Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnieszka87666

MEGADYSKONT.PL czy ktoś z was został oszukany??

Polecane posty

Gość Agnieszka87666

Witam. Mam pytanie czy padł ktoś ofiarą tego oszusta Seweryna RAKA i jego www.megadyskont.pl? I czy udało mu się w jakiś sposób odzyskać pieniądze?Bo niestety ja się na niego nacięłam zamówiłam dziecku samochód zapłacilam prawie 200zł i na tym koniec..telefonów nie odbiera, pisząc do niego na maila ten udaje głupiego że nic nie było zamawiane mimo że wysłałam mu 2 potwierdzenia zakupu które od nich dostałam oraz potwierdzenie przelewu i się z nim nie dogada to jest jakaś osoba niezrównoważona psychicznie.

Gość gość
Witam, ja niestety też zostałam chyba (bo jeszcze tego do końca nie wiem) oszukana. Zamówiłam zabawki na kwotę ponad 160 zł, po 5 dniach nie było żadnej informacji ze strony sklepu ani zabawek. Po mojej interwencji mailowej (telefonów nie odbierają) zostałam poinformowana, że zamówienie nie może być zrealizowane i że jeżeli zapłaciłam, to mam podać nr konta, to zwrócą pieniądze (było to w ubiegły piątek). Pieniędzy nie ma... fakt jest dopiero poniedziałek... ale boję się, że się nie doczekam. Jeżeli w ciągu dwóch dni nie wpłyną zgłaszam sprawę na policję. Pozdrawiam i życzę pozytywnego załatwienia sprawy.

Gość gość
Witam, ja czekam na realizację zamówienia od 2 tygodni, fakt moze nie zaplaciłam dużej sumy bo 30 zł ale to nie zmienia faktu, że czuję sie oszukana. Na maile nie odpowiadają, telefonu też nie odbierają, mało tego włącza się nagranie "skrzynka jest przepełniona i nie można pozostawić wiadomości". Poczekam jeszcz tydzień i zgłaszam sprawe na policje. Nie polecam zakupów w tym sklepie

Gość gość
O jejku. Mi nigdy się coś takiego z tym sklepem nie przydarzyło! Kontakt wzorowy, wysyłka szybka... Zawsze gorąco polecałam...

Gość gość
Niestety opinie mówią same za siebie. Też nie mogę się z nimi dogadać. Odesłałam zabawkę na gwarancję, bo przyszła zepsuta i cisza. Telefonu nie odbierają, na maile nie odpowiadają. Wychodzi na to, że oszukał wielu ludzi. Szkoda, że dopiero teraz posprawdzałam opinie. Nie dość, że zabawka dotarła zepsuta przed samymi świętami, a miała być prezentem gwiazdkowym to jeszcze sprzedawca kompletnie niczym się nie przejmuje i jest niekompetentny. Ciekawe czy znajomi i rodzina tego pana wiedzą, że jest oszustem

Gość Oszukana klientka
Podnoszę temat. Jestem w grupie osób oszukanych przez bezczelnego pana Raka. Zabawka kosztowała ponad 200zł wysłana do reklamacji i od tamtej pory ani zabawki ani pieniędzy. Najbardziej przykre, że tak się reklamują a okradają dzieci! NIE POLECAM, odradzam zakupów, są inni sprzedawcy. ja mam nauczkę, moje dziecko przeżyło wielkie rozczarowanie. Mam nadzieję że opinia pójdzie w eter! pan Rak jest zapewne zadowolony z siebie wszakże zarobił kilka stówek. dla mnie to zwykły złodziej i oszust

Gość gość
Witam, moje dziecko czekało długo na zabawkę i przyszła nie w takim kolorze oraz ze skręconymi na stałe kołami, nie można tym autem jeździć.Telefonów nie odbierają.

Gość gość
UWAGA NA SKLEP MEGA DYSKONT !!!!!! Zamówienie złożyłem 16 listopada. Towar zapłacony z d góry od razu po złożeniu zamówienia . Do dzisiaj nie otrzymałem zamówienia. Telefonów nie odbierają , a jak udało mi się połączyć to usłyszałem ( ponoć właściciela ) , że nie musi odpowiadać mi na żadne pytania. Mam zgłosić reklamację na maila, a on odpowie w ustawowym terminie. Na moją odpowiedź , że przecież wysyłałem już dwa razy maila, usłyszałem że pewnie niedoszły. Żałosny sprzedawca. NIE POLECAM. NIE DAJCIE SIĘ NABIERAĆ.

Gość Karuzela która nie dziala
Witam, Kupiłem udzkodzona zabawkę, brak możliwości zwrotu, zero kontaktu. Ostrzegam firma ,, dno''

Gość gość
Ostrzegam wszystkich przed zakupami w tym sklepie, po 12 dniach od zamówienia kontakt zerowy, żadnego odzewu na telefony, maile, ani sms-y odnośnie stanu wysyłki. Dopiero po groźnym mailu Pan właściciel błyskawicznie reaguje i ostro atakuje sugerując chorobę psychiczną, a wg mnie sam sprawia wrażenie niezrównoważonego. Odradzam stanowczo!!!!!!!

Gość Oli2
Witam, Czy ktoś z Państwa poszkodowanych przez właściciela sklepu MegaDyskont.pl składał zawiadomienie na Policję i czy w wyniku takiego zawiadomienia sprzedawca poczuł się do zwrotu pieniędzy?

Gość MamaOkradzionejDziewczynki
Niestety nie składałam zawiadomienia na policji. Żałuję bardzo, bo kwota nie była mała, ale machnęłam w końcu ręką. Gdybym mieszkała bliżej Bydgoszczy napewno pofatygowałabym się tam osobiście! Pewnie dlatego ten sprzedawca wciąż jest bezkarny. U mnie zapewne sprawa uległa przedawnieniu ale jeżeli dalej ten pseudobiznesmen okrada ludzi to może warto to nagłośnić!

Gość gość
Odesłałam nie działający towar- nie dość, że nikt go nie chciał odebrać to na dodatek pan stwierdził, że pogniotłam pudełko- odesłałam w takim stanie w jakim je dostałam :( i widać, że było używane :( owszem max przez godzine próbowałam się bawić z dzieckiem- bez rezultatu. Okazało się, że jest zepsuta :( Odesłałam, a pan nic. Ani zwrotu pieniędzy ani chociażby normalnego odzewu. Zeby już Pan Seweryn nie był stratny chciałam przemianować zwrot na reklamację, ale zero odzewu. Dostałam natomiast informację, że nalicza mi Pan 1 zł dziennie za bezumowne przetrzymywanie rzeczy :) I naliczył ju 29 zł i odeśle mi zepsutą, nie działająca zabawkę jeśli zapłacę za przesyłkę i na jego konto pieniądze za zwłokę- opisując dokładnie ,że to za bezumowne przetrzymywanie rzeczy. Nie odbierają telefonów, na maila rzadko kiedy ... szkoda gadać , nie czapiałabym sie gdyby maszyna chociaż działała :( STANOWCZO NIE POLECAM WSPÓŁPRACY Z TYM SKLEPEM zwłaszcza jeśli chodzi o zabawki inne niż klocki albo planszówki :(

Gość gość
Witam. Mnie oszukano. Kupiłam zabawkę za 30 zł. Nie jest to duża cena, ale czuje się oszukana. Czekałam 2 tygodnie i nic. Napisali, że zamówienie nie może być zrealizowane. UWAŻAJCIE! Zgłaszam sprawe na policję.

Gość Kolega z piaskownicy
Nie polecam to jakiś idiota. Nie wysyła towaru, Cwaniaczy w mailach i obraża. Sprawa trafi na policję z twoją korespondencję.

Gość gość
powiem Tak MegaOszust MegaSyf -zdjęcie macie na facebooku - jak go spotkam na ullicy to powiększę mu tą dziurę w brodzie

Gość gość
Ojej! Czemu tego nie przeczytałam wcześniej? Mnie też oszukał... Pieniądze za zabawkę przelane - 70 zł, zero odzewu, telefonu nie odbiera...

Gość gość
Mnie te oszukał. Zaraz będę zgłaszać sprawę na policje

Gość gość
Ja co prawda dostałam towar ale w międzyczasie napisał mi maila że odstępuje od umowy i mam podać nr konta do zwrotu środków więc kupiłam zabawkę gdzie indziej po czym po 3 dniach dostaje SMS że mam odebrać paczke w tym czasie nie odpisał na żadnego maila nie odbiera telefonów a po negatywnym komentarzu na allegro wzywa mnie przedsadownie do usunięcia komentarza i straszy sądem ten człowiek jest nie normalny czy ktoś miał podobną sytuację?

Gość niezadowolona

Ja też zostałam oszukana, już drugi raz przez tego pana. Dokładnie rok temu zamówiłam zabawkę po czym dostałam maila o odstąpieniu od umowy. Zapomniałam o całej sprawie, ponieważ pieniądze zostały przelane szybko. Natomiast teraz czekam już od tygodnia na zwrot pieniędzy  230 zł to nie mała kwota. Nie odp na maile, nie odbiera tel, na smsy też nie odpowiada. Po weekendzie zgłaszam sprawe na policję.

Gość Władysław

Zabawki zamówione, opłacone. Otrzymałem maila, że zamówienie w kompletacji. Po tygodniu przyszedł mail o anulowaniu zamówienia. Brak kontaktu ze sklepem (telefon, email). Brak zwrotu pieniędzy. UPRZEDZAM PRZED TYM SKLEPEM!!!!!!

Gość Andrzej

Ja również zostałem oszukany przez Pana Seweryna na kwotę 1000zl sprawę zgłosiłem wczoraj na policję. Innym poszkodowanym radzę zrobić to samo.

Gość Oszukana klientka

Trzeba zbiorowo działać. Przecież jakieś prawo w Polsce obowiązuje?! Zainteresować sprawą lokalne media