Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość variolen

przestepstwo

Polecane posty

Gość variolen

Przedstawie wam sytuacje jaka mnie spotkala. Znajomy, Rumun, z ktorym kiedys pracowalam, zadzwonil do mnie ze ma do mnie pewna sprawe I czy mozemy sie spotkac bo to nie jest rozmowa przez telefon, nie jest to jakis moj bliski znajomy, ale ciekawosc zwyciezyla I spotkalam sie z nim. Przyszedl do mnie z pewnym biznesem, na poczatku spytal sie mnie czy mam konto w banku w Polsce, biznes mialby polegac na tym ze zostalaby mi przelana bardzo duza kwota z usa, mowil cos o 1 mln dolarow, ja mialabym wziac jakies 20-30%, reszte on I jacys "wspolnicy" czy "znajomi, jakbym nie miala konta w polsce nie ma problemu, oni oplaca mi przelot samolotem do kraju, pokoj w hotelu w dowolnym miescie w jakim chce. Jakby bank sie pytal skad mam te pieniadze to mialabym im podac nr telefonu, do usa, do mojego rzekomego wspolnika z ktorym prowadze biznes za oceanem . Na moje pytanie dlaczego sam nie poleci do Polski I nie zalozy konta, skoro jest to w pelni legalne jak mnie goraco zapewnial, wszak zyjemy w unii europejskiej, odpowiedzial ze nie zna jezyka zeby kontaktowac sie z bankiem. I teraz moje pytanie, jest dla mnie oczywiste ze jest to jakis szwindel, nie zamierzam sie w to absolutnie mieszac, jestem oburzona ze przyszedl on do mnie z takim czyms, zamierzam zerwac z nim kontakty, ale chcialabym wiedziec jakiego rodzaju oszustwa mialabym pasc. Probowalam poszukac w internecie ale nic mi nie pasuje, pranie brudnych pieniedzy to za gruba sprawa, tak mi sie wydaje, znajomy powiedzial ze to stara metoda, oni beda mieli moje dane z banku, nr konta itd I beda brali kredyty I pozyczki. Napiszcie prosze, spotkaliscie sie z czyms takim? Slyszeliscie o przekretach tego rodzaju?

Gość variolen
Acha zapomnialam dodac ze wszystko dzieje sie w uk

Gość variolen
Aa oczywiscie innych znajomy, nie ten Rumun, powiedzial mi o tych kredytach I pozyczkach branych na moje konto :-) niejasno sie wyrazilam pod koniec pierwszego postu