Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość róża96

Problem z maluchem

Polecane posty

Gość róża96

Witam, mam problem ze swoim syneczkiem. Dziecko nie chce jeść i ciągle płacze. Ze względu na nerwową pracę, utraciłam mleko, a w internecie przeczytałam, że kupne mleko szkodzi na nerki. Ostatnio staję na głowie z wymyślaniem mu dań, nakarmiłam go zmieloną rybką i ziemniaczkami. Dzisiaj dziecko na widok przygotowanej papki zaczyna się czerwienić i płakać. Nie wiem co mam zrobić. Dodam, że robione kupy przez malucha mają w sobie niestrawione kawałki pokarmu. Co z nim jest nie tak? Liczę na poważne odpowiedzi.

Gość gość
Ile dziecko ma ?

Gość róża96
za tydzień będzie miało 5 miesięcy

Gość gość
I nie dajesz mleka w ogóle? ! Mam nadzieje że to glupia prowokacja. ..

Gość róża96
Prosiłam o poważne odpowiedzi, a z góry zaznaczyłam, że mleka nie zamierzam podawać. Jak znajdę film od znajomej, o szkodliwośći mleka, to go wkleję.

Gość gość
Poczytaj lepiej o żywieniu takiego malucha lub porozmawiaj z lekarzem. Szkodliwa to jest dieta którą dziecku fundujesz.

Gość gość
0/10

Gość róża96
Ale przecież w filetach nie ma ości, a mięso z rybki jest wartośćiowe i mięciutkie. Dodatkowo dodam, że zmielone konsystencją nie różni się od Gerbera.

Gość gość
Na rybe to chyba za wczesnie :-/ moze dlatego nie chce jesc. Mleko modyfikowane musisz podawac !!! to jest dziecko 5 cio miesieczne.A kupy wygladaja tak bo nie trawi jeszcze odpowiednio.Nie zmuszaj dziecka do potraw.Stale pokarmy powinnas wprowadzac kolo 6 miesiaca.Odstaw rybe podaj mu warzywa :ziemiak,brokul marchewke.Mieso i ryby wprowac jak skonczy 7 miesiecy.

Gość róża96
A nie ma jakiegoś zamiennika, jeżeli chodzi o to mleko modyfikowane? Dużo czytałam na ten temat i wiem, że potrafi być ono szkodliwe.

Gość gość
Mleko modyfikowane musi dziecko pic !!! Placze ,bo chce mleka debilko. Albo to jest prowo albo cie pogielo z tym mlekiem i ryba.

Gość gość
Mleko modyfikowane zastepuje matki mleko. Nie prowokuj kobieto.

Gość róża96
Nikomu nie ubliżałam, więc nie wiem skąd te obelgi.

Gość gość
Polecam pozamawiać sobie za darmo różne próbki różnych mlek modyfikowanych za darmo! na http://free.amciu.com/news.php Ja tak wybrałam odpowiednie mleko Enfamil.

Gość gość
No następna kretynka ktora glodzi dziecko. Pogielo te dzisiejsze matki .

Gość gość
96 to twoj rocznik ? słyszałaś o zagłodzonej 6 miesieczne Madzi?

Gość gość
Marna prowokacja. Ale dla pewności zgłaszam sprawę na policję. Trzeba zapobiegać tragedii. Gdyby to nie prowo to takiej rodzinie przyda się kurator.

Gość gość
Te mamuśka nie wymyślaj z tym mlekiem tylko idź nakarm dzieciaka. Po za tym uważam ,że twój temat to głupia prowokacja.

Gość gość
Koniecznie zgłoszę na policję.Bo może to tylko prowo a może nie.

W książeczce zdrowia dziecka nie masz wklejonego schematu żywienia dziecka? Mleko - matki lub jego najlepszy zamiennik, czyli mleko modyfikane - to podstawa żywienia niemowląt. Zamiast oglądać filmiki niewiadomego pochodzenia poczytaj o zaleceniach WHO albo po prostu porozmawiaj z pediatrą. Nie rób krzywdy dziecku!