Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liczęnaWas

Zapodajcie jakiś fajny TANI, ŁATWY ale elegancki przepis na obiad dla gości.

Polecane posty

Gość liczęnaWas

Będzie w sumie 5 dorosłych osób, budżet dość mały ( na kaczkę czy kawior mnie nie stać), potrafię gotować tylko proste potrawy . Nie mam kompletnie pomysłu a to ważni goście :( Liczę na Was kochani !

Gość gość
Tani obiad niebylejaki dla 5 osob, ciezka sprawa

Gość gość
Skoro kaczka nie jest tania to naprawde nie wiem co ty zrobisz, jajecznice? Tez potrzeba wielu jaj dla tylu osob, schabowy tani nie jest, mielone w takim razie tez nie, rosol to tylko poczatek obiadu, karkowka z grilla? Z dodatkami- pieczone ziemniacxki duzo surowki

Gość gość
Upiec piers z indyka, sos duzo surowek- pychota ja to robie czesto:)

Gość gość
spróbuj zrobić zupę krem - tania, łatwa, elegancka i sycąca(z groszku//brokułów//kalafiora//dyni) posyp prażonymi migdałami i podaj grzanki. na drugie możesz spróbować zrobić canneloni - nadziewane np szpinakiem i serem riccota - zapieczone w piekarniku. nie powinno Ci to wyjść drogo. na deser sernik na zimno z np ciepłą frużeliną wiśniową (wiśnie mrozone, cukier, żelatyna)

Gość gość
Kup pomysl na i wydmuchaj z jego torebki kaczkę z jablkami.

Gość pinicini
mięso mielone,jajko,przyprawy,garść kiszonej kapusty ugotowanej i posiekanej,starta marchewka,grzyby lub pieczarki zasmażone z cebulką wszystko wymieszać formować małe kotleciki takie wałeczki i zawijać w cieniutkie plastry chudego boczku piec w piekarniku do tego pieczone ziemniaczki i surówka

Gość gość
16:28- bardzo ciekawi mnie twoj przepis, nie jestem autorka ale ja napewno to wyprobuje, zupa krem powyzej i te canoni tez fajny pomysl:)

Na tego typu okazje zawsze przygotowuje coś specjalnego, tzn. wynajduje sobie po prostu jakiś nietypowy, ale oczywiście nie drogi, ani mega trudny przepis i staram się go wykonać. Wybieram sobie na przykład coś z tych dań: https://www.maxkuchnie.pl/przepisy/dania-glowne/ i do roboty :) Jak do tej pory zawsze każde danie mi się udawało, mam nadzieje, że zawsze tak będzie bo zbliża się u nas dość duża uroczystość, mianowicie - Komunia :)