Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brak ocen z wf

Polecane posty

Gość gość

uważam że w wf w szkołach nie powinien być oceniany dlatego że jeden uczeń jest bardziej sprawny a drugi mniej.Wf powinien być zabawą,możliwością odstresowania się, a tym czasem uczniowie mniej sprawni unikają zajęć w obawie przed kiepską oceną która obniży im średnią.Jakie są wasze poglądy

Gość gość
nikt nie ma zdania na ten temat?

Gość gość
Moim zdaniem wf podnosi srednia slabszym uczniom którzy nie umieja matmy i leca na 2. Potem maja 6 z wfu i sa dowartosciowani

Gość gość
Nie lubia wfu bo trzeba sie rozbierac

Gość gość
nie lubi bo w szkołach nie ma warunków, to przebieranie przy wszystkich , nie ma gdzie rzeczy ułożyć , spocony człowiek po wf a fuj.

Gość gość
Studzia mialam tak samo

Gość gość
Mi baba od wf-u rękę złamała a jak ktoś nie miał stroju to kazała w gaciach ćwiczyć ,mój syn ma wf oceny nawet dobre z tego co wiem dzieci chętnie ćwiczą bo mają faceta od wf który ich jakoś ciekawie potrafi zająć ,moim zdaniem dobry nauczyciel to podstawa i wówczas dzieci będą chętne na wf.A oceny cóż przecież to też przedmiot .

Nauczycielka mnie bardzo nie lubiła i często na mnie krzyczała. Jako jedna z nielicznych nie lubiłam i nie umiałam grać w siatkę :D dziewczyny brały mnie do drużyny z przymusu, często się naśmiewały. Na chwilę obecną żałuje, że nie p**************m komuś tą piłką w sagan, tak z całej siły :)

Gość gość
aerobic, zumba, siłownia dobrze wyposażona w szkole, trenerzy z prawdziwego zdarzenia i chętni się znajdą:)

Gość gość
Niby wf to też przedmiot,ale problem tkwi w tym że innych przedmiotów możesz się nauczyć a jak nie jesteś sprawny fizycznie to ciężko coś z tym zrobić.Kolejną sprawą jest to że większość nauczycieli tego nie rozumie i nie potrafi prowadzić lekcji biorą pod uwagę tylko kryteria a nie możliwości ucznia.

Gość gość
Moim zdaniem oceny mogą zostać. Skoro ktoś ma dwóję z wf to znaczy, że nie jeste typem sportowca i o tym właśnie informuję ta ocena. Generalnie nie trzeba być asem sportu, żeby mieć 5 z wfu, bo mają ją osoby całkowicie przeciętne pod względem kondycji czy koordynacji.

Gość gość
"a jak nie jesteś sprawny fizycznie to ciężko coś z tym zrobić" właśnie łatwo, godzina ćwiczeń dziennie i do przodu! Nie licząc osób z jakimiś schorzeniami.

Gość gość
Ja ledwo miałam dwóje z wf i przez to nie miałam świadectwa z paskiem.Nauczycielka tego nie rozumiała twierdziła że jak inni potafią to ja też tylko jestem leniem i mi się nie che,a ja naprawdę się starałam.

Gość gość
Wszystko zależy od nauczyciela.U nas nie patrzy na kryteria tylko na to czy ktoś ćwiczy i się stara.

Gość viviana
teoretycznie wymagania z wf-u powinny być tak dostosowane, żeby nawet słaby uczeń mógł dostać dobrą ocenę osobiście nienawidziłam wf-u, przebierania się w korytarzu razem z chłopakami i tego, że facet nas w liceum katował jakimiś wymykami i odmykami, a zimą kazał biegać po parku w dresie

Gość gość
Dużym problemem dla słabszych uczniów jest to że są wyśmiewani przez rówieśników na lekcjach z powodu słabej sprawności fizycznej

Gość gość
wszystko zależy od nauczyciela,jak fajny nauczyciel to od razu chce się ćwiczyć

Gość gość
Pod uwagę powinny być brane możliwości ucznia,a nie tylko kryteria.Wf powinien być zabawą,a w większości polskich szkół jest męczarnią

Gość gość
Zajęcia powinny być lepiej zorganizowane bo 90% to gry zespołowe.Uczniowie są już tym po prostu znudzeni

Gość gość
Nienawidzilam wfu!!! Przyczyny zostaly podane wyzej, nudne zajecia, w kolo tylko ta siatkowka, sala dzielona na kilka klas, smrod w szatniach, beznadziejne cwiczenia typu rzut pilka lekarska, skok w dal, przez skrzynie, kozla:-o Ja sie pytam po co to komu? Juz nie powiem co sobie obijalam podczas tych skokow:/ Fakt, nie lubilam wfu bo bylam slaba, zawsze balam sie ze ta lecaca pilka mnie zabije, ale uwielbialam zajecia z arerobiku ktore niestety byly raz na ruski rok. Tez uwazam ze nie powinno byc ocen z wfu, jede jest sprawniejszy, inny fajtlapa. Z tego wszystkiego mialam zwolnienie z wfu w liceum i na studiach, a po godzinach zapisalam sie na basen i aerobik, niestety szkola mi tego nie dala.

Gość gość
Większość nauczycieli nie potrafi prowadzić lekcji i dlatego w gimnazjach i szkołach ponadgimnazjalnych około 30% uczniów unika zajęć.Ocen też nie powinno być wf powinien być po to żeby się poruszać i odstresować,a nie grać co lekcję w siatkę i zaliczać sprawdziany

Gość gość
Niektórzy nauczyciele po prostu wyżywają się na uczniach i ich męczą.

Gość gość
"a jak nie jesteś sprawny fizycznie to ciężko coś z tym zrobić" właśnie łatwo, godzina ćwiczeń dziennie i do przodu! Nie licząc osób z jakimiś schorzeniami. xxxxxx co za bzdury. jestem osobą wysportowaną, tzn jestem szczupła, mam rzeźbę, ćwiczę z 5 razy w tygodniu- siłownia, basen, bieganie, jestem w formie i wyglądam jakbym sport zawodowo uprawiała, a w szkole byłam ofermą z tróją i nadal nią jestem- mam kiepską koordynację, boję się, nadal nie przeskoczyłabym przez kozła czy przez skrzynię, a na równoważni nawet bym nie stanęła, nie mówiąc o ćwiczeniu na niej, na aerobik nie mogę pójść, bo czuję się jak słoń w składzie porcelany i te "układy" są dla mnie nie do powtórzenia,

Gość gość
Szkoły nie dają warunków do przeprowadzenia lekcji.Kilka klas jest na jednej sali,dziewczyny z chłopakami.Po lekcji nie ma możliwości umycia się,a siedzenie spoconym przez jeszcze kilka godzin do przyjemnych nie należy(najgorzej jest jak wf jest na pierwszych lekcjach)

Gość gość
Wszystko juz zostalo powiedziane, wf w polskiek szkole to porazka:O

Gość gość
Sam przedmiot fajny tylko nauczyciele i wyposażenie szkół są problemem

Gość gość
oceny powinny być wystawiane nie za sprawność,tylko za to czy uczeń przynosi strój i ćwiczy