Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak poraczić sobie z tym czymś!

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny doradzcie mi bo już mam dość- nie mam jakoś specjalnie problemów. Z trądzkiem nawet w okresie dorastania było dobrze... Ale tak na tydzień przed@ moja twarz zaczyna wyglądać jak pole walki po bitwie pod Grunwaldem! Chodź nie zmieniał nic w codziennej pielegnacji to na mojej tważy pojawia się pełno bolących krost które w ogóle nawet się nie zmniejszają a jak wycisne jakaś to całkiem masakra babrze się i to wszystko mija z pierwszym dniem @ . . . ma ktoś jakiś sposób na rozwiązanie mojego problemu?

Gość gość
A pomyslalas ze trzeba 1- isc do dermatologa, 2- isc do kosmetyczki ,3- zapytaj w aptece, poradza napewno,

Gość gość
Pomyśleć pomyślałam ale nie stać mnie... W aptece ostatnio jakiś badziew dostałam

Gość Jedyne wyjście
Kup w aptece żel do mycia twarz dla cery wrażliwej; są żele różnych firm, nawet za 13 zł. możesz już kupić.Ja mam żel SORAJA który pomaga, a też miałam wypryski.Byłam u dermatologa ale była drętwa dlatego zaczęłam działać na własną rękę.Poszłam do apteki i udzielono mi porady.

Gość gość
Kwas azelainowy (Hascoderm Lipożel albo Finacea najlepiej, bez recepty), możesz stosować tylko na problematyczne miejsca. Jeśli nie wystarczy, idź do dermatologa po Differin i stosuj tak samo.

Gość gość
jeśli domowe sposoby nie pomagają to może warto skonsultować to z dobrym dermatologiem albo endokrynologiem? Moja siostra ma podobny problem, od niedawna zmieniła lekarza na http://www.medis.pl tutejszego dermatologa i jest nieco lepiej, zobaczymy jak dalej pójdzie, póki co wróciła jej nadzieja, bo była podłamana juz nieco.

Gość gość
Ja proponuję jednak zmienić lekarza na takiego z nazwiskiem... Jeśli chodzi o Warszawę to ja polecam doktor Ewę Maciejowską, która obecnie przyjmuje w lecznicy Alfa-Lek. Dla zainteresowanych tutaj jest jej grafik: www.alfa-lek.pl/pl/nasi_specjalisci/8_dermatolog

zastanów się, jakie słodycze jesz - bo tu może być tez przyczyna.

Gość gość
słodycze też ale niektóre kwasy tłuszczowe zawarte w jedzeniu sprawiają zaostrzenie trądziku teraz nie pamiętam jakie, mam zapisane w zeszycie ale sie spiesze, więc może poźniej.

Gość gość
to głównie sprawa odżywiania. W czasie przed miesiączką kumuluje sięto wszystko, za dużo cukru !, tłuszczów niezdrowych i soli. Za mało wody i warzyw. Spróbuj na miesiąc chociaż zatroszczyć się o swoje odżywianie. Powinna się zmniejszyć skłonność do stanów zapalnych w organizmie. Te krosty bolące to tylko wierzchołek góry lodowej. Kosmetyki mogą doraźnie pomóc, ale trzeba wg mnie znaleźć przyczynę

Gość gość
Zostaje wizyta u dermatologa bo tymi kosmetykami ze sklepow sobie nie poradzisz. Możesz odwiedzic tego lekarza http://www.dermalergtrop.com/ bo ja chodze z podobnym problemem i widze pozytywne efekty.