Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy warto isc na studia na prawo?

Polecane posty

Gość gość

Jestem dopiero w gimn, ale juz poważnie o tym myślę. Nie wiem, jak takie studia wyglądają.. I jak juz, to gdzie WARTO iść?

Gość gość
Jeśli masz w rodzinie prawników to tak, w przeciwnym razie zostaniesz bezrobotny ;)

Gość gość
Nie mam w rodzinie prawników, a dlaczego tak? Wybacz, nie orientuje sie w tych sprawach, zresztą świadczy o tym wiek. Znam dziewczynę, która poszła na prawo na uniwersytet jaggielonski, mimo ze jej mama jest nauczycielka w szkole na wsi-,- Tzn. Jak to wygląda? Po studiach nie znajdziesz pracy? Żadnej? Chyba niemożliwe, jeśli masz naprawdę dobra wiedzę gdzieś na pewno cie zatrudnia..

Gość Agnieszka211
Po studiach musisz zrobić aplikacje adwokacką. Żeby się na nią dostać to musisz nieć zazwyczaj znajomości. Nie mówię że na pewno będziesz bezrobotny no ale dużo osób po prawie nie może znaleźć pracy w zawodzie :(

Gość Agnieszka211
a jak myślisz o pracy w sądzie to tam już całkiem po znajomości się załatwia

Gość dupka1
na dupce warto iść

Gość gość
Kurde to co ja bd w życiu robić? Mam pociąg do przedmiotów humanistycznych, a z moimi zdolnościami nie chce wyjść na słabo zarabiająca, chce mieć na ladne mieszkanie, wakacje, dzieci, no i dbac o siebie.. Do tego tez trzeba kasy.