Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto z was ma licówkę na jakims zębie czy naprawde sie odklejaja i nie warto

Polecane posty

Gość gość

podobno licowki to syf i sie odklejaja często i nie warto inwestowac w nie..to prawda??? jaki jest koszt jednej licówki?

Gość gość
też mnie ciekawi

Gość gość
licówki to dla bogaczy niestety lepiej korone zrób bo na długo są i nie trzeba tak czesto wymieniac

Gość gość
Mam licówki na 5 zębach, ale musiałam je założyć z powodów zdrowotnych i od wewnętrznej strony zęba - od podniebienia. Założyłam, bo z tamtej strony miałam całkowicie starte szkliwo, co groziło mi próchnicą tych zębów, a nawet usunięciem. Były bardzo cienkie i licówki je pogrubiły i zabezpieczyły przed niszczeniem. Niestety przez kilka pierwszych miesięcy zdarzało się, ze któraś odpadała, wtedy doklejano je na nowo, aż w końcu trochę spiłowano mi moje własne zęby od wewnątrz i teraz się trzymają na nich elegancko od dwóch lat :)

Gość gość
aha, ja za 5 licówek zapłaciłam 1600 zł, ale to dlatego, ze mam mega zniżkę u mojego dentysty - stała klientka ;)

Gość gość
Mam licówki na dwóch zębach, obie założone tego samego dnia przez jednego dentystę. Jedna się pięknie trzyma od ok 2 lat a druga po niespełna roku mi najpierw odpadła a po ponownym przyklejeniu niedługo później się złamała... Także na dwoj***abka wróżyła :) Na pewno licówki są lepsze, bo nie wierci się tyle zęba, koronka to ostateczność wg mnie (tam się traci z połowę zęba!)

Gość gość
nie można porównywać sobie koronek i licówek bo one do czego innego służą korony- odbudowa zęba licówka- efekt jedynie li kosmetyczny dowidzenia, koniec tematu

Gość gość
licowki sa drogie i dziadostwo sie odkleja..nie polecam

Gość gość
pracuje w gabinecie stomatologicznym , warto zakładac licówke, mamy pacjentów ktorzy maja licówki nawet 10 lat. a porównanie licówki do korony to chyba jakas pomyłka

Gość gość
KORONY LEPSZE

Gość licówki
Dnia 15.11.2014 o 22:07, Gość gość napisał:

aha, ja za 5 licówek zapłaciłam 1600 zł, ale to dlatego, ze mam mega zniżkę u mojego dentysty - stała klientka 😉

nie zadna znizke moja droga tylko zwykłe licówki mas kompozytowe naj tansze na rynku starcza NA 2-3 LATA (czykl masz 250zł x5 =1250 i znieczulenie , robocizna ) 

ceramiczne kosztuja od 1300 w góre i na to nikt znizki Ci nie da bo materiał bloczek  kosztuje  od 1000 w góre zaopatrzeniu