Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziś porady za darmo

Polecane posty

Gość gość

Z zakresu fryzjerstwa. Czekam na pytania.

Gość gość
Jak sprawić aby włosy miały biły kolor?

Gość gość
Co mozna zrobic zeby wlosy rosły szybko

Gość gość
Czy cienkie włosy powinno się cieniować czy właśnie przeciwnie, zostawić tak jak są, jednej długości ? Bo słyszałam już różne opinie na ten temat...

Gość Aniu mmmmmmm
Dlaczego usługi fryzjerskie są takie drogie?

Gość gość
Odpowiadam kolejno na poszczególne pytania: Pierwsze pytanie które usunięto-przyczyn nie znam i nie rozumiem, jednak pamiętam jak brzmiało mniej więcej: ,,Jak ogolić rządzących z kasy" Odpowiedź brzmi: Licznie zasilać szarą strefie, trzymając się solidarnie razem działać w konspiracji przeciwko tej władzy;) Odp.na drugie pytanie: Rozumiem że chodzi o kolor biały? Aby włosy były białe trzeba albo osiwieć, albo użyć środków dekoloryzujących naturalny lub też farbowany kolor włosów. Odp. na trzecie pytanie: Co można zrobić żeby włosy rosły szybko? Najpierw trzeba ustalić dlaczego uważasz że rosną wolno. Jeśli rosną nie mniej niż centymetr na miesiąc-wszystko jest w porządku i nie należy tego zmieniać, jeśli wolniej trzeba się przebadać. Włosy nie lubią niedoborów witamin zwłaszcza tych z grupy B a tych brakuje nam wszystkim. Można włosy stymulować do wzrostu (wcierki, olejowanie itp.) Włosy są podobne do roślin-rosną szybciej na wiosne i latem-może więc szukać wiosny i lata uciekając przed zimą;) Odpowiedź na pytanie czwarte: Włosy cienkie można cieniować jeśli lubi się cieniowane włosy Ale jeśli chce się mieć ich wizualnie więcej na głowie-to lepiej darować sobie cieniowanie:) Odpowiedź na pytanie piąte: Usługi fryzjerskie nie są drogie-to zarobki większości potencjalnych klientów są zbyt niskie niestety. Natomiast jeśli chodzi o koszty materiałów-to fryzjer z polski ponosi większe koszty niż jego kolega z zachodnich krajów UE a jak wiadomo poziom naszych usług jest wyższy u nas-tak więc stosunkowo jesteśmy niedrodzy i balansujemy na pewnej granicy opłacalności. Chętnie odpowiem na więcej pytań w ramach relaksu po pracy:)

Gość gość
Czy modne są włosy długie czy krótkie?

Gość gość
Jak samodzielnie i dobrze dobrać fryzurę(ciecie,kolor) dla siebie ? Czy sa jakies szczegolne wskazówki których trzeba przestrzegac?z gory dziekuje

Gość gość
czy na wlosy farbowane na sredni popielaty blond loreal 7.1 islande blond mozna zrobic zapienianie golebim popielem z joanny? czy to ochlodzi ten mysi blond?i czy dlugo utrzymuje sie efekt zapieniania?

Gość gość
Włosy krótkie są modne mniej więcej od ponad 100lat a rozsławił je fryzjer z Sieradza:) Włosy długie modne będą chyba zawsze bo jakby nie było, to synonim kobiecości.

Gość gość
Najlepiej skorzystać z fachowca któremu ufamy i który ma dobry gust i doświadczenie. Ale jeśli chodzi o wskazówki odnośnie cięcia to kształt głowy i owal twarzy ma kluczowe znaczenie-szczegółowe info w gogle znajdziesz... Co do koloru - istotne są rysy twarzy Głębokość osadzenia oczu, długość nosa itd. Im rysy twarzy ostrzejsze tym kolor łagodniejszy Łagodne rysy możemy podkreślić kolorem-np. czarnym.

Gość gość
Olejek arganowy nawilża włosy ale też jak każdy olejek otula włos i działa na niego jak na tkaninę-czyli nasącza się nim-włos jest silniejszy, zmniejsza się jego łamliwość-osobiście wolę specyfiki oparte na formaldehydzie które dają mi o tyle lepszy efekt że, nie mam włosów posklejanych i ciężkich od tłuszczu którym są oplecione. Wolę praktyczniejsze rozwiązania! Suplementy diety z pewnością niejednemu pomogły-ale ja radziłabym się ich wystrzegać bo zdrowie ma się tylko jedno. Lepiej w ich sprawie poradzić się dobrego lekarza-może dietetyka?

Gość gość
22:14 Efekt będzie zależał od trwałości farby Na moich produktach efekt utrzyma się aż do kolejnej wyzyty. Natomiast jak będzie z joanną? Wiem o niej tylko tyle że wzmaga wypadanie włosów. Ale możesz oczywiście wykonać ta czynność z farbami o których pisałaś , ich kolory nie kolidują ze sobą i krzywdy sobie nie wyrządzisz. Efekt z pewnością będzie w kierunku chłodnego bo tak wynika z oznakowania farby joanna.

Gość gość
Jeśli już musze jakiś polecić to polecam kokosowy! Zdrowe ciało -to najlepszy sposób na najszybszy porost włosów Można się stymulować-olejem rycynowym z kurzym zółtkiem -nałożony od skóry raz w tygodniu potrafi stymulować wzrost i zmniejsza wypadanie... Tak samo działał wax przeciwko wypadaniu-tzn. przyspieszał wzrost i ograniczał wypadanie-ale włosy rozjaśnione go nie lubią, dlatego nakłada się go tylko od nasady-bo w zasadzie chodzi o cebulki.

Gość gość
Natomiast jeśli chodzi o zagęszczanie włosów jest to efekt wizualny jak już pisałam wyżej! Włos jak gąbka chłonie te oleje i trzyma je w sobie jak tkanina-jest grubszy -potrafi tak przytyć nawet 200% Oczywiście staje się cięższy zatem przy naturalnie prostym gatunku włosów-może się okazać że, nie sposób ich wystylizować w loki bo fryzura jest nietrwała. Dlatego ja wolę rozwiązania jak wyżej.

a co powiesz o maseczce z nafty żółtka i soku z cytryny? miałam potem sztywne włosy więc zrezygnowałam.

Gość gość
Naftę mimo wszystko wolę do lampki wlać niż do odżywki do włosów-nie polecam nafty. A cytrynę wcisnąć do soku albo wykorzystać do czyszczenia rąk po pieleniu ogródka:) W celu zakwaszenia włosów polecam kilka kropelek octu do odżywki do włosów-wówczas będziemy mieli efekt zamknięcia łuski włosowej na miarę warunków i czasów w których żyjemy:)

Gość gość
Gdyby ktoś jeszcze miał jakieś pytania, to ja bardzo chętnie odpowiem:)

Gość gość
Jak sprawić by suszarka nie przesuszała mi włosów? -Mam długie włosy, muszę je często myć i suszyć, ponieważ same schną bardzo długo. Istnieją jakieś kosmetyki które chronią włos?

Gość Diunka
Mam taki problem- chciałabym nosić rozpuszczone włosy ale, moim włosom brakuje objętości-są proste i oklapnięte . Podoba mi się że są proste ale, nie podoba mi się że są oklapnięte. Co powinnam zrobić ? Dodam że włosy mam przetłuszczające się.

Gość gość
Dlaczego tak szybko spiera mi się kolor włosów? -Farbuję włosy w salonie fryzjerskim!

Gość gość
Co zrobić aby włosy były długo proste po prostowaniu?

Gość gość
12:52 By osiągnąc taki efekt możesz używac serum ale tylko na końce włosów, ale najważniesze to suszyć włosy suszarka jonizującą-wówczas włosy nie przesuszają się.

Gość gość
Diunka-Zrobić zabieg trwale unoszący włosy od nasady skóry- efekt utrzymuje się do 2-3miesięcy Nawija się włosy od nasady na grube wałki, luźno wypuszczając końce do zabiegu można użyć płynów opartych na najnowszej technologi pozbawionych kwasu toglikolowego obecnego we wszystkich płynach do trwałej ondulacji i headlines. Wówczas bez naruszenia łańcuchów keratynowych możesz osiągnąć pożadany efekt.

Gość gość
13:26 Najlepszym i niezawodnym sposobem na wiecznie proste włosy jest zabieg 0.4% stężeniem formaldehydu- są na rynku dostępne różne produkty jednak nie UE nie dopuszcza wyższego niż 0,2% stężenia Pozostaje więc zdać się na brazylijską keratynę-jako jedyna zawiera to stężenie. Zabiegu nigdy nie wykonujemy od samej skóry-o czym nawet fryzjerzy zapominają niestety:( -stąd tyle oszpeconych niezadowolonych klientek:( Jeśli nie zabieg, to kosmetyki do stylizacji prostowania włosów i nie prostowanie włosów na noc. Mam nadzieje że pomogłam:) Chętnie odpowiem na więcej pytań...

Gość gość
droga autorko, co poradziłabyś na przesuszone włosy? moje włosy mają tendencje do przesuszania, wiem że to wina też pewnie tego że bardzo często myje włosy, ale lubie mieć je zawsze świeże. czy znasz jakiś dobry szampon który by je nawilżył? typowo nawilżajace szampony i odżywki sie nie sprawdzają mam wrażenie że jeszcze bardziej je przesuszają

Gość gość
Musiałabym dotknąć i zobaczyć Twoje włosy żeby je ocenić Czy są one suche z natury czy są higroskopijne czy tylko powierzchownie przesuszone Jeśli to pierwsze to polecałabym specjalny zabieg chemiczny Jeśli to drugie to wystarczy np. olej kokosowy lub arganowy Polecam też serum joanna- wciera się je po umyciu włosów Polecam tez niedrogą odżywke mleczną KALLOS. Ale tak jak piszę Aby pomóc musiałabym osobiści zbadać problem jaki trapi Twoje włosy.

Gość gość
Ja miałam włosy wysuszone czy też przepalone farbowaniem rozjaśnianiem z tendencja do łamliwości. Maksymalna długość zapuszczenia takich włosów to taka lekko opadająca na ramiona. Chciałam dłuższe bez kompromisów. Osiągnęłam ten efekt dzięki formaldehydowi i cysteinie stosowanych na przemian, aby efekt wydłużyć stosowałam również inne trwałe zabiegi chemiczne czego efektem jest znaczne pogrubienie włosa, puszystość i włosy do pasa bez rozdwojonych końcówek niełamliwe.