Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

z jakich powodow przestalyscie karmic piersia?

Polecane posty

Gość gość
Idiotki jesteście. Mleko kobiece się szybko trawi, a mm zapycha żołądek i dziecko spi vo musi przetrawić ten syf. Współczuję wam. Gdyby cos się stało, nagle zabrakło by mm, to nawet nie potrafilybyscie wykarmić swoich dzieci i blagalybyscie matki karmiące o mleko,

Gość gość
A ja współczuję Tobie ciasnego umysłu. Dbam o swoje dziecko, mam dość radykalne poglądy na temat żywienia, kosmetyków i chemii gospodarczej, ale nie nawracam na siłę nikogo.

Gość gość
Wkurzają mnie matki "cycające" do samoodstawienia. Jesteście nienormalne, uważacie się za lepsze, tylko pouczacie inne kobiety, a swoje mleko traktujecie jak panaceum na całe zło tego świata.

Gość FAJNIE JEST
Karmiłam moje dzieci ponad rok.Odstawiłam gdy poszłam do pracy.Przecież to wygoda i ekonomicznie było.Nie trzeba w nocy przygotowywać mleka. Dziwie się że jesteście takie leniwe.

Gość gość
Płytki umysły niektóre z was mają. Moje dziecko nie choruje do tej pory, a ma juz 4 lata.Karmiłam rok i 2 miesiące.

Gość gość
Leniwe?? sama naoisalas ze Twoj cyc to ekonomia i wygoda wiec chyba Ty jestes leniwa.

Gość gość
Plytki umusl to Ty masz skoro sadzisz ze cyc to lek na wszystko i na cale zlo. ja bylam na mm i urodzona cc mam 25 lat i nie choruje! Nigdy nie chorowalam. Grupa krwi ma znaczenie nieuku

Gość gość
Przestałam karmić piersią bo mały się strasznie rozregulował. Rozszerzałam mu dietę już wcześniej, jadł inne rzeczy, zrobił się mobilny i miałam wrażenie że ani mleko, ani leżenie nieruchomo przy karmieniu to już żadna frajda dla niego. Possał chwilę, za pół godziny czy godzinę znowu chciał jeść, powiem szczerze że nie byłam do tego przyzwyczajona bo od urodzenia jadł regularnie. Próbował też już gryźć, odstawianie wtedy od piersi nic nie dawało właściwie, przestawał jeść i po chwili znowu komunikował że jest głodny. Kiedy mały zaczął się znowu budzić w nocy, czego nie miałam od okresu noworodkowego, to wymiękłam. Na mm przeszedł bezproblemowo, może dlatego że wcześniej dostawał moje odciągnięte również z butli i był do niej od początku przyzwyczajony, zjadał wszystko, znowu karmienie wróciło do normy. Karmiłam pół roku. Po tym jak się rozregulował czekałam jakieś 2-3 tyg. aż będzie ok ale nie było, potem drugie tyle przestawiałam na mm.

Gość gość
Ja przestałam karmić z powodów zdrowotnych, moich. Synek miał 2 lata i 8 miesięcy. Karmiłam tak długo też z powodów zdrowotnych, syna (był uczulony na mleko krowie).

Gość gość
pierwsze dziecko przestałam karmić jak miało 3 miesiące, to było dawno temu, byłam młoda, nie wiedziałam że dziecku wyjdzie skaza białkowa, nie wiedziałam jaką wartością jest mleko ludzkie itd. Drugie dziecko karmię nadal ma 2,5 roku albo do samoodstawienia albo do kulturalnego odstawienia.

ja w pierwszej ciąży miałam mało pokarmu , dlatego też musiała szybko przestać karmić piersią, teraz się trochę wspomagam dietą i i piję zioła na laktację Karmienie Piersią, w sumie to czuję różnice jakoś i ja się lepiej czuję i mały tak się nie budzi w nocy na karmienie