Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

siostra poronila kazdy oczekuje ze jej pomoge

Polecane posty

Gość gość

chyba potrzebuje sie wygadac. siostra poronila kilka dni temu pod koniec 3 miesiaca. jej ciaza byla zagrozona od samego poczatku. teraz moja najblizsza rodzina oczekuje ze jej jakos pomoge to przezyc dlatego ze "ja wiem co to znaczy" bo poronilam w 5 miesiacu. tylko co ja mam jej powiedziec? gdyby nie maz i nasi rodzice to nie wiem czy bym sobie poradzila z ta strata a gdzie byla reszta? nie mam pojecia co mialabym jej powiedziec. bardzo mi przykro ze jej dzieciatko nie przezylo

Gość gość
i mimo ze minelo juz troche czasu od smierci mojego synka to wcale nie trzymam sie najlepiej i wolalabym zeby nikt nie wypytywal mnie co sie dzieje np po lyzeczkowaniu czy cos.

Gość gość
kazdy to znaczy kto?

Gość gośćkl
I to jej powiedz. Czasami też wystarczy z tą osobą być, nie trzeba za wiele mówić.

no to powiedz, ze to dla ciebie zbyt ciezki temat aktualnie. niech jej pomoga wasi rodzice i jej maz.

Gość gość
najblizsza rodzina tzn rodzice i nasze rodzenstwo.

Gość gość
rodzice i rodzenstwo maja jak mniemam ciekawsze zajecia?

Gość gość
Na wlasnym przykladzie wiem ze niektore kobietx tuz pp stracie dziecka wola byc same z soba w takich sytuacjach. I nalezy to uszanowac! Mnie o jeszcze wieksza depresje i histerie wprowadzaly pocieszenia najblizszych rodzicow tesciow. Mooja sis mnie tylko spytala czy chce zeby u mnie nocowala ( kilka godz po stracie) odpowiedzialam ze chxe byc sama. Zrozuniala.

Gość gość
ja tez wspierałam siostre po poronieniu,poniewaz jestem najstarsza i najdojrzalsza, sama mam dziecko,a po za tym młodsze siostry ja dołowały ze sama jest sobie winna itp:/

Gość gość
ja też po poronieniu nienawidziłam pytań w stylu jak się czuję itd., wolałam przeżyć to sama, a właściwie z mężem, więc zapytaj siostrę czy możesz coś dla niej zrobić, bo może sie okazać że ona niczego takiego nie oczekuje

Gość gość
Moim zdaniem, powinnaś odwiedzić siostrę i wybadać jak się ma sytuacja. Może się okazać,że Wasze "tragiczne przeżycia" spowodują oczyszczenie. Mam na myśli, to że o tych tragediach,możecie pogadać, pomilczeć a może wypłakać cały ból. Przede wszystkim postaw na szczerość. W końcu to Twoja siostra... Zrobisz jak uważasz. A na rodzinę się nie oglądaj, bo z nią to się najlepiej wychodzi na zdjęciach. Powodzenia! :)