Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze diecie noszą juz rajstopki ?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi o takie dzieci przedszkolne i szkolne .

Gość gość
szkolne nigdy nie nosi nawet kalesonów ,młodszy przedszkolak też nie nosi jak jest mróz to ma spodnie z grubszą podszewką .

Gość gość
Spodnie z podszewką a wiatr wieje. Jesteś stuknięta, że nie dbasz o dziecko.

Gość gość
Rajstopy? Przecież na dworze jest 8-14 stopni... Synek ma 2,5 i rajstopy będzie nosił przy -5 a nie teraz ;) na razie kurtka jesienna, trampki, czapa i tyle, a widziałam, ze niektóre mamy juz grzeją dzieci w zimowych kurtkach, eh

Gość gość
no nie dbam a wiatr wieje u mnie non stop ,więc cały rok by musiały nosić ,kurde sama rajstop nie noszę od dziecka i dzieci też nie będę zmuszać jakoś mają sie dobrze .

Gość gość
17:29- dokładnie tak! Też mam 2-letnie dzieci i w życiu przy takiej temp. nie ubrałabym rajstop, co najwyżej grubsze spodnie dresowe, albo przy zimnym wietrze jeansy z bawełnianą podszewką. Moja znajoma ubiera swoje niewiele starsze dziecko przy temp. 10 st. następująco: koszulka z krótkim rękawem, golf, zimowa puchowa kurtka, rajstopy, zimowe buty, ciepła czapka+ czasem rękawiczki. I jaki efekt? Mały chory już drugi raz w sezonie. Jak dla mnie- przegięcie.

Gość gość
moja nosi już kombinezon i ciepłą czape do tego czasem rękawiczki i w ogóle jeszcze nie chorowała A ze spacerku wraca lekko ciepła nigdy się nie przegrzała :-p

Gość gość
a oprócz tej w kombinezonie masz inne dzieci starsze szkolne ,albo to w kombinezonie chodzi do przedszkola bo jak NIE to nie sztuka nie chorować ,ale to do czasu .

Gość gość
moj syn nigdy rajstop pod spodniami nie nosil i nie nosi,nawet w sklepach rajstop dla chlopakow nie ma u nas,kalesonow tez nie widzialam :)

Gość gość
17:51- to w takim razie rozumiem, że przy temp. -5 st. nie wyjdziesz już z dzieckiem na dwór? Albo inaczej- jak je wtedy ubierzesz? 3 kombinezony, 8 czapek i 5 par rękawiczek? Pytam serio. Po kiego diabła przyzwyczajasz dziecko do takiego ubioru. Matko, przyznam, że o tej porze jeszcze dziecka w kombinezonie nie widziałam:) To byłby dla mnie hit:)

Ja mieszkam w Kaliforni, i jak robi sie zimno (5 stopni) to ludzie dalej wychodza w japonkach a male dzieci (niemowlaki) w golych nozkach (bez skarpetek).

Oczywiście, że jeszcze nie nakładam rajstop. Ostatnio widziałam na spacerze jakiegoś 3-4latka z babcią. Pełne słońce, ok 14 stopni, ludzie chodzili w rozpiętych kurtkach, a on z wełnianą, grubą czapą na głowie. PŁAKAŁ że chce ją zdjąć bo mu gorąco, ale nieeee, babcia wie lepiej: "ucho sobie przeziębisz, chory zaraz będziesz!". Jezzzzu :o

Gość gość
pogrzalo Was do reszty! ja mojemu nawet czapki jeszcze nie zakladam- 4l.

Nie noszą ,bo skończyłoby sie to ich furią ,moimi kłakami powyrywanymi ,moim spóźnieniem do roboty ,a i tak nie dałyby sobie założyć, więc pomysł z góry na przegranej Nigdy nie nosiły , bo nienawidzą rajstop ,jest to szczera nienawiśc jak do niczego więcej, wiec w tym temacie daje spokój

Gość gość
Pod spodnie nie. Zakładam jesli ubieram jej spódniczkę.

Gość gość
Nosił jak było 4-7 st. i wiatr, było kilka dni takich paskudnych, ale nie rajstopy a kalesony pod spodniami, rajstop sam nie założy a kalesony i na to spodnie- tak. Teraz jest cieplej, 10-15 st i nie nosi nic pod spodniami, kurtkę ma przejściową, ocieplaną, a czapkę zakłada- bo sam chce i lubi. I przeważnie, przynajmniej rano, rękawiczki, ma słabe krążenie w rękach.

Gość gość
Syn (6l) nie nosi i nosić nie będzie bo jak dla mnie i mojego partnera jest to bez sensu żeby chłopak miał rajstopy. Zdania nie zmienię i już. Do szkoły go odwozimy, a ze szkoły jak wraca to na wielkie mrozy nie narzeka i jeszcze chce iść na spacer z opiekunką. Pragnę zauważyć że mamy ok 10 stopni i to jest temperatura wiosenna, a dzieciaki wyglądają jakby się na Alaskę wybierały.

Rajstopy ? Dupa by się zapociła :D U mnie od kilku dni temp 10-16 stopni . Jak jest minusówka to syn ubiera kalesony .

Gość gość
u mnie jest 9-10 stopni i nosi spodnie lub grubsze getry. jak bylo 5 to założyłam spodnie z podszewką.

Gość gość
Córka (4,5 roku) rajstopy nosi do spódnicy, do spodni nie. Syn (1,5 roku) ma zakładane rajstopy, bo wożę go w wózku, spodnie się podwijają i świeci gołymi łydkami, a niczym nie pozwala sobie ich przykryć. Gdy wychodzimy na ogród, to rajstop mu nie zakładam.

Gość gość
Córka 14 mc rajstopy zakładam ale same bez spodenek, chyba że faktycznie jest chłodno to wtedy spodenki cieplejsze ale już bez rajstop.

Gość gość
moje corki 4 i 6 letnia nie nosza, zakladaja jedynie do spodnic. Nie przesadzajmy, temperatura plusowa, a do przedszkola mamy bliziutko..

Gość gość
mojemu trzylatkowi nie zakladam jeszcze rajstop, bylo ze dwa dni okolo zera rano, ale zawoze go do przedszkola samochodem, na spacer przy takiej temperaturze bym mu ubrala. Kurtke nosi przejsciowa albo wiatrowke, czapke cienka, bawelniana. Nie przegrzewam go, ale i nie dam mu zmarznac, a i tak od wrzesnia -poczatek przedszkola-choruje. Wiec samo nieprzegrzewanie nic nie da...

Gość gość
Gość 21:14 Czy ty zakładasz dziecku spodenki ? W listopadzie ???? Chyba spodnie raczej...

Gość gość
Zdarza się niestety, ze muszę juz założyć i to o ironio jak zakładam lżejsze buty na rzepy bo wszystko zdejmuje i buty i skarpetki za to wtedy zakładam mu cienkie spodnie :-( jak buty wiazane to nie zakladam rajstop. No chyba ze idziemy bez wózka to wtedy zawsze bez rajstop bo się nie nudzi i nie zdejmuje. Syn ma 16 mcy

Gość gość
Sorki nie doczytalam ze to.o szkolne dzieci chodzi... No to pa

Gość gość
Jeżeli pytanie dotyczy rajstop bawełnianych i grubszych to zależy to od temperatury i ogólnie aury na dworze. Córka, jak to dziewczyna, rajtki takie, czy inne nosi przez wiekszość roku, :) ale syn pomimo tego,że chodzi już do 1 kl. gimnazjum to zdarza sie, że do tej pory wkłada bawełniane rajstopy i jestem pewna,że nie jest to odosobniony przypadek. :D Po prostu zostawiłam Mu tu wolną rękę, bo uwazam,że bawełniane rajstopy to bielizna unisex i kiedy jest naprawdę zimno nie powinny one nikogo u chłopaka dziwić.

Gość zdziwionafaktem
Wiecie co bez urazy ale wchodząc na to forum to mam wrażenie, że niektóre matki to bez internetu to chyba nawet by nie wiedziały jak to dziecko sobie zrobić..Setki pytań w stylu czy dzieci noszą już rajstopki, jak ubieracie w taką pogodę, czy już założyć czapkę itd. Czy wy na prawdę musicie o takie pierdoły pytać na forum? Same nie potraficie ocenić sytuacji czy jest zimno czy nie? Masakra jakaś...