Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aleksandra32

Atak psa

Polecane posty

Gość gość
obcasami go i tyle, może się nauczy!

Gość gość
jak bym dzwoniła na policje, powinni coś poradzić

Gość gość
jak byłam mała to mnie zaatakował pies, traume mam jeszcze do dziś:( Całkiem rozumiem twoją flustracje, mam nadzieję że dopadłaś go w tych swoich szpilach. Przynajmni innych nie zaatakuje.

Gość gość
też mam nadzieję że go dopadłaś

Gość gość
powariowałyście?! na policje dzwoń a nie sama będziesz go kopać Przecież jak będziesz w szpilkach to możesz go zabić!

Gość gość
Heh trzeba by kopać jak koń, żeby szpilki użyć do obrony przed kundlem. Dobrze, że glany noszę:).

Gość gość
"Heh trzeba by kopać jak koń, żeby szpilki użyć do obrony przed kundlem. Dobrze, że glany noszęusmiech.gif . " Wbrew pozorom dobra szpilka 100 razy lepsza od glana. Ja noszę takie szpilki że pewnie po jednym kopnięciu było by po psie (10cm cienkiej stalowej szpili).

Gość gość
Lepiej zadzwoń na policję. Problem z tym, że jak masz takie porządne szpile to możesz tego psa z łatwo ukatrupić, wiem bo sama takie noszę i glany się tu chowają:D A nie wiem czy za coś takiego już pod jakiś paragraf się nie podpada i jeszcze możesz mieć problemy później. Choć jeśli to będzie obrona konieczna to chyba nic Ci nie zrobią

Gość gość
zadzwoń do schroniska, może przyślą jakiegoś hycla. Chociaż jak by miał w między czasie kogoś pogryźć, a ty czujesz się na siłach to może i lepiej idz i go skop tymi swoimi szpilami

Gość gość
upewnij się lepiej czy on na pewno bezpański, jeśli tak to niby możesz i go zadzgać szpilami (żeby nie gryzł innych), ale jeśli jednak nie, to skop właściciela a nie psa

Gość gość
Co to jest flustracja?

Gość gość
zapytaj wojka google:)

Gość gość
koniecznie zadzwoń żeby go zabrali. takie agresywne psy nie powinny chodzić wolno po ulicy.

Gość gość
i jak tam starcie dziki pies : ostre szpile? czy jednak zadzwoniłaś po policję?

Gość gość
trzeba natychmiast na twój koszt zbadać pieska czy aby nie uszkodził sobie czegoś i czy stresy w które go swoją osobą wprowadziłaś nie nadwyrężyły jego stanu pychicznego

Gość gość
dzwoń na policję, ja tak robie i mam w d***e, ze jasnie panom zawracam głowę

Gość gość
szok, jak mozna myslec o zrobieniu mu krzywdy. Za psa zawsze odpowiedzialny jest czlowiek, nawet w przypadku bezdomnego psa - bo ktos go wyrzucil. To zawsze winny jest tylko i wylacznie czlowiek. Dlaczego mscic sie na zwierzeciu? :O

Gość Aleksandra32
gość dziś Ta jasne, bo ty to byś się dała pogryźć w imię ochrony biednego zwierzaczka? Ciekawe czy to samo powiesz jakby np. twoje dziecka zagryzł. Wczoraj uciekłam tylko dlatego, ze nie miałam jak się bronić. Jak bym miała wtedy na nogach moje szpilki to by tego psa w kawałkach zbierali.

Gość gość
nie dac sie pogryzc, a skatowac zwierze tak, by je w kawalkach zbierali to roznica. W ogole czytalas to co napisalas? A jakby sie stalo cos mi, czy mojemu dziecku to odpowiedzialnosc spada zawsze na wlasciciela - on jest winny!

Gość gość
Jeżeli to faktycznie duży pies to raczej nie radzę Ci go atakować..bo jest od Ciebie silniejszy...myślę, że powinnaś zgłosić to na policje..a na wszelki wypadek poczytać jak zachować się, gdy pies atakuje itp.

Gość Aleksandra32
gość wczoraj Co za durne gadanie. Jak kogoś pieś pogryzie tak że skończy w szpitalu albo jak zagryzie jakieś małe dziecko, to na pewno bardzo wtedy będzie pomocna świadomość, że to przecież właściciel jest winny. Może i jest, ale nie zamierzam się nad tym zastanawiać jak leci na mnie wściekły pies. Nie będę przecież teraz dociekać, kto może parę lat temu wypuścił tego psa i chcieć żeby teraz mi odkupił podarte spodnie. gość wczoraj No był duży i pewnie silny, ale jak by dostał parę kopniaków z ostrej metalowej szpilki to wątpię żeby to przeżył. I nie zamierzam tu żałować dzikiego zwierzaka który chce mnie zagryźć bez powodu. Ew. żeby mu jakiejś wielkiej krzywdy nie zrobić można by jakiś gaz nosić, tylko nie wiem na ile taki gaz działa na psy, a poza tym zawsze szybciej kopnąć obcasem niż wygrzebać gaz z torebki.

Gość gość
szacun za odwagę... nie daj się pogryźć... wal go szpilą!

Gość Viki555
Ha, i właśnie między innymi po to też noszę buty na takich maksymalnie ostrych szpilkach! W żadnych innych nie czuje się tak pewnie, nawet w glanach.

Ty go kopniesz, a pies wtedy rzuci sie na Ciebie i ugryzie. Zwierze na pewno zareaguje agresywnie na takie zachowanie. Od tego jest policja, wlasciciel jesli taki jest powienien dostac dobry mandat, bo inaczej do niego nic nie dotrze

Gość gość
tu chyba chodzi o to, że on się na nią rzucił do gryzienia wcześniej, zanim zaczęła kopać. A w takiej sytuacji to chyba lepiej że go skopała niż dała się pogryźć.

Gość gość
a prawda, nie doczytałam. No nic, jak się czuje na siłach i ma jakieś mocne szpilki (pisała coś o metalowych) to niech próbuje, może przez to kogoś uratuje. Ja bym jednak się sama bała i wolała zadzwonić na policje... choć wiadomo jak z nimi jest, pies przez tydzień by jeszcze wolno latał, a jakby zagryzł jakiegoś dzieciaka to może by się szanowna policja zainteresowała.

Gość gość
CzarownicaKAli dziś Jak go naprawdę mocno kopnie takim prawdziwym ostrym stalowym obcasem to się już raczej nie rzuci żeby gryźć. W najlepszym wypadku straci tylko zęby albo w ogóle tego nie przeżyje. Dobrą szpilką można dziury w betonie nawet zrobić...