Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wymuszone zaręczyny? moja historia

Polecane posty

Gość gość

mamy 31 i 30 lat, jestesmy ze soba od 3 lat, od poltora mieszkamy razem. bywalo roznie, nawet sie na jakis czas rozstawalismy, ale od roku wszystko idzie w dobrym kierunku i jestesmy ze soba szczesliwi. jestesmy na etapie poszukiwania mieszkania do kupna. po przeprowadzce planujemy starac sie o dziecko. no i tutaj dochodzimy do tematu slubu. mi nigdy na nim jakos nie zalezalo, nie mialam fantazji, jak inne kobiety, o bialej sukni i wielkiej fecie. jednak od jakiegos czasu mysle o tym, zeby po prostu byc ZONA, bez tej calej pompy. zaczelam delikatne rozmowy na ten temat i moj partner mowil, ze pewnie, ze kiedys sie pobierzemy. troche sobie tez na ten temat zartowalam, delikatnie przywolywalam temat. widzialam, ze nie budzi to w nim zadnych emocji i checi dzialania i powiedzialam sobie spoko, najwyrazniej nie jest jeszcze gotowy. w weekend mnie jednak zaskoczyl, bo gdy rozmawialismy o mieszkaniach padlo na program mdm - dofinansowanie do mieszkania dla malzenstw. no i jego konkluzja byla taka, ze zawsze mozna wziac szybki slub i co za problem. i teraz tak sobie mysle, ze on nie tyle nie jest gotowy, co mu sie pewnie po prostu nie chce i nie widzi w tym sensu. jakby pojawil sie na horyzoncie jakis wyzszy cel byloby inaczej :). i teraz zastanawiam sie, czy ten temat jakos poruszac, jeszcze raz wskazywac na to, ze ja bym ogolnie chciala slubu... moze jestem naiwna, ale nie chce na nim wywierac presji i wolalabym, zeby on sam poczul, ze CHCE. do tego moze mam troche niedzisiejsze podejscie, ale wolalabym, zeby w trakcie zareczyn drzal z niepewnosci, czy sie zgodze... a nie ze decyduje sie na to z nastawieniem, ze "no dobra, niech juz jej bedzie". co byscie zrobili na moim miejscu?

Gość gość
swietnie a teraz idz kibel umyj bo ktos musi a mezowie sie nie garna 🖐️

Gość gość
za długie skróć do jednego słowa albo wypad

Gość gość
niestety to nie moja wina nie da sie skrocic w jezyku polskim do jednego slowa probuj albo wypad palanciku

Gość gość
smieszna jestes troche -ma drzec , czy sie zgodzisz ? Planujesz kupno mieszkania , bedziesz sie starala o dziecko i teraz ma byc niepewny ? Czemu z siebie zartujesz , no chyba , ze chcesz brac dzien na wesolo :-D Ty sie martw , czy wezmie ten slub z Toba , bo moze zwyczajnie miec go w nosie.No chyba , ze dostanie dofinansowanie ( nie sledze tego-nie wiem). Elena.