj się zwariować. Lekarze mają olbrzymią wiedzę ale czasami dobrze jest się wsłuchać się we własną intuicję. Z ciekawości zapytam (jeśli można), jak jest ze wzrokiem Twojego maluszka? U naszego podupadł właśnie wzrok. Nosi okulary do dzisiaj ale na szczęście nie jest niewidomy :-)

Gość gość
Boze, 23 tydzien i porod, to cud prawdziwy ze dzieciaczek przezyl i ze sie dobrze rozwija! Duzo zdrowka dla Was! I dla wczesniaczka z 31 tygodnia tez, niech rosnie zdrowo!

Gość gość
Gość 23:33 Dziękuję. Miło mi (to ja z 23 tyg) :-) Off top.... Powiem jednak że nie wiem czy to "cud". Bardziej jestem skłonna przypuszczać że takie wcześniaki są dobrym źródłem eksperymentalnym dla lekarzy którzy chcą zostać specjalistami. Wszystko ładnie i pięknie ale tylko do czasu (około 6-ść lat). Później zostaje się samemu co jest bardzo stresujące. Czasami powinno dać kierować naturze. To trzeba przeżyć na własnej skórze aby zrozumieć. Tym bardziej, kiedy czytam opinie o dzieciach niepełnosprawnych a ludzie piszą z jadem i nienaiwścią żeby takie usypiać.

Gość gość
Mamusie wcześniaczków z 23tyg i 31, dodalyscie mi otuchy. Mi grozi przedwczesny poród. Jestem w 30 tc i mam miękką i krótką szyjkę. Wczoraj zaczęłam plamić, jutro a raczej już dziś idę na wizytę i mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Dużo zdrówka ;-)

Gość gość
Do Gościa 00:39 31 tyg to jesteś naprawdę dużo do przodu :-) (Nie! nie chodzi o licytowanie się). Maluszek ma o wiele większe szanse na lepiej rozwinięte płuca, wzrok, samodzielne ssanie itp. Nie martw się za wczasu. Medycyna znacznie poszła do przodu od mojego porodu :-) Postaraj się zrelaksować, bo stres jest wrogiem! Pozdrawiam i życzę Ci aby było nie tylko dobrze, ale i najlepiej. Nie panikuj! "Bosze".... gdybym ja wtedy miała takie oparcie! :-) Powodzenia i myśl pozytywnie!!!!

Ze wzrokiem ok, nie ma retinopatii. Ale maly ma dopiero 4,5 miesiąca wiec jeszcze wiele przed nami. On nie mial tlenoterapii a to najbardziej uszkadza wzrok. Gościu z 00.39 - sterydy na rozwój pluc dostalas? U mnie plamienie oznaczalo poczatek porodu, ale mam nadzieje ze u ciebie będzie ok!