Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Nie chcę offtopować tematu o ręcznikach więc zakładam nowy. Temat o włosach. Kobiety jakiej macie długości włosy? Jak je pielęgnujecie, jakich kosmetyków używacie? Jakieś propozycje uczesania dla danej długości włosów ( na co dzień, na wielkie wyjście). Zapraszam do dyskusji :)

Gość anna223
Olejek arganowy :) Ja stosuje go tylko w połączeniu z sokiem z cytryny ale trzeba pamiętać o dokładnym umyciu włosków po nim i najlepiej trzymać min 2 godz

Gość gość
wredna na twoje zakola już nic nie pomoże :classic_cool:

Gość gość
dlugie, do ostatniej pary zeber siegaja. falowane, nadajace sie do rozczesania tylko na mokro po umyciu, bo na sucho zwiekszaja objetosc i nie wracaja do poprzedniego stanu. uzywam odzywek z garniera, szamponu bez silikonow, parabenow, czasem olejuje. sa zdrowe, nie maja rozdwojonych koncowek. upinam w kok, kucyk lub rozpuszczam. na wielkie wyjscia elegancko upiete, czesc zwisa.

Gość gość
22.18 mam identyczne :-)

Gość gość
Ta Wredna pisałyśmy w tamtym temacie. Są długie do pasa, jak wyprostuję do końca pupy. Do pielęgnacji używam szamponu i odżywki z Alterry, do tego olejuję (olej kokosowy, lniany, z pestek malin). Od czasu do czasu używam do stylizacji olejku z Matrixa. Mam bardzo gęste, grube i wymagające wlosy.

Gość gość
Ja mam długie brązowe do pasa. Po ciąży najpierw połowa wypadła a potem zaczęły rosnąć i teraz sa gęste zdrowe wyglądają super :)

Ja mam do pasa. Do połowy proste, a dalej falowane. U mnie problem jest z farbowaniem. Niezależnie od tego jaką farbą zawsze wychodzi dziwny efekt. A mianowicie. Tam gdzie są proste kolor wychodzi jednolity, a na falowanych efekt jakby pasemek. Teraz mam kolor miedziany na prostych, a na falowanych miedziany z pasemkami blondu.

Gość gość
To dalej ja z poprzedniego tematu. Na co dzień noszę warkocze, kłosy, półupięcia, czasem rozpuszczone. Na wiejskie wyjścia prostuję lub kręcę i ewentualnie delikatnie podpinam. Przy takiej gęstości i długości włosów wykonanie jakiegoś koka jest bardzo trudne.

Gość gość
I nadal ja. Kolor naturalny bardzo ciemny brąz ( pomiędzy brązem a czarnym). Już nie farbuję.

Gość dupka1
do dupki mam włosy

Gość gość
Dużo masz tych wiejskich wyjść? :-) potańcówki jakieś?

Gość gość
Haha :P. Telefon mi zmienił wielkie na wiejskie :D. Hehehe, padłam teraz :P

Gość gość
A jakie fajne fryzury są dla włosów półdługich, nawet krótkich? Ja zapuszczam, sięgają za policzki, są obcięte na boba. Po ciązy wypadały ale o dziwo, wszyscy mi prawią komplementy, że takie geste i zdrowe. Używam szamponu i oðzywki, czasem olejków. Raz na jakiś czas bardzo polecam maseczkę z żółtka, oliwy i miodu. Naprawdę naprawdę daje efekt natychmiastowy,

Gość gość
Raz w tygodniu jest dobrze wyplukac Wlosy woda z octem( pieknie sie blyszcza) teraz Uzywam maski John Frieda,ktora kupilam w Niemczech.Koncowki wlosow mam jasne i suche, wiec trzeba je odzywiac.

Gość gość
Ja nie farbuje moja skóra głowy jest bardzo wrażliwa i strasznie źle reaguje na farbowanie.

Gość gość
Jak można w tych czasach mieć włosy do d**y, o zgrozo takie nie modne fryzury a tyle jest fajnych krótkich

Ja włosów nie farbuję, bo mój naturalny kolor jest. .. mówiąc skromnie. .. śliczny. Jednak kondycyjnie włosy są kiepskie, dlatego staram się je podcinać często i utrzymywać długość max do ramion.

Gość gość
Mam włosy do ramion, misialam ściąć po urodzeniu dziecka bo byly zniszczone. Polecam biovax 3 razy w tygodniu. Wlosy są po nim ładnie odzywione. Biorę też lek biotebal.

Gość gość
Gościu z 10:18 hah to co modne są tylko boby i awangardowe męskie cięcia;) ? Mi jest źle w krótkich włosach, na dodatek puszą się, więc im dłuższe tym lepsze, bo są ciężkie i "opadają". Uwielbiam moje włosy i nie zetnę ich , bo ktoś tam twierdzi, że są niemodne :)

Gość gość
A dla mnie kobieta powinna miec wloay minimum do ramion. Krotsze sa brzydki i kojarza mi sie z babochlopami. A juz w ogole uwazam za paskudne golenie sobie pol glowy badz wlosow ze spodu. Dla mnie to ohydne i w ogole niekobiece i dziwie sie gym, ktore sobie gola pol lba, mysla chyba ze sa takie fajne i nowoczesne, a tak naprawde wygladaja tragicznie

Gość gość
Jeszcze miesiąc temu miałam włosy za łopatki. Niestety końcówki były już mocno zniszczone, dodatkowo mam ich bardzo dużo i są kręcone, więc były ciężkie. Obcięłam do ramion i zapuszczam od nowa. A do pielęgnacji stosuję maski kallos i szampony tej samej firmy lub joanny (ale te w litrowych, czarnych butelkach). Włosy farbuję z koloru mysiego na ciemny blond lub jasny brąz, niestety farba słabo trzyma się moich włosów.

ja mam czarne, dość krótkie po obcięte na boba z prostą grzywką. Lubię takie proste, geometryczne fryzury. Kolor czarny trochę mi się znudził, więc zastanawiam się nad dekoloryzacją - boję się tylko zniszczenia włosów. Kosmetyki - szampon, odżywka i maseczka Farmona Radical - wg mnie nr 1. Raz na jakiś czas smaruje na noc olejem kokosowym, rano zmywam. Kosmetyki - spray termoochronny bo po każdym myciu muszę prostować i lakier do włosów Nivea

Gość gość
daga jaga ma peruke albo doczepy i to farbowane bo nikt naturalnie nie ma takich włosów niezła desperatka ha ha ha ha!

Gość gość
jezu dziewczyno znowu ty o dagi? idź pobiegaj albo co

Gość gość
wredna twoje włosy wyglądają jakby szampon i wodę widziały max.raz w miesiącu więc o jakiej pielęgnacji ty piszesz kobieto.

Gość gość
Mam do łopatek, proste z natury, kolor naturalny od blisko 4 lat średni blond. latem same robią mi się fajne pasemka. przedtem farbowalam dużo na ciemny brąz lub mahoń/wiśnia, ale po skonczeniu karmienia piersią sporo wlosów wypadło. przestalam farbować, podcięłam z 10 cm i od tego czasu żero farbowania, żero szarpania, mało suszarki zero prostownicy. są rzadkie ale nie jakos masakrycznie. mam problem z końcówkami szybko się rozdwajają. podcinam co 3-4 miesiące o 2 cm. używam kosmetyków z macadamia oil, dobre są. maskę taką 10 minutową 2-3 razy w miesiącu. muszę myc włosy z 5-6 razy w tygodniu bo duzo ćwiczę biegam chodze na aerobik wiec ciągle się pocę. tych używam ale nie tylko, lubię też inne produkty innych firm, np z olejiem kokosowym. mieszkam poza Polską http://macadamiahair.com/

Gość gość
to ja od kosmetykow macadamia - A noszę zazwyczaj upięte w zwykły kucyk, albo rozpuszczone a na wyjścia (np na ślub za 3 tygodnie idę) też rozpuszczone ale lekko falowane (grube wałki)

Gość gość
Ja myję takim rosyjskim mydłem o konsystencji kremu kupuję je w zdrowej żywnosci, bardzo wydajne, pachnące i poprawia włosy, w ogóle się nim myje cała. Potem odżywka bio silk , a na koniec bez spłukiwania kropla jedwabiu na rozczesywanie i połysk, bo po ciąży strasznie mi się zaczęły plątać nie wiem czemu chyba się przesuszyły nieco. Mam włosy długie do pasa, u nasady uniesione od połowy falowane i pokręcone, a jak obcinam to są całe kręcone :)

Gość gość
ZMień odżywkę na porządną (jest cała masa niedrogich a duuużo lepszych od tego biosilka), to włosy odżyją. Plus olejowanie, mycie odżywką...