Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podkablowac nieuczciwych ?

Polecane posty

Gość gość

Osoba ktora pobiera carer allowance taxy chodzi do pracy na 40 godz tygodniowo na czarno . Nie dziwilo by mnie to gdyby dorabiala gdzies w ukryciu a on stoi za lada w pl sklepie !.Maz chodzi do pracy na popoludniu a zonka przed poludniem .Wydaje mi sie ze nie potrzebuje carer allowance bo nie moze pracowac bo sprawuje opieke nad chorym dzieckiem ale jednak moze !

Gość gość
tak, koniecznie ich podpieprz, od razu poczujesz się lepiej

Gość gość
sorry ale ja "kabluje" od dluzszego czasu, nienawidze klamstwa po prostu. niektorzy byli zmuszeni zjechac do kraju i dobrze. nie potrzeba kombinatorow ani cwaniakow.

Gość gość
Mysle zadzwonic do revenue i carer allowance chyba ze znasz inny sposob ?

Gość gość
haha takiedylematy totylko u polaczkow ktorym zal doope sciska ze zarabiaja minimuma a ktos ma lepiej w nieuczciwy sposob idz i donies szmatko :) poczuj sie lepiej :) moge sie zalozyc ze plawiasie wluksusach ona pewnie znajac zycie w polskim sklepie zarabia 4 funty na czarno on za minimum dostaja jakies benki i ledwo wychodza na prosta ale ciebie to boli ze jestim troche lepiej bo sama jestes takabeznadziejna ze nie potrafisz siegnac od zycia pocos wiecej :) jestem facetem mam dobra prace nie pobieram benkow kolo doopy mitolata kto bierze kto nie i czy mu sie naleza bo sa od tego instytucje ludzie ogarnijcie sie :/ sa sama osoba ktora chce donies w innym poscie pewnie pisze cos w stylu " ja nie rozumiem dlaczego polacy niue trzymaja sie razem tak jak ciapaci? "i racja ciapaci trzymaja sie razemwszyscy na c.house-ach kazdy bierze ile sie da i nikt nie donosi na nikogo pewnie ale u nas musi byc inaczej ;)

Gość gość
Jak zlodziej wyciaga wam z kieszeni pieniadze to krzyczycie " zlodziej, okradli mnie!!!!!". Ale jak panstwo wam z zarobkow bierze coraz wieksze podatki, zeby brali je ci co ich nie potrzebuja to jest ok...

Gość gość
no tak, tylko nie zapominaj, ze to wlasnie "panstwo" okrada ciebie najbardziej...Kabluj, jasne. Jesli masz takie idee i wierzysz w to, ze nie nalezy oszukiwac w zadnej dziedzinie zycia, to dawaj, zglos ich. ale najpierw zrob sobie rachunek sumienia. Na pewno nigdy nie zdarzylo ci sie nikogo oszukac? Bo ja znam takich porzadnych obywateli, ktorzy w imie zasad zglaszali innych za przerozne rzeczy, przy czy m sami wynosili z pracy papier toaletowy i mydlo. Bo sie dalo...

Gość gość
Proste ze podkablowac. Ja nie pracuje tylko opiekuje sie w domu 2 swoich malych dzieci, a w weekendy pracuje w magazynie przez agencje, i nie biore zadnych benefitow. Wszystko mozna pogodzic jak sie nie jest leniem i kombinatorem. Ale nazjezdzalo sie tutaj patologii i rozpierniczaja ten kraj tak jak Polske.

Gość gość
Nie odbieram tego jako kalblowanie. Zastanowcie sie, czy te pieniadze spadaj z nieba? Nie, placa na to wszystko podatnicy. A dlaczego? Ano, dlatego, ze warto jest miec taki program dla ludzi, ktorzy tego naprawde potrzebuja i ktorym sie noga powinie. Nigdy nie wiadomo jak sie zycie potoczy, wiec place podatki i licze na to, ze w razie czego tez nie utone. Nie cierpie takiego cwaniactwa jak tu opisane. Nie ma na to zadnego wytlumaczenia, ci ludzie to oszusci i zlodzieje, kradna nam wszystkim :O Jeszcez bym zrozumiala, ze cierpia z glodu ale przeciez nie, nie chodza ani glodni ani chorzy, moga pracowac. Tylko reka swedzi na wiecej... Ja bym tym ludziom wprost powiedziala, ze maja natychmiast przestac oszukiwac bo inaczej ich zglosze. Pewnie jeszcze do kosciola lataja i komunie przyjmuja :O Klamcy, oszusci i zlodzieje. Okradaja nas wszystkich.

Gość gość
Ale jak masz ten zasilek, to nie mozna pracowac na 1/4 etatu ? Ona pracuje rano, on z dzieckiem, a potem sie wymieniaja.. Czyli dziecko caly dzien ma opieke.. Jak to w UK jest ? U mnie jest ciut inaczej, bo mozna byle nie przekroczyc progu. Ja bym zglosila kradziez i kropka! Jak ci malo na zasilkach zasuwaj do pracy! Przez takich kombinatorow , panstwo topi kupe kasy w pomocy "biednym bezrobotnym ":/

Gość gość
W pierwszej kolejnosci to bym poinformowal HMR&C o tym ze ten sklep zatrudnia na czarno. Pewnie placa psie pieniadze i w dodatku bez zadnego podatku. Wiejskie cwaniaczki przyjechaly z Polski i juz kombinuja, a pozniej opowiadaja niestworzone historie o tym jakie tutaj sa kokosy.

Gość gość
No wlasnie, zlodzieje jeden z drugim :O Ty sie nie powinnas zastanawiac czy to podac czy nie. To oni powinni sie zastanowic co robia i splaic sie ze wstydu.