Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest możliwa alergia mimo negatywnych testów na alergię?

Polecane posty

Gość gość

witam moja córka ma dwa lata. Kilka dni temu miała robione testy alergiczne na białko jaja. Z testów wyszło, że nie ma już alergii (w wieku niemowlęcym miała alergię na jajka), lekarz powiedział, że mogę jej podac całe jajko. Zjadła rano pół jajka. Kupa strasznie brzydko pachnie kwasem, trochę sie drapie po szyi. Dałam jej syrop antyhistaminowy. Czy mimo negatywnych testów córka może meć alergię jednak? co mam robić? całkowicie zrezygnować z jajek czy po trochę podawać co jakiś czas by się organizm "przyzwyczaił" i potem już nei będzie reakcji? nie wiem co robić

Gość gość
bardzo proszę

Gość gość
Z tego co ja wiem nie wykonuje się takich testów u dzieci. Alergie u dzieci diagnozuje się poprzez odstawienie potencjalnego alergenu i ponowne jego podanie po pewnym czasie. I obserwowanie ewentualnej reakcji alergicznej. Najlepiej skontaktować się z lekarzem. I narazie wstrzymaj się z podawaniem jajka.

Gość gość
Czy te testy wykonywałaś prywatnie?

Gość gość
dziękuję za odpowiedzi. Mieszkam w UK i testy córka miała robione w szpitalu pierwszy raz jak miała roczek i wtedy wyszedł wynik dodatni. Teraz miała powtórzone badanie i wynik negatywny. Troszkę jestem zdezorientowana.

Gość kasiagge
moim zdaniem to była reakcja na coś innego niż to jajko skoro tesy były negatywne

Gość gość
Niestety jest możliwy błędny wynik testu. Moja mama miała ostatnio tak, że nie wykazało jej alergii na coś, na co ewidentnie ma objawy uczulenia. Lekarz powiedział, że, o ile wynik dodatni jest miarodajny, o tyle ujemny niekoniecznie. Istnieje taka możliwość, że dziecko zareagowało negatywnie, ponieważ to jajko jest nowe. Ale to raczej byłaby kwestia kupy. Jeżeli je swędzi, to bardziej alergiczny objaw. Może nie podawaj jej całego jajka do konsultacji z lekarzem. Albo bardzo powoli.

Gość gość
mozliwa, czasami wychodzi cos blednego, wiec najlepiej byloby zrobic ponownie tylko w jakims dobrym gabinecie np www.alergolog.lublin.pl - sprawdz, przetestuj i umow sie i pewnie diagnoza bedzie odpowiednia

Gość Oligatorkkka
Dlatego poza tradycyjnym testem na alergie, warto wykonać Test na Nietolerancję Pokarmową. Ja zrobiłam takie badanie w Revitum - www.revitum.pl . Wynik był prawie natychmiast i okazało się, że to drożdże są wszystkiemu winne, a więc odstawiłam, jak zalecano. Czuję się o wiele lepiej, o! :-)

Gość gość
Robi się dzieciom testy na alergeny. Mój syn był w szpitalu na alergologii w wieku 16 mcy. Miał testy z krwi tzw. mieszanke i testy skorne z gotowych preparatow i z warzyw które przywiezlismy. Niestety nic nie wyszlo, poza podwyższonym igE. Ma stwierdzony AZS - typowe obajwy skorne. Poza tym ja podejrzewam alergie na roztocza. Wszystkie obajwy alergiczne zwłaszcza w okresie kwitnienia traw. Najczesciej jest tak ze maluchom testy nie wychodzą. My teraz będziemy powtarzac. Ale i tak wiem ze leki przeciwalergiczne bardzo pomagają. Zyrtec, Aerius, nawet Hydroksyzyna przy zaostrzeniu i sterydy ale tych ostatnich staram się nie stosować.