Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciaza?

Polecane posty

Gość gość

Czesc Dziewczyny:) nie zagladalam bo oczywiscie dol i histeria po nie udanych próbach. Mam problem. Ostatnia miesiaczka 16.10. Od 15 dnia cyklu zaczelam brać luteinę pod jezyk 3x1 przez 10 dni. Dzis jest 27 dzien cyklu okresu brak... Czy mogę mieć jakieś nadzieje? Czy luteina mogla mi opóźniać okres? To mój pierwszy cykl z luteina. Niewiem czego mam sie spodziewac. Przez ostatnie dni bol podbrzusza i lewego jajnika. Wczoraj rano obudzil mnie tak jakby "skręt" jelit i dol brzucha wiec myslalam ze okres ale dalej nic. Objawów żadnych oprócz powiększonych delikatnie piersi i od rana nudności ze aż w pewnym momencie lecialam do wc ale przeszlo. Jak sadzicie mogę mieć jakas nadzieje? Luteina moze mi opóźnić okres ze przyjdzie po terminie? A nie byla ona brana na wywolanie tylko na podtrzymanie ewentualnej ciąży.

Gość gość
Oczywiście, że możesz mieć nadzieję. Ilu dniowe masz cykle? A poza tym, po odstawieniu luteiny @ może nie przyjść od razu, tylko 2-3 dni później.

Cześć Mamusie! Jako przyszła mama, zapraszam Was do mojego sklepu internetowego na www.besos.pl Znajdziecie tam własnoręcznie robione bransoletki :) Na dniach dorzucę ofertę świąteczną. To właśnie dzięki mojemu synusiowi założyłam swój własny biznes i mam nadzieję, ze któreś z Was przypadnie coś do gustu :) Pozdrawiam!

Gość gość
Cykle nam 23-25. Dzis jest 3 dzien po odstawieniu luteiny. Zrobilam test ale negatyw. I niewien co myśleć. Czy mogę mieć nadzieje. A luteina opoznia okres nawet jak nie byla brana na wywolanie tylko na podtrzymanie ewe. Ciąży?

Gość gość
Skoro luteina miala cel podtrzxmanie potencjalnej ciazy to dlaczego ja odstawilas? Moim zdaniem za szybko na odstawienie.

Gość gość
Oczywiście, że tak ponieważ są to hormony, ale do 5 dni @ powinna już być. A może zrób bete? Test domowy może nie wyjść bo może być za wcześnie.

Gość gość
Lekarze zalecają, żeby brać ją zaraz po owulacji przez 10 dni, następnie należy ją odstawic ponieważ jest to progesteron, i może nastąpić przerost jeśli doszło do zapłodnienia a kobieta nadal ją bierze. Jeżeli progesteron jest w ciąży za niski, kobieta może znów musi brać luteinę. Pytanie do autorki- a jesteś pewna, że wcześniej miałaś owulację?

Gość gość
Zalecenia zaleceniami. Ja opisze swoj przypadek: Luteine przepisano mi w monencie staran. Mialam tez zbyt krotka faze lutealna ( cykle 25 dniowe). Mimo iz miesiaczka nie przychodzila caly czas mialam ja brac. W 28 dc test pozytywny. LUTEINE BRALAM DO 12 T C. Nie mialam plamien co moglo by dugerowac zbyt niski poziom progesteronu.

Gość gość
No tak, w takich przypadkach, gdy faza lutealna jest krótka, luteinę należy brać cały czas, tzn dopóki lekarz nie powie stop, bo tu jest ewidentny niski poziom progesteronu. Ale nie wiemy czy autorka ma ten sam problem, czasami kobiety mają krótsze cykle a z hormonami wszystko ok. Choć, tu przynam Ci rację, takim kobietom powinno się zalecić branie tego leku, dopóki jest to wskazane. Niestety, lekarze jeszcze wciąż to pomijają. Chcę zostać ginekologiem położnikiem, ale jestem dopiero na 1-szym roku, więc wiedza jeszcze uboga :-)

Gość gość
Z hormonami wszystko ok. Mialam badane. Lekarka mi kazala odstawić po 10 dniach ale nie powiedziala co dalej. I nie wiem. Dzis 27 dzien cyklu. 3 dzien bez luteiny. Jajniki bola a najbardziej lewy. I od od kilku tyg z przerwami. Czyli co czekac jeszcze ?

Gość gość
Jezeli test po odstawieniu luteiny jest negatywny to czekaj na @ moze przyjsc nawet do 2 tyg po odstawieniu. Jak najbardziej mogla wydluzyc cykl

Gość gość
Zrób test z krwi jak wyjdzie pozytywny to biegiem do gina, takie wahania hormonów w przypadku ciąży nie są dobre

Gość gość
Dokładnie. Tylko beta da Ci odpowiedź co się dzieje. Po odstawieniu luteiny @ powinna przyjść do 5 dni, jeżeli nie przychodzi to znaczy, że coś jest nie tak.

Gość gość
No wlasnie jedna z was mówi ze do 5 dni druga ze do 2 tyg i nie wiem. Masakra. Podbrzusze pobolewa juz od 2 tyg. Jajnik lewy to juz wgl. Śluz bardzo znikomy a jak jest to mleczny wodnisty.

Gość gość
AAAAAAAAAAA udalo sie:) Test wyszedl pozytywny;)