Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

obawy przed 2dzieckiem

Polecane posty

Gość gość

Jestem w ciązy 39 tc. Mam wspaniałego syna ale boję się że nie będę potrafiła kochać tak samo drugiego dziecka. Czy ktoś miał podobne wątpliwości?

Gość gość
Zobaczysz ta mała mordke i wątpliwości znikną tak samo szybko jak szybko przyszły. Nie martw sie. Po prostu teraz nie potrafisz pojąć tego ze masz jeszcze tyle miejsca w sercu zeby kochać kolejne dziceko tak samo mocno jak pierwsze. No chyba ze nie chciałas tego dziecka wiec to zmienia postać rzeczy.

Gość gość
Zgadza się ciąża nieplanowana

W ciąży nachodzą nas różne, czasami nawet dziwne obawy. Jesteś w 39 tyg., możliwe, że jesteś już zmęczona ciążą, Twój organizm jest przeciążony i nachodzą Cię z tego powodu takie negatywne myśli. Po urodzeniu dziecka przekonasz się, na ile były one prawdziwe. Prawdopodobnie sama nie będziesz mogła uwierzyć, że takie coś przyszło Ci do głowy. Jeżeli taki stan będzie się utrzymywał jakiś czas po porodzie, wtedy powinnaś pomyśleć o poszukaniu przyczyn i skorzystania z pomocy psychologicznej. _________________________________________ www.pomocwkrakowie.pl

Gość gość
Najprawdopodobniej będziesz mogła kochać drugie dziecko tak samo. To czy jest planowane czy też nie mało zmienia. Pamiętaj że nosisz je pod swoim sercem i ono już i tak bezwzględnie cię kocha, myśl tak jak myślałaś w pierwszej ciąży.

ja tez sie bałam, mam synka 4 letniego jest moim oczkiem w głowie,teraz jestem w 6 miesiącu ciąży i myśle że bede równo kochać:)

Gość gość
ja też jestem w 5 miesiącu. cieszyłam się z ciąży dopóki się nie dowiedziałam ze będzie chłopak. na początku przerażenie czy ja będę umiała zająć się chłopcem i się z nim bawić i to kochać jak corke? Z dnia na dzień jest lepiej i myślę że jak już go zobaczę to po kocham całym sercem