Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój facet to typowy katol

Polecane posty

Gość gość

Wyszło to po trzech latach związku. Niedawno skomentowałam negatywnie księdza, a on jego zaczął bronić. Jest przeciwny nie tylko aborcji ale też tabletkom po. Razem nie mieszkamy ale z tego co wiem dosyć często lata do kościoła. Nie mam nic do tego, bo wielu moich znajomych chodzi, ja chodze rzadko. W ostatniej kłótni zarzucił mi, że jestem opętana. Zatkało mnie to. Oczywiście jego wiara nie przeszkadza mu w oglądaniu oblesnych pronoli i chlaniu wódy. Co ja mam zrobić, ciężko mi go zostawić..

Gość gość
Dalej się nie nauczyłeś ciulu, czym i do czego służy wielokropek. :O

Gość gość
na twoim miejscu zostawiłabym dziada nie zmienisz go,jego przekonania będą na I miejscu a niety

Gość gość
nie... pisze... pracy... dyplomowej... wiec... używam... kiedy.... chec... rozumiesz.... pustaku..... ?

Gość gość
kobieta tez może być ciulem? chyba ciulowatka

Gość gość
ciul,pustak no, dalej inteligenci!

Gość gość
Jestem załamana bo to dobry człowiek, ale to jest taki typowy katolcki chłopiec, studia, ślub, praca, rodzina,... A ja jestem troche bardziej, jakby to powiedzieć, szalona? Jemu to przeszkadza ale zawsze dochodzimy do kompromisów, ale teraz to on przegina.

Gość gość
szpagatowa inteligencja--"pozazdrościć" kultury

Gość gość
skoro jest katolikiem,musisz się z tym pogodzić a ty? szukaj innego,bo widzę,że macie inne wychowanie

Gość gość
Cała jego rodzina taka jest, ale zaiponowało mi to, bo wyglądają na kochających się ludzi, zawsze wszędzie razem, bardzo każdy tam się liczy z każdym, dbają o siebe itd. U mnie w domu tego nei było, dlatego bardzo lubię przebywać u swojego chłopaka, szczerze liczyłam na to, ze on też taki dobry i kochajcy, a jemu zdążyły wyrosnąć rogi

Gość gość
Uciekaj poki czas.....bedzie tylko gorzej. Wiesz jak to fanatycy. W kazdej religii kobieta jest upadlas a I stoi niej niz facet, a cialo kobiety jest grzeszne. Jak masz ochote cale zycie dusic w sobie np fantazje erotyczne I swoje poglady to prosze bardzo. To tak jakbys sobie wziela muslima.......masz byc poslusznym inkubatorem. Masz jeszcze czas sie uwolnic, ale decyduj sama

Gość gość
A co to za katolik, który uważa, że jak nie pójde w niedziele do kościoła to jestem nasieniem diabła? To katol, katolicy to jego rodzice. Najlepiej by było jakby on się zmienił, bo ogólnie jest człowiekiem dobrym, tylko za bardzo naiwnym, ślepo ufa księdzu. Jakby ksiądz powiedziła zjedz g****o w dowód miłości on by zjadł.

Gość gość
Oczywiście jego wiara nie przeszkadza mu w oglądaniu oblesnych pronoli i chlaniu wódy. Co ja mam zrobić, ciężko mi go zostawić.." nie masz z tym problemu,że jest żonaty? ma swoje lata i ma prawo wymagać od ciebie posłuszeństwa

Gość gość
Może poznam jeszcze kogoś fajnego, ale wątpie :(

Gość gość
Jaki żonaty, co wy ludzie tu wypisujecie. Pięciokrotny wdowiec, wiesz...

Gość gość
ile ma już dzieci?

Gość gość
Hmm to może nie tyle "katol" (bo kk sprzeciwia się aborcji i tabletkom po, wiec po prostu stara się żyć w zgodzie z nakazami kk) co wierzy po prostu zbyt mocno i dosłownie w opętania, szatana i tego typu sprawy. Myślę, ze tu jest problem.

Gość gość
A TY JAKIEGO MASZ BOGA? w co wierzysz? człowiek,który w nic nie wierzy,to mętna woda

Gość gość
pamiętaj, że nadgorliwi katolicy to osoby chore psychicznie

Gość gość
Chodzi o to, że ja nie chodzę do kościoła, bo nienawidzę naszego proboszcza. Proboszcz to ten typ człowieka co woła na tacę tylko banknoty a za chrzciny bierze co łaska po 500 - 800 zł. I przed kazaniem zawsze "wtrąca cos o finansach, bo to ważne". A sam co roku zmienia sobie samochód. Zraziłam się do fizycznego kościoła i nie chce tam chodzić i wspierać takich ludzi. Partner twierdzi, że jestem nasienem szatana.

Gość gość
katolicy to wartościowi ludzie ufam takim

Gość gość
zgadzam się z twoim facetem,jesteś pusta w środku

Gość gość
Powiedz mu, że szatan nie ma nic wspólnego z uczęszczaniem czy nie uczęszczaniem do kościoła... I myślę, że nawet każdy normalniejszy tzn nie-fanatyczny ksiądz powiedziałby mu to samo. Być może kiedyś z jakimś powinien o tym porozmawiać?

Gość gość
Może powinien porozmawiać, ale na pewno nie z naszym proboszczem :)

Gość gość
Masz porządnego gościa .Docen to .A gdyby byl leniwym lewakiem ?

Gość gość
watek w 100% stereotypowy. Katolicy dbajacy o rodzine, wiezi to co powiesz na to, ze ja tez mam taka wspaniala rodzine a mama,brat,ja niewierzacy? albo leniwy lewak? nie ma zadnych innych ludzi? pffff. nie pasujecie do siebie pod wzgledem podejscia do zycia, swiatopogladu. on ma jak ze sredniowiecza...

Gość gość
Lewaki są leniwi .Oni nie nadają się do pracy

Gość gość
;-) Zalegalizować marihu.anę, to roś.lina którą sa.dził dla nas Chrystus

Gość gość
Jestem głupia bo nie wierze w bajki, potrafie samodzielnie mysleć? bo mam inne poglądy niż wy . Jak nie ma Boga nie ma też szatana, nie?