Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LEJDI_MEJDI

porod ; MĄŻ ! POMOCY !

Polecane posty

Gość LEJDI_MEJDI

CZESC WSZYSTKIM . MAM 24 LATA. W LUTYM MAM TERMIN :) DZIECKA PŁCI NIE ZNAMY BO NIE CHCEMY :) CHODZI O TO ZE MOJ MAŻ BARDZO CHCIAŁ TEGO DZIECKA I JAK SIE UDALO SKAKAŁ DO SUFITU HAHA :p BARDZO KOCHA TO DZIECKO, ALE NIEDAWNO ZACZELISMY ROZMAWIAC O PORODZIE ITP RZECZACH TO ON NA TO ZE " PEWNIE ZE TAK. MUSIAŁBYM I CHCE BYC PRZY PORODZIE " A JA GO NIE CHCE PRZY PORODZIE POTEM MOZE SIE OBRZYDZIC ALBO COS. CO MAM ZROBIC ? JAK Z NIM POROZMAWIAC ? :)

Gość gość
jak maz chce to niech bedzie,moj chcial,byl,nie obrzydzil,sex jest super,kocha nas bardzo.Najwazniejsze zebys go nie zmuszala,wtedy moglby sie obrzydzic.Mi maz bardzo pomogl przy porodzie a bylo ciezko.

Gość gość
wyłącz tego capsa! mąż przy porodzie zupełnie zbyteczny, kobieta wtedy nie jest miłym widokiem i to najgłupsza rzecz jaką można sobie zrobić

Gość gość
Przestan, jak facet jest dojrzały to ma świadomość jak się rodzi dziecko, i super ze tak mówi, z reszta pomoże Ci. Moich dwóch mężów było przy trzech po rodach,oczywiście osobno, mam czworo dzieci...

Gość gość
jak ci pomogl? , rozciagnal krocze czy wyciagal za glowke dziecko OCZYWISCIE ZE FACET JEST ZBEDNY PRZY PORODZIE I BARDZO CZESTO POZNIEJ BRZYDZI SIE ZONY tzn jej krocza wiec ustaje pozycie malzenskie bo facet zamiast figlarnej cipki widzi wielka zmasakrowana zakrwawiona dziure

Gość gość
a ja mam pytanie, czy to nie jest tak w dzisiejszych czasach ze kazdy zna plec dziecka przed porodem, bo robi sie wczesniej badania?

Gość LEJDI_MEJDI
prosze pomozcie. jak go przekonac?

Gość LEJDI_MEJDI
tak mozna wiedziec, ale my nie chcielismy,chcemy niespodzianke :)

Gość gość
Rodziłam dwa razy raz był przy mnie mąż raz mama, mąż nie mógł. Jeśli nie chcesz męża to weź chociaż mamę siostrę albo przyjaciółkę. Poród to straszny ból i uwierz mi będziesz chciała mieć kogoś kto cię chociaż za rękę potrzyma albo poda wodę. Na położne nie licz one będą zajęte odbieraniem porodu.

Gość gość
Ja akurat chciałabym męża przy porodzie. Najbliższa osoba w momencie tak trudnym i tak ważnym. Mój brat był z żoną, opowiadał, że super przeżycie, ciężko, bo patrzył na trud żony, ale też niesamowite emocje. Że kolejny raz też byliby razem.

Gość gość
NO super super atrakcja jak sie nie lezy samemu z rozkraczonymi nogami i mdleje z bolu :o maz autorki widocznie ma ochotke na taki cyrk

Gość gość
gość dziś NO super super atrakcja jak sie nie lezy samemu z rozkraczonymi nogami i mdleje z bolu pechowiec.gif maz autorki widocznie ma ochotke na taki cyrk xxx Rodziłaś, że takie bzdury piszesz? Jak masz rozkraczone nogi to sama nie jesteś, bo to juz ostatnia faza porodu kretynko! -----zz Autorko, na ostatnią fazę porodu czyli parcie, mąż może wyjść. Cały wcześniejszy czas może być z tobą. Zaglądać pomiędzy nogi nie musi. Nie na tym polega poród rodzinny. Wiele kobiet pierwszą fazę porodu siedzi w domu i co? Mąż zabiera wstrętu? Nie. Cały poród może trwać 4 godziny, jak i 30. To zależy od tego jak szybko szyjka się otwiera.

Gość gość
gość dziś a ja mam pytanie, czy to nie jest tak w dzisiejszych czasach ze kazdy zna plec dziecka przed porodem, bo robi sie wczesniej badania? xxx Nie, jeśli rodzice nie chcą wiedzieć, to osoba robiąca badanie, płci nie ujawni.

Gość gość
Maz masoswal mi brzuch,trzymal za reke, chodzil ze MNA do toalety, masowal mi krzyze,oodawal wode, mowil do mnie. Jak I jeden I drugi Maz;) Z drugim mezem rodzilam blizniaki..

Jeśli poród ma być naturalny i bez znieczulenia, to nie rezygnuj z obecności męża. Przyda Ci się wsparcie chociażby psychiczne, bo nie wiesz co Cię czeka :-)

Gość gość
tata moich synow byl przy porodach, nie wyobrazam sobie porodu bez niego, potwornie sie balam, mialam ogromne wsparcie od niego a jego lzy szczescia na widok maluszka i przy przecinaniu pepowiny - bezcenny widok.