Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie o zupę

Polecane posty

Gość gość

witam,wczoraj ugotowałam rocznemu dziecku zupę warzywną,z buraka,marchewki,pietruszki korzenia i natki,selera i ziemniaka,bez miesa.wyszlo jej dosc sporo,mimo,ze mały zjadł wczoraj i dzisiaj,czy moze stac jeszcze do jutra w lodówce,i podac mu jutro?nie odgrzewam całosci,przekładam do naczynia tylko tyle,ile mały zje.pytam,bo jak gotuję dla nas,zwykle jemy tylko przez dwa dni,i jest ona na mięsie lub kosciach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Taka zupka moze stac w lodowce 48 godzin.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No błagam. Jak ci szkoda wyrzucić ta sama zjedz na kolację, a dziecku zrób świeżą .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zamroź.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mozesz. jak przegotujesz na gazie a nie w mikro, masz pewnosc, ze jest dobra. Jak tak gotujesz pomysl o wekowaniu, zadna robota a oszczednosc czasu ogromna. Ugotujesz zupe, goraca wlewasz do sloiczkow i wekujesz. Wtedy masz zapasy swiezej zupy. poczytaj o wekowaniu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie chodzi mi o to,ze szkoda wyrzucic,nie wiem,to pytam po prostu.ale faktycznie zamrozę,dzięki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja bym nie zjadła a co dopiero dziecku dać :/ ale mam znajomą która potrafi ugotować zupy na kilka dni i jedzą taką starą, dziecko również.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
do gosc 19;58 widzisz, i zyją. nie ma co popadac w skrajnosci.ktos napisal o wekowaniu, dobry pomysl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wekowanie tez dobry pomysł.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
moja córeczka codziennie je świeżą, przecież nie ma przy tym aż tyle roboty. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No żyją, ale idąc Twoim tokiem myślenia to można jeść cały tydzień suchy chleb i też przeżyć. Ale czy będzie to zdrowe?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zwykle gotuję codzien lub raz na dwa dni,teraz mi jakos tak sporo wyszło...a ze syn lubi buraczki to pomyslalam,ze zapytam tu.jak był mniejszy gotowałam codziennie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
udowodnij mi, ze zupa 3-dniowa jest mniej zdrowa od 2-dniowej. czekam na link z badaniami. Kazdy ma swoje priorytety, dla jednego codziennie swieza zupa z niezdrowych warzyw z hipermarketu, dla innego 3-dniowa ze swoich wlasnych wyhodowanych warzyw.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A jedz sobie nawet przez cały tydzień zupę ze swoich ekologicznych warzyw ale nie wmawiaj nikomu, że taka zupa jest nadal dobra. Rozumiem, że Ty znalazłaś badania, że danie stojące 3 dni w lodówce jest równie smaczne i wartościowe jak to świeżo ugotowane ? :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
czyli zamrazam dzis a jutro gotuję cos innego.pewnie będzie to brokuł z makaronem i kawałkiem ryby.dzieki za wszystkie odp.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
20:08, moja ciotka ze wsi podawała rodzinie nawet i pięciodniowe potrawy, byle nie śmierdziały i nie zmieniły smaku czy koloru. I ona i jej mąż dożyli 90-ki praktycznie nie odwiedzając lekarza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dla mnie,to dwa dni maksymalnie.Warzywa przegotowane raz jeszcze,zupa na kosciach-jaka to ma wartosc :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Do goscia z 22.52,zupka byla bez miesa-umiesz czytac ze zrozumieniem?przeczytaj uwaznie jeszcze raz moj pierwszy post.odgrzewana byla pojedyncza porcja,w podgrzewaczu-wiec kiedy byla przegotowana raz jeszcze?nie gotowalam jej drugi raz!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×