Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy stosowałyście masci sterydowe przy azs

Polecane posty

Gość gość

u swoich małych dzieci np. u rocznego dziecka?

Gość gość
Jak nasilenie było dziecko już w 8m poprawa była zaraz widoczna.

Gość gość
dostaliśmy maść robioną na hydrocortizonum, a sterydowych dermatolog zabroniła bo są za sine na skóre mojej córki przez to, że mała ma kontaktowe zapelenie czyli delikatną skórę i uczulają ją kosmetyki, płyny itp.

Gość gość
Nam dermatolog polecił kuracje latopickiem, już po miesiącu stosowania zmiany skórne były mniej widoczne, po trzech miesiącach w ogóle ich nie było. Dodatkowo stosowałam do smarowania skóry emulsje z latopic. My baliśmy się sterydów, zresztą skóra szybko się do nich przyzwyczaja, dlatego szukaliśmy alergologa dziecięcego, który zaproponuje nam inne rozwiązanie.

Gość misrey
Zdarzało się niestety. Czasami stany skóry są tak zaostrzone, że nie da się inaczej. Jednak staram się ich unikać jak się da. Bardzo pomaga mi także aplikacja https://play.google.com/store/apps/details?id=com.heel&amp , zawiera wszelkie niezbędne funkcje potrzebne do organizacji planu leczenia

Gość gość
Ja może nie o dziecku ale miałam podejrzenie AZS. Dostałam maść na bazie kortykosteroidów. Dramat. Cała twarz czerwona, ból nieziemski. Popękały naczynka, których już nie wyleczę bez lasera. Dermatolog nr kazała natychmiast odstawic bo to zwalczanie ognia ogniem - ostateczność dla dobrze rozpoznanych przypadków. PROSZE o rozwagę i ostrożność.

Gość gość
Z tymi sterydowymi trzeba bardzo ostroznie.Moj syn przez takie leki,a byly to i wziewki i masci,jest niski .Nikt mi nie mowil,nie ostrzegal,lekarze przepisywali,no to stosowalam,bo alergie mial i wziewna i kontaktowa.Bylo to 15 lat temu,a skutki widoczne dzis

Gość gość
Mój mąż ma łuszczycę i nic nie pomaga mam zamiar kupić dla niego miod manuka podobno jest dobry - przy azs tez się sprawdza

Gość jovittta
Dermaveel jest bardzo dobrą maścią i bez sterydów (zawiera między innymi ektoinę i wyciąg z kory leszczyny). Jest mocniejszy od kremów emolientowych, a bezpieczniejszy od maści sterydowych i o podobnym działaniu. Zanim sięgniesz po sterydy spróbowałabym tego.